Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sipraktin ishal yapar mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35313
Tarih: 16 Haz 2025 Saat 22:47

Konu: Sipraktin ishal yapar mı?
Mesajı Yazan: incip
Konu: Sipraktin ishal yapar mı?
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 08:35
Merhaba Hocam,
Oğlum 1 aydır yeme ve yutma zorluğu yüzünden kilo kaybetti. ben de sipraktin verdim. 4,5 yaşında, akşam bir ölçü verdim. O akşam tam anlamıyla sarhoşa döndü. Yalpalayarak yürüdü, olmayan şeylr gördüğünü idda etti, ve birden sızdı, çok korktum. Ertesi sabah da bir türlü uyanamadı, uyandığında da sürekli ağladı. Öğlen de 3 saat kadar uyudu yine. Uyandığında karnının ağrıdığını midesinin bulandığını söyledi. O gece de ishal oldu. Gece bile altına kaka kaçırdı, bir kere de kustu. Bu ilavın böyle etkileri var mıdır?

Bu arada oğlum 16 kg, 105 cm.

-------------
http://www.sugarybakery.com - BUTİK KURABİYE VE PASTA İSTER MİSİNİZ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 11:17
Şimdiye kadar hiç bu şikayette bulunan olmadı. Muhtemelen, yediği-içtği bir gıdadan ishal oldu. İlaç vermeyin. Kilosu çok eksik değil, Normal-alt sınırda. Boyu normal.

Mesajı Yazan: incip
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 13:29
Çok teşekkürler Kadir Bey, evet dün yediği kuzu etinden sonra karnının ağrıdığını söyledi. Şimdi de ateşi 38.

Bu arada tesadüf mü bilemiyorum ama ne zaman sipraktin denesem, oğlum ya ateşleniyor ya da soğuk algınlığı tarzı birşey geçiriyor. Çok nadir hasta  olan bir çocuk olduğundan mı tesadüf mü bilemmyiorum. Hep sipraktine denk geliyorConfused

-------------
http://www.sugarybakery.com - BUTİK KURABİYE VE PASTA İSTER MİSİNİZ?

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 14:31
Gayet basit, önce hasta oluyorlar, hastalık sonucu iştah kapanıyor, siz Sipraktin başladığınızda kuluçka süresi tamamlanmış ve arazlar kendini göstermeye başlamış oluyorlar.  

Mesajı Yazan: maper
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 15:53
doktor bey 2.5 yaşındaki kızımı bugün doktora götürdüm vücudunda sulu sulu yaralar çıkmıştı allerji oldunu söyledi doktor birhaftadır bıldırcın yumurtası yiyordu ben abartım sanırım küçük diye 2 yumurta verdim ve yaralarçıktı.neyse doktora supraktin şurup yazarmısınız dedim oda allerji şurubu değilmi dedim oda bana çok yan etkisi oldunu kilo aldırır ama çocuk çok sersemgibi olur sürekli uyur ve daha sonrasında kemikler arasındaki kıkırdaklarda erimeler oldunu çok zararlı bir ilaç oldunu yan etkisi en az olan alleji ilacının verilmesinin en doğru olacağını söyledi.bu bilgi nekadar doğru mesajları okuyorum siz zayıf olan çocuklara hep bunu önermişsiniz. 

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2012 Saat 21:44
İyi sallamış, bu bilgileri nereden okudu acaba?  Allerji, hiçbir zaman kendisini "sulu yaralar" şeklinde göstermez. Bir resim gönderebilirmisiniz? Yumurtanın ( her cinsi için) allerji yapabilmesi için ÇİĞ yenmesi gerekir. O alim(!) doktor daha Allerji teşhisi koymasını bile bilmiyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat