Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

demir

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34574
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 13:02

Konu: demir
Mesajı Yazan: merwe
Konu: demir
Mesaj Tarihi: 21 May 2012 Saat 22:28
hocam oğlumun alerji türü semptomları sebebiyle çocuk doktorumuza göründük,ıge ve bir takım testler yaptırdık,herşey normal,ancak hgb 12,6 olmasına rağmen ferritin 4 çıktı,demir depolarının tükenmiş olduğunu söyledi;6ay santafer şurup tedavisi verdi.
teşhis ve tedavi hakkında sizin görüşleriniz nedir?
saygılar

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 May 2012 Saat 23:21
Ferritin; Demir deposu degildir. Barsaklardan emilen Demir'i, depolara tasiyan bir "PROTEIN MOLEKULUDUR". Cocugunuzda, Anemi olmadigindan, vucut niye Ferritin yapsin, Ferritin ancak ihtiyac oldugunda yukselir. Yani durum, o doktorlarin bildiklerinin tam tersidir. sakin Demir ilaci kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 22 May 2012 Saat 18:20
inanın aklım almamıştı zaten,hgb normal,demir bağlamalar normal ferritin niye düşük diye...bir de benim oğlum tam bir köfte canavarıdır,demir deposu tükenmiş deyince şok yaşadım açıkçasıShocked
demek ki o halde ilaç kullansaydıkda sadece hgb yükselecek,ferritin yine aynı kalacaktı,öylemidir??
çoook sağolunnn

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 May 2012 Saat 19:54
Demir bile yukselmiyecekti, dokularda birikecek ve " Demir zehirlenmesine" ( Hemosiderosis) e sebep olacakti.

Mesaj Tarihi: 22 May 2012 Saat 22:35
affınıza sığınarak merak ettiğim birşeyi daha sormak istiyorum hocam,test sonucunda ferritinin referans aralığı 18-370 olarak yazılmış,oğlumun ki 4.65,anemisi yok anladım ama neden normal sınırlar dahilinde değil onu anlamadım??

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat