Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antibiyotik gerekir mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84597
Tarih: 13 Ağu 2025 Saat 20:21

Konu: Antibiyotik gerekir mi
Mesajı Yazan: anneoluncx
Konu: Antibiyotik gerekir mi
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2025 Saat 04:13
merhaba sevgili hocam 13,5 yaşında oğlumda birkaç gündür burun akıntısı aralıklı olarak kuru öksürük vardı ballı limon coldmix ile devam ediyorduk . sınıfında herkes hasta öksürüyor diyordu.Akşam okuldan geldi gözler kırmızı ateş 40 boğazım bacaklarım ağrıyor diye kendini yatağa attı. ılık duş aldım ballı limon verdim . biraz düştükten sonra yüne 40 dayandı. Bademcikler şiş ve kızarmış  ağıZda koku var dili beyaz kaplanmış. boğuk öksürük de var antibiyotik gerekiyor mu?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2025 Saat 04:22
Dili pembe degilse, antibiyotik gerekebilir.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2025 Saat 23:12
https://hizliresim.com/62m16g8" rel="nofollow">
Hocam gün içinde ateş 38,5 lardaydı ancak gece sabaha kadar 39,5 tan inmedi. Boğaz ağrısı devam ediyor ben kavrama için anlattıklarınızı uyguluyorum dil ve boğaz bu şekilde antibiyotik gerekir mi 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2025 Saat 19:17
Gerekmez.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2025 Saat 12:24
merhaba hocam çocuğum için yazdığım msjın devamına yazmak istedim. cuma günü çocuğunun ateş boğazı ve yolculuk yolculuğu ile başladığı 2 gün 39,5 larda ateşin devam ettiğini söylemişti. doktora gitmedim ilaç kullanmadım sadece sizin grip uygulamalarınızı yaptım şu anda sadece burun akıntısı ve çıkıyor devam Ediyor genel hali iyi. ancak dün gece benim ateşim 40.1 oldu ve çok şiddetli eklem ve bacak ve baş ağrılarım oldu başlı limon ılık duş aldım ateşi düşürmedim sabahta su gibi akmasına engel olamadığım bir burun akıntısı ve hapşırık ve gıcık öksürük başladı. boğaz ağrısı yok ancak boğazımda gıcık var sesim çatallanıyor. dilim pas kaplanmış. sorum ise acaba bana oğlumdan  mı bulaştı ( 5. gün bulaşır mı) ben de yeni bir virüs mü var. grip uygulamaları dışında ne yapabilirim . özellikle burun akıntım resmen çenemden akıp üstüme damlıyor engel olamıyorum. 

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2025 Saat 19:25
Siz Grip virusunu 5 gun ONCE aldiniz! Ancak kokusu cikti.
Sakin ates dusurmeyin!
Sakin antibiyotik kullanmayin.!

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2025 Saat 19:53
hocam 22 aylık kızım var bende belirtiler çıktığından beri maske takıyorum. yaklaşmıyorum ama belirtiler çıkmadan önce o da almışmıdır.? 

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2025 Saat 20:01
Bilemem, ama tedbirli olmaniz iyi bir sey! Zira, belirtiler baslamadan evvel, bulasma olmuyor. 
Atesiniz dusene kadar maske kullanin.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2025 Saat 22:01
çok teşekkür ederim hocam iyi ki varsınız sayenizde gereksiz bir sürü ilaç kullanmaktan kurtulduk. Bilgi ve tecrübelerinize çok güvendiğim için bir konuda daha danışmak isterim. 13,5 yaş oğlum 160 cm 42 kilo 22 aylık kızım 83 cm 10,5 kg ikide akranlarına göre zayıf . etrafımdaki herkes takviyeler kullanıyor balık yağı multivitaminler hatta boy uzatması için argevit denen bir şurup
. ben sizin yönlendirmenizle sadece bir ay ara ile 2 şer ampul devit verdim başka birşey kullanmıyorum. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz önerileriniz var mı

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2025 Saat 06:28
O aptallara uymayin. 
Ne demisler!!:  "Aptali parasindan ayirmak sevaptir!"

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2025 Saat 17:46
merhaba sayın hocam bu gün üçüncü gün ve ateşim 39,7 düşürmüyorum dediğiniz gibi dudaklarımda birkaç yerden uçuk çıktı bu gün ateşten sanırım . dilimde kahverengi pas kaplı acaba 2. bir virüs mü eklendi gribe çok kötüyüm başımı kaldıramıyorum

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2025 Saat 20:21
Vucutta bir virus varken; ikinci bir virus ASLA giremez.
Viruslardaki "interferon" sistemi, buna mani olur. 
Tek istisnasi; AYNI anda iki farkli virus girebilir, o da son derecede az ihtimal. 
Ucuklara, Asiviral ucuk kremi kullanin. 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2025 Saat 21:02
sayın hocam bu gün bir daha size çok hak verdim. size daha önce yazmıştım 22 aylık kızım var diye maalesef bu gün oda 40 derece ateşle başladı. bişeyi  yoktu birden elleri buz gibi oldu ateşi  çıktı dudakları ve parmak uçları morardı titremeye başladı hemen ılık duşa soktum ve eşimin zoruyla ateş düşürücü verdik ve yine onun zoruyla üniversite acile gittik gidene kadar ateş düşmüştü( bu arada dün eşimde de başlamıştı hastalık) ben ailecek durumumuzdan bahsettim muhtemelen grip olduk ona da bulaştı diye kulak boğaz baktı sırt dinledi ve kulak enfeksiyonu var sizin durumla ilgisi yok diye antibiyotik ve ateş düşürücü verdi. 3 gün ateş düşmezse enfeksiyon hastalıklarına gidin dedi. ben sizi sürekli okuduğum için kulak enfeksiyonu olan çocuğun yeri göğü inleteceğini biliyorum ve bebeğim kulağıyla bile oynamıyor. bu sefer ben eşimi kulak enfeksiyonu olmadığına ikna etmek için çocuk hastanesi aciline gitmeye ikna ettim . orda da durumu anlattım boğzaına ve sırtına baktı boğazda soğuk algınlığı var dedi ben kulağa da bakın dedim baktı kulak temiz dedi soğuk algınlığı ilacı verip gönderdi. tabi ben hiçbir ilacı almadım. 2 doktor birbirini çürüttü vesselam. 
hocam kızımda şuan halsizlik ve ateş var ama sonrasını ben çok iyi biliyorum benim hala şikayetlerimde azalma bile olmadı . ben mahvoldum o bebek haliyle nasıl dayanacak daha hafif atlatmadı için ne yapabilirim

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2025 Saat 23:19
Hicbir sey yapamazsiniz.
Viruslarin yasamlari ile ilgili makaleleri Yazarlar kismindan okuyun. 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2025 Saat 23:22
hocam ateş 39,5 altına inmiyor ateş düşürmeyin diyorsunuz ama bebek olunca havaleden korkuyorum .

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2025 Saat 23:24
HER GUN BU KONUYU OKUYUN diye yaziyorum!! 

Ilk sayfada; Yazarlar kisminda, listenin en altinda: "Ates ve Havalenin Tedavisi" 

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2025 Saat 23:42
hocam kızımın ateşi aynı şekilde 39,5 ve üstü seyrediyor ve bu gün akşam fışkırır tarzda baya fazla miktarda kustu kusması da aynı hastalıktan mıdır? infülenza salgını varmış burda bizde mi ona yakalandık acaba?. benim ateş dışında şikayetlerimde değişiklik yok hatta sırt ve boğaz ağrısı yutkunma zorluğu eklendi. Şuan hepimiz hastayız maske takmaya devam edelim mi 

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2025 Saat 03:38
Devam edin. 

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2025 Saat 21:18
merhaba sayın hocam aynı konudan devam etmek istedim. sizin engin bilginize danışmak istedim.kızımın ateşi 2 gün sürdü ve başka şikayeti olmadı görünürde ama çok huysuz herşeye ağlıyor sanırım biryerleri ağrıyor. bana gelince bu gün ben de yine bacak ağrıları başladı içimi sökecek gibi şiddetli balgamlı öksürüğüm var burun akıntısı ve genzimde yoğun bir iltihap kokusu var. bu hastalık ne neden bu kadar ağır geçiriyorum ne zaman bitecek ? hala maske takmaya devam edelim mi 

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2025 Saat 22:36
Eski cevaplari, bugunden geriye okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat