Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=90699
Tarih: 11 Şub 2026 Saat 17:59

Konu: Soru
Mesajı Yazan: denijj
Konu: Soru
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2026 Saat 17:28
Merhaba hocam kızım 2.sınıfa giriyor sıra arkadaşının bugün su çiçeği olduğunu öğrendik hasta çocuğun annesiyle konuştum büyük kızı zaten hastaymış birde diyor dün bir taneydi vücudunda bugün birkaç tane olunca göndermedim diyor aşıları yok aşı karşıtı bir aile (ee madem ablada vardı niye gönderdin bir tane varmış vücudunda niye gönderdin) derler adama şimdi sorum şu kızıma bulaşmasından çok eğer bulaşırsa bize geçmesinden endişem çünkü ben 39 yaşındayım ve hiç bir çocuk hastalığını geçirmedim eğer olursa nasıl olurum ve ne yapayım 
      Birde kızıma geçmiş olabilir mi hiç ateş filan yokmuş ama solunum yoluyla da geçtiğini söylüyorlar ne diyorsunuz hocam özellikle kendim için sorayım dedim kızın aşısı var tabi onu da doğru yaptılarsa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2026 Saat 20:48
Aşısı varsa, NEYİ merak ediyorsunuz? Su çiçeği aşısı, Hepatit-B aşısı gibi değildir, nasıl ve nereden yapılırsa
 yapılsın tutar. 

Mesajı Yazan: denijj
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2026 Saat 23:52
Yok hocam ben ondan yana korkmuyorum kızımın aşısı var ama ben kendimden korkuyorum bana bulaşırsa diye yaş 39 olunca ben hiç bir çocuk hastalığını geçirmedim o taşıyıcı olursa benimle yatıyor çok fazla temas var eğer bana geçerse bu hastalığın seyri nasıl olur onu merak ediyorum Google dan araştırmak istemiyorum sizin söylemeniz benim için önemli

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2026 Saat 10:36
Bu yaşıma kadar, erişkinlerde KIzamık gördüm ama Suçiçeği hiç görmedim.
Ayrıca da, Suçiçeği, "Asiviral, Zovirax" gibi ilaçlara en iyi cevap veren hastalıktır. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat