Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dizanteri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63075
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 02:01

Konu: Dizanteri
Mesajı Yazan: anneliktelası
Konu: Dizanteri
Mesaj Tarihi: 24 May 2019 Saat 17:06
   Merhaba Hocam,

4.Aylık Erkek bebek 6,500 gr.64 cm.  (51 cm 3,430 gr.Dogdu.)

(Arkadasımın bebegi) Anne sadece emziriyor.Gögüs ucu catlagı icin doktor Lanolin krem verdi.Emzirme öncesi kremi silmesene gerek olmadıgını söylemis.Baska bir doktor hem kendisine hem bebege zararlı oldugunu söylemis.
  Aynı zamanda bebegin kakası yesil hafif köpüklü ve gaz cıkarıyor,baska hicbir sikayeti yok ,Aile hekimi Dizanteri olabilir dedigi icin devlet hastanesinde gaita tahlili yapılmıs.Sonuc GAİTADA AMİP KİSTLERİ GÖRÜLDÜ. 10-15 LOKOSİT.(  Anne ve babada tahlil yaptırmıs hicbirsey cıkmamıs.)
Özel Hastanede bebege tekrar gaita testi yaptırdılar.

ÖZEL HAST.LAB.SONUC: (BASİT MİKROSKOBİK İNCELEME -B )- Acık yesil renkli,sulu ve mukuslu gaita.
                                         (PARAZİT İNCELEMESİ -Manuel )   - AMİP yumurtası görüldü.
 Bu sonuc sonrası doktor Andozol ve probiyotik damla verdi.Anne ilac vermeden önce sizin konuyla ilgili bir yazınızı okudu, Ön sütünü 15 cc kadar sagıp sonra emzirmis.2.emzirmede bebek sarı kaka yapmıs.2 gündür yesil kaka görmemis.

-Lanolin nedir ,bebege zararlı mı? Degilse , cilt kurulugu ve pisik icin de kullanılabilir mi?
   -Gaita sonucu ve bebegin durumuna göre sizin görüşünüz nedir? İlac öneriyor musunuz?
   -Diger sorum ise 30 aylık- Erkek cocugum icin ; Dvit 17ng/mL di.15 Gün önce sizinle konusup 1 ampul dvit verdim.Beyaz tenli günese cok cıkamıyoruz Kıpkırmızı yanıyor,isilik oluyor.Yaz ortasında tahlille dvit baktırıp size bildirelim mi?
    Eczaneden Dvit ampul alırken rafta duruyordu.Tamamen icgüdüsel ,buzdolabında olmadıgı icin tercih etmeyip baska eczaneden aldım.Dvit ampul dolapta saklanmadıgında bozulur mu?

Cok tesekkür ederiz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2019 Saat 18:32
1- Kremin silinmesi GEREKMEZ...  Silerseniz, meme uclari daha beter catlar.. Her durumda kullanilir.
2- Dizanteri filan degil, o sahtekar Laboratuvara sunu AYNEN soyleyin.....
   "-  Amiplerin yumurtasi OLMAZ..  Trofozoid sekli veya Kist sekli olur.. " Once bir; dogru durust rapor
 yazmasini ogrensin!! SAKIN o salagin verdigi ilaclari kullanmayin.. 
3- Yesil kaka bebegin cok fazla yedigini gosterir.. Kilosuna bakil, fazlalik oldugunu goreceksiniz. Meme 
aralarini acin, kaka rengi duzelir. On sutu NIYE sagiyor???  Meme aralarini acsin yeterli olur.
4- Eylul ayinda, olcturup, bana yazin. 
5- Dvit3 ampulun, buzdolabinda durmasi GEREKMEZ!!!  

Buzdolabi; "Ecza dolabi" DEGILDIR!!!   Bir tek, Eczanede, buzdolabinda tutulan ilaclari evde de, buzdolabina koyun.. 

Mesajı Yazan: anneliktelası
Mesaj Tarihi: 25 May 2019 Saat 00:01
 Bebege ilaclar hic icirilmemiş..Cevabınızı okuduktan sonra da gönül rahatlıgıyla sevinerek çöpe attılar.Emzirme aralıgı 3 -3,5 saatte bir.
 Ön sütü gögüslerinden sütleri aktıgı icin ,ön süt fazla mı diye düsünerek sagıyormus.Denemis ve bebegin kakasında sarıya dönme oldugu icin devam etmis.Raporla ilgili söylediklerinizi not aldılar laboratuvara ve tahlili yaptıran doktora da aynen iletecekler.

Çok tesekkür ederiz.Size minnettarız.

Saygılar

Mesaj Tarihi: 25 May 2019 Saat 03:16
Bu yasta bir Bebek, gunde:4 hadi bilemedin 5 defa beslenir!!!  
KIM demis, 4 aylik Bebek, 3-3,5 satte bir beslenir diye!!!  
Tabii; meme bu sekilde anormal uyarilinca, sanki iki Bebek varmis gibi asiri sut imal eder. 
Sagdigi icin Bebek AZ sut emiyor ve kaka duzeliyor ama tavsiye ettigimiz bir husus degil.. 
Hic sagmadan memeyi versin, ilgisi azalinca da, vermesin.. 
Her zaman soyluyorum… Su Turk Cocuk doktorlarina inanmayin!!! Dunyadan haberleri yoktur.. 

Mesajı Yazan: kzykzy
Mesaj Tarihi: 26 May 2019 Saat 08:21
Hocam konu ile ilgili soru soracaktım ayrı post açmak istemedim.burda yazdiginiza istinaden sorum olacaktı.
Benim bebeğim prematüre 1450gr 42cm 29 cm bas  cv ile alındı.bebek 1 Şubat dogumlu.4.ay bitiyor (5.4kg oldu ) ama bu ay emmesi kötüydü.memede uzun kalmadı.gogsume yaklaştırinca itti.cok uzun aralıklarda az süre emdi.kilo alımı yarı yarıya azaldı.ve bu ay hafif grip burnu sabahları tikaliydi serum fizyolojik ile yeşil sümük temizledim.arada öksürüyordu..20gunu oldu hala aynı.acaba emmesi bu yüzden mi kötü yoksa bu yaşta böyle mi oluyor arkadaşa dediğiniz gibi.premature olunca aradaki fark artıyor diye üzülüyorum.kaka durumu da değişti her gün yapıyordu şimdi 3 4gune bir kahverengi kaka yapıyor.

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesaj Tarihi: 26 May 2019 Saat 19:18
Griplerde, zaten istah azalmasi normaldir. Bir de ustelik, burun tikali olunca, istah iyice azalir. 
Tabiiki de prematurelerde, beslenme sayi ve miktarlari farklidir.. 
Prematurlerde yas'dan ziyade, kilosu esas alinmalidir.
MISAL:  5,4 kg; 2 aylik Bebek kilosu olduguna gore, beslenme sayisi: 4 saatte bir olmali ve her ogunde,
 en az 150ml olmalidir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat