yan basma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50014
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 19:28
Konu: yan basma
Mesajı Yazan: mevsimrüzgarı
Konu: yan basma
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2015 Saat 23:19
Hocam bizim ağır vasıta hareketlendi artık sıralıyor fakat basma ile ilgili problemimiz var özellikle yatağının içinde tutunup ayağa kalkıyor ve etrafında 4 dönüyor fakat basarken ayak tabanına değil ayakların iç kısmına doğru basıyor halının üzerinde basarken de aynı şekilde yani zemin farklı olsa da basış şekli değişmiyor 15 günlükken monovit d3 4 ay kullandik sonrasında multitabsı bir yaşına kadar kullandık doğum gününde de bir ampul d vitamini içirdim. dikkatimi çeken herhangi bir kemik eğriliği yok.zamanla düzelecek bir durum mu? 15 ayını doldurdu 11 kilo civarında
-------------
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2015 Saat 23:20
1- Bu yasta cocuklarin ayaklari; "kofte" seklindedir, basis sekli zamanla duzelir.
2- Eger, duztabanlik varsa, bir sey yapilamaz, duztabanligin tedavisi yoktur. Eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2015 Saat 23:23
Hepsini okudum hocam acil servis gibisiniz iyi ki varsiniz tesekkur ederiz
-------------
|
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 23:07
hocam yine aradan 1 ay geçmi..ş bizimki emeklerken koşuyor adeta.. ama yürümüyor.16 ayını tamamladı 11,3 kg . çevrediklerin "çene"sinden bıktım usandım. basarken hala özellikle sol ayağını yan basıyor neredeyse bileğinin üstünde ilerliyor aşağıya resimleri koymaya çalışacağım.ilk sıralamaya başladığında size yukarıda da yazmıştım hep yan basıyordu sonra sağ ayağını daha düzgün basmaya başladı. sonra kanepeye yaslanıp parmak uçlarının üstünde durmaya çalışıyordu . ama hala sol ayağını yan basıyor.bütün eski maillerinizi okudum içim gayet rahattı ama geç kalmış olmak da istemiyorum. ayağında görmediğimiz farkedemediğimiz bir problem mi var yoksa bu da diğer ayağı gibi zamanla düzelir ve düzgün basar mı?
-------------
|
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 23:14
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2015 Saat 23:51
Hocam bi problem var mi ayaklarındayoksa yyürümesini bekleyelim düzelirmi
-------------
|
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2015 Saat 01:31
Bu "normal" bir ice basma degil!!!
Ilk gorusmemizde; " dikkatimi çeken herhangi bir kemik eğriliği yok." demistiniz, ama burada bir egrilik var gibi.. Bir Ortopedi doktorunun gormesi iyi olur.
|
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2015 Saat 22:07

Hocam istediği zaman parmak uçlarına basıyor ama yan bastığındabu sşekilde basıyor ..hala yurumemesi bu yüzden olabilir mi koltuk altlarındantutup yurutmeye cçalıştığımızda parmak uuçlarına basıyor. egrilik varsa tedavi ne şekilde olur? Ortopediye gittiğimizde elle muayenede anlaşılır mı yoksa röntgen vs istenirse çektirmeli miyiz?
-------------
|
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2015 Saat 07:37
Once elle muayene edilir, sonra gerekirse, Rontgen cekilir.
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2015 Saat 13:19
Hocam Aşil tendonu çok gergin dedi doktor mümkün olduğunca masaj yyapın gösterdiğim şekilde hareket ettirin dedi bir ya da iki ay sonra tekrar muayeneye getirin dedi röntgen çekilmedi sadece elle muayene edildi
-------------
|
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2015 Saat 19:26
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2015 Saat 13:41
Hocam oğlum18 ayini doldurdu tutunarak yyürüyor daha az emekliyor koridorda duvarlara tutunarak yürüyor ama hala desteksiz yürümüyor ayaklarını hala yan basiyor sağ ayağının tabanina basıyor sol ayağını eskiye nazaran daha düzgün basıyor ama sağ ayağı gibi tam tabanına basmiyor acaba bu gerginlik masajla duzelmezse basit bir ameliyatı var gerekirse bu gerginliği acarız dediler ameliyat gerekir mi sizce ?ben iki yaşına kadar bekleme taraftarıyım gec kalmis olur muyuz ne önerirsiniz hocam? Teşekkürler.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2015 Saat 18:36
Basmasi, sizin uyguladiginiz masajdan kat kat ustundur, su anda,destekli bile yuruse; daha hizli duzelecek.
|
|