Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlum hasta ! (grip)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13452
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 11:34

Konu: oğlum hasta ! (grip)
Mesajı Yazan: SİBEL POLAT
Konu: oğlum hasta ! (grip)
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2009 Saat 19:42
   Merhaba doktor bey
   Ben polatın annesi.çoktandır hastalanmadığı için yazışmamışktık.polat 4,5 yaşında 14 kilo ve 1.10 boyunda.polatta dün birden bire üşümeyle birlikte 39 derece ateş başladı.karnının da ağrıdığını söyledi.doktorumuza gittik tabi.hastaneye yatırıp tahlil yaptırmak istedi.çok ağladığı için hastaneyi istemedim ben.dr idrar yolları enfeksiyonundan şüphelenip tedaviye başladı.bize klamoks,dolven ve mide bulantısı için emedur fitil verdi.sabahta hemen idrar tahlili istedi.sonuçları
renk bulanık sarı
donsite 1025
ph 6
lokasit 3-4
mikrobisi 4-5
erilrosit 10-15

sonuca göre ilaçlara devam dedi.ama hala ateş ve üşümek devam ediyor.değerlendirirseniz sevinirim.. 

-------------
max200charaters

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2009 Saat 09:20
Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu olmaz. Ayrıca idrar tahlili de temiz. Sırf bunun için hastaneye yatırıyorlar ha... Anlaşılan işler baya kesat orada..1025 dansite çocuğun su kaybettiğini gösterir, bol su verin. İdrar tahlilinde esas "Nitrit"'e bakın. Hiç lökosit, eritrosit olmayan idrar yoktur. Bunu sizleri kandırmak için kullanırlar. Tahmin eediyorum, bugün ateşin 2. günü, burunda akıntı ve öksürük başlamıştır. Sizin çocuğunuz grip olacak, ateşide 4 gün olacak.

Mesajı Yazan: sibelpolat
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2009 Saat 10:21
Hastaneye sadece tahliller için yatırmak istedi. evet gece ara ara öksürdü gözler çabaklandı e
ateşi düstü ilclara devam edeyimmi.nitrit eksi

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2009 Saat 10:26
Kesinlikle idrar yolu enfeksiyonu değil, zaten erkeklerde olmaz. Siz gribi ile uğraşın. Zaten anadolu hekimleri "grip" teşhisi koymayı sevmiyor. Ya "zatürre başlangıcı" veya " bronşit başlangıcı" gibi aileyi gıcık eden teşhisleri tercih ediyorlar.

Mesajı Yazan: sibelpolat
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2009 Saat 10:34
kadir bey ilacları size yazmıştım kullanayımmı.şu an ateş yok ama hala hasta

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2009 Saat 15:35
O ilaçların size hiçbir faydası olmayacak, sadece ateşden çok rahatsız olursa, ateş düşürücü (Calpol, Dolven veya Paranox) kullanabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat