Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyusun diye ilaç kullandınızmı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10482
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 11:34

Konu: uyusun diye ilaç kullandınızmı?
Mesajı Yazan: şeyme
Konu: uyusun diye ilaç kullandınızmı?
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 01:19
arkadaslar merhaba 14 aylık ir oglum var ve 14 aydır gece 2 saatte bazen 1 saatte bir kalkıp emmek istiyor.yani sabaha kadar uyudugunu bilmiyorum bu durumu doktorumla paylastıgım da aglat işte emirme su ver falan dedi.hepsini denedim olmadı en sonundada si....n diye bir ilaç ver dedi.sizler hiç ilaç kullandınız mı ne kullandınız?çalıştıgım için çok zor durumdayım uykusuzluk mahvediyor...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 02:28
ben ilaç falan kullanmadım çok zahmet çektim ama kullanmadımSmileiçim rahat etmezdi gönlümde el vermezdi açıkcası sonucunda bir ilaç kullanacak

gece yatarken muhallebi tarzı doyurucu birşeyler vermeyi denedinmi?belki bu şekilde doyar tam bi uyku çeker belkide acıkıp uyanıyordur
emzik kullanıyormusun?kullanmıyorsan seni yalancı meme olarak görüyor gibime geldi

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: gülgün
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 06:40
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

ben ilaç falan kullanmadım çok zahmet çektim ama kullanmadımSmileiçim rahat etmezdi gönlümde el vermezdi açıkcası sonucunda bir ilaç kullanacak

gece yatarken muhallebi tarzı doyurucu birşeyler vermeyi denedinmi?belki bu şekilde doyar tam bi uyku çeker belkide acıkıp uyanıyordur
emzik kullanıyormusun?kullanmıyorsan seni yalancı meme olarak görüyor gibime geldi
benim oğlanda bir ara benim göğsüme dadanmıştı.yanımda yani göğsümde emerken yatmak istiyordu vede sabaha kadar uyumazdı dediği gibi muhallebi gibi bişiler verde karnı doyarsa tam olarak en azından biraz daha oda sende daha rahat uyursunuz

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 08:05
Ben 14 ayına kadar kızımın gazından çok çektim, çok sık uyanıyordu ama asla ilaç kullanmayı düşünmedim Confused

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 10:34
eşim bazen şaka yollu söyler "bak meryem ilaç dayayallım" diye şakasına bile kızarım açıkcası.TongueTongueTongueTongue

başka yollar denemeye çalış şeyme en basit bir şurubu bile kullanırken 40 kere düşünüyoruz kaldı ki bir uyku ilacı...

nereye kadar uyku ilacı verilebiir ki...

ayrıca neden uyumuyor
çok mu sıcak
karnı mı aç
ortam çok mu sesli
ortam çok mu aydınlık
bir yeri mi aağrıyor
bir şey den mi korktu
yatak mı rahat değil

muhakkak bir sebebi vardır

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: cadıkızım
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 12:11
senanın uyku sorunu olmadı hiç ama olsa ilaç kullanmayı düşünmezdim. acıktığı için kalkabilir bence gece maması ver tok tutar dahaz az uyanır tabi başka bir sorunu yoksa.

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 12:15
cnm o söylediğin ilacı biliyorum,ama sen onun içeriğini biliyomusun Confusedo bir antihistaminikConfuseddirek beyni etkileyen  bi ilaç,ayrıca porspektüsünde saman nezlesi için diye yazılıConfusedConfusedçook net biliyorum çünkü onun yan etkisi uyku ve iştah,oğlum çok iştahsız olduğu için dr. verdi aldık ama içeriğini okuyup bi iki drç arkadaşlada görüşünce kesinlikle vermedim duruyo hala,varsın uykusuz kalayım onun sağlığı çok daha önemli ,çok mecbur kalmadıkça oğlum grip bile olsa ilaç kullanmıyorum,arkadaşlarında dediği gibi ilaca dayatma ,kesinlikle bi sebebi vardır anne olarak sen bunu hissedersin ,sebebi bulmaya çalış ve pna göre hareket et,ilaç en son başvuracağın şey olsun,hatta hiç başvurma..

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 13:06
bende ege' den çok çektim uyku konusunda doğduğundan beri 2 senedir Egede kalkar hep su içer süt içer bazen kalkar oyun oynarız 1 saat sonra yine yatar sabahta 7 dedimi ayaktadır ama bana hiç zor gelmez ilaç içirmeyide hiç düşünmedim ConfusedConfusedConfused 

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 13:39
canım bende uyku sorunu çok yaşadım.hala da devam ediyor.bende çalışıyorum ama ilaç kullanmayı düşünmüyorum sana da tavsiye etmem.karnını tk tutacak şekilde yatmadan önce muhallebi vermeyi denebenim oğlum kesinlikle muhallebide yemiyor.artık sen düşün .gece boyunca ki halimizi

-------------
[

Mesajı Yazan: gülce
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 14:16
arkadaşlar hepiniz ilaç kullanma demişsiniz ama eminim son çare olarak düşünüyordur ve doktorumuz da alerji ilaçlarının bu konuda yardımcı olabileceğini ve kullanabileceğimizi söylemiyor mu?
bence mil.... marka rezene çayı bebekler için özel üretilmiş,bunu denemelisiniz ve bazı mamaların iyi geceler çeşitleri var bunları denedikten sonra yine doktorunuza başvurun.
umarım düzelir...

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 14:36
canim benim oglum 26aylik ve hala geceleri uyku problemimiz var ilk dogdugunda 4ay uyku nedir bilmeden yasadim birde bende migren var uykusuz kalinca hastanelik oluyorum serum takiyorlardi ama ozamanlarda bile aklima gelmedi hala ayni uykuya hasretim gecede 4-5 kere uyaniyor mama su oyun cani ne isterse onu istiyo annelik buyuk fedakarlik gerektiriyo allah sana kolaylik versin canim benim

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 15:40
benim oğlumunda gaz problemi yüzünden çok uykusuz kaldık ben uyusun diye değil ama gazı hafiflesin diye rezene anason karışımı çay veriyodum 4 çay kaşığı onunla biraz düzene girdi hem uykusu hemde gazı seninkine fayda edermi bilmem ama bir dene istersenEmbarrassed

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 15:53

Bence tam doymadığı için uyumuyordur.Ek bişeyler vermelisin bence.Çocuk ya hastadır ağlar uyumaz ,ya altı kirlidir,yada açtır be gülüm...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 17:39
arkadaslar bana cok kızacak ama ben ilac verdim.
seni anlıyorum benim oglumda 9 aylık ve her gece 10 defa kalkıyoruz yarım saat 1 saat arayla. benim sinir sistemim bozuldu artık uykusuzluk yorgunluk...
 ben artık gece emzirmiyorum. sabah akarsı bir defa emziriyorum yatmadan once doyuruyorum. banyosu masajı herseyi denedim ama olmadı. uyumuyor cocuk. ilk baybay uyku damlası verdi dr miz ise yaramadı.
kadir beye yazdım uyku icin ne yapabiliriz diye sip...tin diye ilaci onerdi alerji ilaci son yemegini yedirmeden once veriyorsun 5 gece yarım olcek kullanmamı soyledi. hem istah aciyor. gercekten uyku yapıyor. ben once 5 gece kullandım uyudu sonra burun tıkanıklıgı fln oldu gene eskiye donduk. 15 gun sonra tekrar verdim ilaci simdi uyuyor 2 defa fln kalkııyor gece. tavsiye ederim...

Mesajı Yazan: meleğim
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 00:33
CANIM BENİM KIZIMDA 14 AYLIK VE BİZDEDE AYNI SORUNLAR VARDI.ARKADAŞLARA KATILIYORUM MUTLAKA SEBEBİ VARDIR AMA BENCE İLAÇ KULLANMAMALISIN.BENDE ÇALIŞIYODUM VE ÇOK ÇEKTİM HİÇ İLAÇ KULLANMADIM .KARNI DOYMUYO OLABİLİR.SNİ KONTROLEDEBİLİR ORDAMISIN DİYE.BEN DOKTORA SORMUŞTUM KADİR BEY AZ PİŞMİŞ PİRİNÇ UNU VE FAZLA TATLI GIDALAR GAZ YAPAR DEDMİŞTİ. BUNLARA DİKKAT ETTİM VE ŞİMDİ UYKUMUZ BİRAZ DÜZENE GİRDİ.YATIRMADAN BEBİŞİNİ YIKAMAYIDA DENEYEBİLİRSİN .SONRADA KARNINI BİGÜZEL MUHALLEBİ İLE DOYUR .BELKİ İŞE YARAR BENDE YARAMIŞTI.Smile

-------------
http://lilypie.com][/url]

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 14:25
bence de ilac verme hem vermisin sonra birakmisin ve gene nereye kadar ilac vereceksin ki biraz sabirli ol her gün baska bir yöntem deneme yani bi yöntemi 1 hafta falan uygula senide anliyorum hem is hem uykusuzluk ama sonunun iyi olmasini istiyorsan dayan lütfen
benim kizim da gece senin dedigin gibi kalkardi hem emmiyorduda mama veriyorduk hazirla icir büsürü is valla sonra biz de esimle karar verdik her aksam ayni sekilde yatiriyoruz uykusu düzeldi belli seyler pijamalar dis fircalama yani zamanla cocuk bile anliyor benim dr cocugunuza yatmadan yarim saat önce ona söyleyin az sonra sütünü getirecegim ic v vs.
benim kizim simdi 3 yasinda cok problem yasadik ama oglumda ben daha dogmadan karar verdim her aksam ayni saat te koydum yatagina eger emerek uyuduysa uyurdu uyaniksa gene koyardim hem doktorlar cocugunuzu uyanik koyun diyor ki kendi basina uyumayi ögrensin ve yatagi durdugu odaya sadece yatmak icin deyil oynamak icin girin ama yatagina sadece uyumak icin birakin ...

-------------

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 19:01
her bebek aynı degil. buyuk oglum gece 2-3 defa kalkardı hicde rahatsız olmazdım. uykusuzluk cekenleri de anlamazdım inanin...
ben kucuk oglumu defalarca dr ye goturdum uykusu icin. kan tahlili idrar tahlili ne varsa yaptırdık. yatagını degistirdim ac yatırdım tok yatırdım rezene anason ihlamur herseyi denedik.
en sonunda dr benim kokumu istedigini soyledi sebeb yok yani..
ben de cok dayandım ama yarım saatte 1 saatte bir kalkmak insanin sinirlerini de etkiliyor..
istah icin de aynı ilaci oneriyor kadir bey uyku icin degilde istah icin olsa kullanır mıydınız ilac???
sonucta bebek icin yemek kadar uyku da cok onemli. yani kendi uykumuz icin degil sadece ilac kullanma sebebi bebek icinde onemli kesintisiz ve rahat bir uyku...
ayrıca hergun kullanmıyorsunuz sadece 4-5 gun uyku duzenini saglayana kadar.
 ...ki ben normalde cok fazla ilac veren biri de degilim dr bi antibiyotik verdi mi baska bi dr ye daha gotururum kesin emin olmak icin. dogal yontemleri sorarım iyilesebilecekse son care ilac .

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 23:51
ayy kıyamam verme kız ilaç filan çocuğa  bir damlacık vücudu var zaten onuda  uyuşturma elbet vardır bulamadığınız bir sebebi biz büyükler bile ilaç kullanmayı sevmezken sübyancıklar neden alsın ki Confused bence bebekler için çaylar var onları dene derim ben 

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:49
arkadaşlar dikkat ettiyseniz kadir beye bu konuyla ilgili sorular sıklaşıyor
bu en son çare den çok bir kaçış yoluna doğru gidiyor bence
ilaç bu yaaa dikkatli kullanmak lazım.ateş düşürücülerin bile foyası çıktı ortaya kaldı ki alerji ilacı imiş...

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 12:12
Canım, benim oğlum 15 ayını dolduracak yarın.. Hala gece 4-5 belki daha fazla kez uyanıyor... Yatırmadan önce doyuruyorum elbet ama, biraz da alışkanlık oldu heralde... Anne kokusu istiyor, biraz emiyor ve tekrar uyuyor... Asla ilaç vermeyi düşünmedim... Büyüyünce zaten bırakacak bunları... Emiyorken istediği an emme hakkını elinden almak istemiyorum ben... Nasıl ilk zamanlar gaz sancıları ile boğuştuk o zaman uyumuyorduk bile.. Ama geçti, bu da geçecek emin olun.. Biraz sabır ile üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum.. Çalışıyorsun biraz daha zorlanırsın ama herşey evlatlarımız için değil mi canım...Smile

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 12:18

ben kullanmadım. diş sıkıntılarından dolayı çok uykusuzluk çektik biz.. tabi başta 2 ay da gaz sıkıntısı.. kullanmadım ilaç düşünmedim de.. ama hariçten gazel okumak da istemem.. muhakkak yan etkileri vardır diye düşünüyorum.. ama yorgunluk ve uykusuzluk da kolay birşey değil tabi.. hem de göreceli.. doktor kontrolünde uykuyu düzene sokmak için birkaç günlük ilaç veriminin çok da zararı oldugunu düşünmüyorum açıkçası..

allah kolaylık versin uykusuzluk çeken bütün arkadaşlarıma..

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: ceylinsu
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 23:19
uykudan yana bende çok çektim.ve hala çekiyorum kızım 16 aylık benim doğumundan beri benim kız 2 satten fazla hiç uyumadı.saat 22.30 gibi yatıyo 08.00 da kalkıyoama bu zaman dilimin de 2 saatte belki ondan bile az uyanıyo hep hele bu aralar rahatsız yarım saatte bir kalkıyoz sabaha kadar 10sefer uyanıyo.çok zor.hep böyle gitcek diyorum ve inan korkuyorumda hasret kaldım uykuya çok değil bi 4 saat deliksiz uyusam daha bişi istemicem.
ama ben hiç ilaç kullanmadım ve kullanmayı düşünmüyorum da.dr.verdi ilaçları bile zoraki kullanıyorum.yan etkilerini okuyunca düşünüyorum hangisi daha mantıklı diye.

-------------

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2008 Saat 08:58
valla canım benim oğlumda 2 yaşına kadar gece uykumuz diye bir şey yoktu oğlum emmiyordu eme geceleri çok uyanıp ağlıyordu ve sabaha kadar ayağımda sallnıyordu 2 yaşına kadar uyku nedir bilmedim valla bende doktora bu konuyu danıştığımda at...rax diye bir şurup verdi ama bende hiç kullanmadım dedim dayanırım uykusuz kalırım ama bu ilacı kullanmam dedim çünkü bu ilacı da biliyorum depresyondaki hastalara uyusun diye verilen bir ilaç hiç içirmedim direk çöpe attım kullanamadım açıkcası rahat uyumak adına öyle beyni etkileyebilecek bir ilacı kullanmak istemedim.
  bence sende başka yöntemler dene canım ama çocuğun uyumayacaksa ne yapsan kar etmiyor canım bunu da söyleyeyeim benim oğlum 2 yaşını geçti ayakta sallanmayı bıraktık bitti şükür gece kalkmaları ağlamaları o zamandır gece sadece ya su içmek için ya da çişe kalkar gecede 1 defa ya biraz daha dayanacaksın 14 aylık olmuş az kalmış canım yada başka yöntemler denemeye çalış...
  kolay gelsin canım sana o dönemleri çok iyi bilirim uykusuzluk başka şeye benzemiyor o an insanın sanki nevri dönüyor gözü bir şey görmüyor allah sabır versin canım...

Mesajı Yazan: ceylinsu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2008 Saat 12:15
bana diyolar ikinciyi düşünüyon mu diye "önce bi uyuyayım şöle bi sabaha kadar deliksiz bilin hemen hamileyim" o kadar yaniLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2008 Saat 21:30
benım kızımda 2 yaşına kadar gecelerı cok sık kalkardı ama bana anne sutunu kestıkten sonra duzelır dedılerdı bende mecburen 20 aylık emzıre bıldın sonra yavaş yavasş duzene gırdık ama şımdı 2 defa yıne kalkar tıpışlarım yagnı kesıntısız halen uyumuyoruz 2 ay sonra 3 yaşını bıtırecek 

Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2008 Saat 22:51
CANIM BENDE ÇOK ZOR GÜNLR GEÇİRDİM AH BİLİRİM O TATLI UYKULARA DALAMAMAYI.BENDE ASLA İLAÇ KULLANMADIM AMA BANADA ÇÖREK OTU YAĞINI ÖNERMİŞLERDİ ARA SIRA ONU KULLANIYORDUM İŞE YARIYORDU ZATEN ÇÖREK OTUNUN YARARLARI BİLİNİYOR BİR ZARARI OLMADI BİZE BENİMKİ SADECE ÖNERİ Wink

-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 10:03
Daha önceden de söylemiştim. Alper 3 yaşına gelene kadar geceleri hiç uyumadım kaynanamla nöbetleşe 1-2 saatlik uyku ile işe geldiğimi bilirim çok zordu seni anlayabiliyorum o ara benim de dngem bozulmuş doktora çocuga ilaç vermesi için resmen yalvarmıştım.Kızmıştı dr bana bu çocuk senin idare edeceksin gerekirse işten çık dedi olamdı tabi o hazır satılan rezene çaylarının hiç faydası olmadı bir arkadaşıom aktarlarda satılan fındık gibi hint cevizi var ondan ver zararlı değil demişti bir kaç ay onu denedim çay kaşığına sütümü sağı üzerine bıçakla kazıdım biraz çok fazla olmasa da etkisi oldu ama gerçek olan şu ki zamanla düzene giriyor biraz sabır Wink

Mesajı Yazan: cadıkızım
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 10:49
Orjinalini yazan: ceylinsu ceylinsu Yazdı:

bana diyolar ikinciyi düşünüyon mu diye "önce bi uyuyayım şöle bi sabaha kadar deliksiz bilin hemen hamileyim" o kadar yaniLOLLOLLOLLOL

LOLLOLLOLLOLLOL ayy alemsin yaa ne  güldüm valla çok yaşa sen emi

-------------

Mesajı Yazan: kizilta1
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 11:10
benimde 10 aylık oğlum var doğdu doğalı daha 2 saat deliksiz uyumadık ama kesinlikle düşünmem ilaç kullanmayı helede sağlık sektöründe çalışan sağlık elemanı olarak ilaçların yan etkilerini çok iyi görüyorum var sen uykusuz kal ama genede ben olsam kullanmayı düşünmem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat