Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

alanınız değil ama otizm

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50263
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 19:23

Konu: alanınız değil ama otizm
Mesajı Yazan: lilo
Konu: alanınız değil ama otizm
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 14:32
4 yaşında atipik yüksek işlevliolduğu dşünülen otizmli kızım var. Çok şükür fiziksel herhangi bir sıkıntısı,epilepsi vb ek patolojisi de yok. Tuvalet eğitimi var. Konuşmada yaşıtları kadar iyi olmasa da mevcut. İsteklerini, duygularını anlatıyor,.Sayılar,renkler, zıt kavramlar yerinde ve zamanında kullanılıyor ama karşılıklı diyalogları az. Hafta da 10 saat özel eğitim alıyor aynı özel eğitim kurumunun anasınıfına devam ediyor.(Anasınıfı normal çocuklar ağırlıklı).Eşim ve ben öğretmen olduğumuziçin  kendi okulumuzun anasınıfına kaydettirdik bu sene için fakat kararsız kaldık. Acaba 10 saat özel eğitim ve normal anaokulu mu yoksa 20 saat ( 10 u ücret karşılığı) özel eğitim ve özel eğitim kurumunun anasınıfı mı? 1. sınıfa başlamasına 2 yıl var. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 21:22
Konu tamda benim alanim....
Hangi Tip Otizm'i var???

- Asperger Sendromumu?
- PDD-NOS'mu?
- CDD mi?
- Rett Sendromumu??

Eger; Otistik oldugu, 3-4 yaslarindan sonra anlasildi ise, RETT Sendromu olmasi kuvvetle muhtemel. Egitimden cok fayda gorur. Otizm kadar agir degildir.

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 22:18
Özel eğitimcimizin dediğine göre tek sorun yerinde ve zamanında konuşma. Yani gerekirse profesör gibi konusuyor ama bazen yerinde ve zamanında değil konuşmaları.Aspergere yakın ( 2 yaşında tanı koyuldu ama raporu 6 ayönce aldık)

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 23:37
bu arada otizm değil hiperaktivite diyen, şımartılmış psikiyatristler de oldu

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 07:54
Tabii, maksat "Hiperaktivite" deyip ilac baslamak...

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 09:24
Evet tabi,  ama biz ne ilaç ne diyet kullandık.( hiperaktif çocuk işim dolayısıyla da biliyorum asla 1 saat boyunca oturup ders çalışmaz. Gökçe hiperaktif değil ama hareketli,canlı, neşeli bir çocuk) Sadece eğitimle normal çocukların seviyesine yaklaştık. 6 yaşında sıfırlayacak engeli diyorlar. Biz de gelişiminden çok memnunuz. Tek derdim bu sene mutlu olduğu bir anasınıfında olması. Özel eğitim ya da devlet.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 18:42
En muhimi, "Egitim" dir... Egitim ile; Klasik Otizm'de bile basari saglaniyor.

Mesajı Yazan: tafa
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2015 Saat 11:43
özür dilerim sizin sorunuzun devamına yazıyorum ama benimde 3 buçuk yaşında bi oğlum var teşhis koyulmadı ama atipik otizm belirtileri var 20 aylıkken farkettik bir süre eğitim aldık şuan çok daha iyi durumda fakat benim merak ettiğim bu hafif otizm gerçekten tan olarak iyileşirmi hocam gerçekten yaşıtları gibi olurmu en son götürdüğümüz hoca okula kadar yaşıtlarını yakalar en fazla ilerde tuhaf huyları olan bi adam olur dedi sizce doğrumu bu 

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2015 Saat 19:26
Einstein'da bile Asperger oldugu saniliyor..
Einstein, ne kadar "tuhaf" ise o kadar olur... Pek kalabaliktan, insanlardan hoslanmaz, o kadar. Genellikle arkadas cevereleri azdir. Partilerden, kalabalik yerlerden, samata-gurultuden pek hoslanmazlar..

Mesajı Yazan: tafa
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2015 Saat 09:22
cevabınız için teşekkür ederim hocam 

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2015 Saat 21:31
tamamen iyileşebiliyorlar,bire bir şahit oldum. Otizmli kızımız öğrencim 2000 kişilik orta okulda 2.lik kürsüsüne çıktı 99 küsür ortalama ile muhtemelen galatasaray gibi bir lisede okur seneye. Davranışlarında da sıkıntı yok sadece heyecanlı o kadar.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 00:53
Otizmi oldugundan eminmisiniz??? Zararsiz da olsa, mutlaka bazi "farkliliklar" olur.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 07:33
tipik otizm, daha önce bir otizm konusunda sanırım yine sormuştum öğrencimi. Masum farklar elbette var örneğin ses tonu ayarlayamama, bazen ezberlemiş gibi rutinlerle ilgili konuşma, az arkadaş yani duygusal bağ kurmama( ama arkadaşları onun çevresinden ayrılmıyor çalışkan olduğu için Smile) Kurallarına,öğretilenlere bağlılık,esnek olamama(öğretmeni üzeni dövmek lazım gibi, neden üzdüğü önemli değil,öğretmen asla üzülmez).Beden derslerinde yeteneksizlik.

Birinci sınıfa başlarken özel alt sınıf otizm raporu var. Anne gayreti ile normal sınıfa zorla kabul edilmiş. Şimdi rapor kalkmış elbette

otizmde çok bireysel farklılıklar var bence... Önemli olan yani geleceklerini belirleyen otizmin yanında zeka seviyeleri galiba. Normal ya da üstün zekalı olanlar hayatta yolunu buluyor iyibir eğitimle.Kızım şimdiden diğer çocukların davranışlarına bakarak olumsuz davranışlarını törpülemeye başladı,toplumda kabul görmek için. Siz ne dersiniz zeka ile ilgili düşüncelerime?

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 07:49
Aynen katilirim. Zaten hadiseyi, kitap gibi anlatmissiniz...
Yoksa, tamamen "Normal" oldu deniliyorsa, mutlaka bir "bit yenigi" var demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat