saç dökülmesi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3293
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 10:17
Konu: saç dökülmesi
Mesajı Yazan: tibelya
Konu: saç dökülmesi
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 21:42
merhabalar
benim doğumdan sonra saçım çok dökülüyor emzirmekten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sizlerinde dökülüyormu, saçlarınıza nasıl bir bakım yapıyorsunuz 
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2007 Saat 23:35
Benim de çok dökülüyor. Avuç avuç derler ya öyle
Emzirdiğimiz sürece de dökülecek galiba. Özel bir bakım yapmıyorum. Saldım gitti...
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 14:02
Canım benim doğumdan 3 ay sonra hayatımda kel olacağımı sanmama neden olacak şekilde aktif olarak 5. aya kadar döküldü. Doktorlara danıştım ve çok normal dediler. Şimdi de diplerden çıkmaya başladı. Sen kaçıncı aydasın doğum sonrası bilmiyorum ama normal olarak bak olaya. Ben de hayatımın hiçbir anında bu kadar saçımın döküldüğünü hatırlamıyorum. Bir de mevsim değişikliği eklenince daha da çok dökülüyor olabilir.
|
Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 17:12
Yaa tam beni anlatıyo gibisiniz. Benim de çok fazla dökülüyo saçım. Tutam tutam elime geliyo resmen. Korktum bile başka birşey mi var diye. Emzirirken normal midir yani? Kızımda bu kadar olmamıştı.
|
Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 17:19
herkeste olmuyor sanırım.benimde başta hiç dükülmedi.oğlum 3 aylık olunca biraz döküldü.şimdi ise yine normale döndü.sadece banyo yapınca dökülüyor.oda normal...ama sonra geçer bence merak etmeyin.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2007 Saat 18:14
aysegulce Yazdı:
Yaa tam beni anlatıyo gibisiniz. Benim de çok fazla dökülüyo saçım. Tutam tutam elime geliyo resmen. Korktum bile başka birşey mi var diye. Emzirirken normal midir yani? Kızımda bu kadar olmamıştı. |
Canım az kalmış bak gör geçecek. Bu arada saçlarım şimdi yeniden çıkarken felaket kaşınıyor. Olsun çıksın da. 
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 12:35
doğum yapalı 4,5 ay oldu.söylediklerinden sonra rahatladım teşekkürler. saç dökülmesine karşı kullandığım şampuanın falanda hiç faydası yok, elimi saçıma atmaya korkuyorum
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 13:42
Benim oğlum neredeyse 11 aylık hala dökülüyor
Yeni çıkanlar da var ama zayıf çıkıyor
|
Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 21:34
benim oglum 4.5 aylik oldu...iki aydir inanilmaz dokuluyo...hatta alnima yakin yanlarda acilma bile oldu....sacimin yarisi gitti....herkez normal diyor...acaba bi vitamin eksikliginden mi boyle oluyor acaba....doktora danisaniniz varmi...insallah saclarimiz yerine gelir...bebislerimiz iyi olsunda....
------------- Omrum
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 21:46
kızlar bence vitamin desteği şart ama bebişlere verdiğimiz vitaminleri de bizim kullandıklarımızla karışmamasında yarar olduğunu söylemişti çocuk doktorum. Yani emzirme döneminde sadece. Mesela ben vitamin içinde demir içeren birşey alıyorsam biraz azaltmam daha iyi olurmuş. Yoksa demir fazlalığı kabızlığa neden olurmuş. Vitamin kullanmak şart. Biz anneler açısından da. Çünkü bebek annedeki tüm vitaminleri emerken alıyor. Böylece ben de bıraktığımdan beri iki kez hastalandım. Kendinize dikkat edin kızlar.
Duygu sen saçlar için bi doktora sordun mu canım? Vitamin eksikliğinden olmasın. A bir de yumurta beyazının saçları döktüğünü söylemişti doktorum. Bunu bir araştır istersen.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 22:08
benim doktorum dogumdan sonrada...hamilelik boyunca kullandigim vitamini vermisti ..multi vitamin...3 ay kullandim sonra birakmistim....belkide bu nedenle dokulme yogunlasti....ilk aylarda dokulmedi cunku iki aydir var...oglusum emmiyorda beni eger emmekle alakaliysa...cunku daha once sac dokulmesinin hangi vitamin hatirlamiyorum ama bir vitaminin eksikliginden dolayi oldugunu okumustuum
------------- Omrum
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 22:16
KEREMIM Yazdı:
benim doktorum dogumdan sonrada...hamilelik boyunca kullandigim vitamini vermisti ..multi vitamin...3 ay kullandim sonra birakmistim....belkide bu nedenle dokulme yogunlasti....ilk aylarda dokulmedi cunku iki aydir var...oglusum emmiyorda beni eger emmekle alakaliysa...cunku daha once sac dokulmesinin hangi vitamin hatirlamiyorum ama bir vitaminin eksikliginden dolayi oldugunu okumustuum |
Emmekle alakalı değil de canım. Hamilelikte benim hiç dökülme olmamıştı. Doktorum hamilelik sonrası yenilenme olarak bak olaya demişti. Vitamin desteği ile azaltabilirsin ama yine de o dökülme çoğu kadında olabiliyor. Yani normal. Vitamini ben de kestim ama çoğu olayda faydalı oluyor doktoruma sorup yeniden vitamine devam edeceğim. Çünkü çok sık hastalanmaya başladım ben de. Ama şükür saç dökülmem 6. ayda doğum sonrasında kesilmişti.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 22:32
dokulmenin kesilmesine sevindim...dedigin gibi vitaminle belki alakali belki degil ama vitamin sart....vucudumuzdan bircok sey gidiyor...dogum sonrasi dislerini kaybeden arkadasim olmustu....bende 10 gyundur kullaniyorum...biliyosun oglusum beni emmiyo...artik pompada fayda etmiyo..3 saatte 30ml anca cikiyo...sutun yemeklede alakasi yok bunu anladim ...inanilmaz kilo aldim son bir ayda...yavas yavas vermeyi dusunuyorum...vitamin alarak yemeyi biraz kesicem....ne kadar basaririm bilmiyorum ama...
------------- Omrum
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 01:53
KEREMIM Yazdı:
dokulmenin kesilmesine sevindim...dedigin gibi vitaminle belki alakali belki degil ama vitamin sart....vucudumuzdan bircok sey gidiyor...dogum sonrasi dislerini kaybeden arkadasim olmustu....bende 10 gyundur kullaniyorum...biliyosun oglusum beni emmiyo...artik pompada fayda etmiyo..3 saatte 30ml anca cikiyo...sutun yemeklede alakasi yok bunu anladim ...inanilmaz kilo aldim son bir ayda...yavas yavas vermeyi dusunuyorum...vitamin alarak yemeyi biraz kesicem....ne kadar basaririm bilmiyorum ama... |
Canım benim umarım sorunların çözülür en kısa süre içinde.  Kilo vermek kolay değil ama hamişlik sonrası kolaydır. Verirsin üzülme. 
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 14:06
Saç dökülmesi için geçen ay doktora gidip tüm testlerimi yaptırdım. Hepsi normal çıktı. Guatr olabilir dedi. O da saç dökermiş. Ama Allah'a şükür çıkmadı. Doktorum emzirmenin yan etkisi olarak açıkladı bu dökülmeyi. Hormonal bir olay dedi. Yaptığım diyetle de alakalı olarak da dökülmenin artabileceğinden bahsetti. Oysa artık diyet yapmıyorum. Sadece porsiyonlarımı küçülttüm o kadar.Yeni çıkan saçlar olması yine de moralimi düzeltiyor bir açıdan. Saçlarımı kestirmiştim o zaman biraz azaldı ama bir süre sonra tekrar arttı dökülme.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 14:10
Bu arada vitamin veya herhangi başka bir ilaç kullanmıyorum. Keremim senin yazdıklarından yanlış mı anladım bilmiyorum ama vitamin alarak diyet yapılmaz. Çünkü birincisi vitamin iştah açabilir, ikincisi ise hiçbir hap besin maddelerindeki tarzda vitamin içeremez.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 18:11
duygu Yazdı:
Bu arada vitamin veya herhangi başka bir ilaç kullanmıyorum. Keremim senin yazdıklarından yanlış mı anladım bilmiyorum ama vitamin alarak diyet yapılmaz. Çünkü birincisi vitamin iştah açabilir, ikincisi ise hiçbir hap besin maddelerindeki tarzda vitamin içeremez. |
Ben de onu yemeklerden alacağı vitamini tablet halinde alır diye algılamıştım ama haklısın vitamin çok iştah açar. Onu düşünmedim. 
Duygu bu arada seninkiler de çıkarken kaşınıyorsa sorun yoktur. Çünkü benimkiler eskiden olduğu gibi gürleşmeye başladı totomu kaşıyım. Ama bir ara ben de test düşünmüştüm. Umarım senin dökülme de mevsimsel birşeydir. 
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 18:56
duygucum ben vitaminleri yemeklerden alacgim vitaminler acisindan dusundum ...cunku ne kadar duzenli beslensekte hep birseyler eksik kaliyo....diyet derkende zaten hayatim boyunca hic aman aman bir diyet yapmadim ...sadece yediklerimi azalttim birazda spor yaptim okadar...hamilelikten once duzenli spor salonuna gidiyordum ama simdi kerem le biraz zor gorunuyo....ayrica bende vitamin istah acmamisti..emzirdigim donemlerde vitamin sutun kalitesini artiriyor bu bi gercek....emziren anneler mutlaka kullanmali...benim oglum cok kucuk dogmustu 3 ayda dogum kilosunu ve boyunu ikiye katlamisti...
------------- Omrum
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 19:04
KEREMIM Yazdı:
duygucum ben vitaminleri yemeklerden alacgim vitaminler acisindan dusundum ...cunku ne kadar duzenli beslensekte hep birseyler eksik kaliyo....diyet derkende zaten hayatim boyunca hic aman aman bir diyet yapmadim ...sadece yediklerimi azalttim birazda spor yaptim okadar...hamilelikten once duzenli spor salonuna gidiyordum ama simdi kerem le biraz zor gorunuyo....ayrica bende vitamin istah acmamisti..emzirdigim donemlerde vitamin sutun kalitesini artiriyor bu bi gercek....emziren anneler mutlaka kullanmali...benim oglum cok kucuk dogmustu 3 ayda dogum kilosunu ve boyunu ikiye katlamisti... |
Maşallah canım. Bu arada nikim değişti benim.  1978koaka gitti duygu07 oldum. 
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 19:09
aaa neden oyle yaptin...tamam sagol...aklimda bulunsun....duygular karismasin
------------- Omrum
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 19:20
KEREMIM Yazdı:
aaa neden oyle yaptin...tamam sagol...aklimda bulunsun....duygular karismasin |
Ay canım sorma neden değiştirdim bak istersen okuyuver.  
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3389" rel="no follow - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3389 
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 19:57
eeee en iyisini yapmissin:) bu kadar karisiyosa...bu arada koaka nin anlami neydi?cahilligime ver pardon
------------- Omrum
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 20:15
benimde çok dökülüyordu emzirmekten kaynaklandığını söylüyorlardıda ben inanmıyordum meğer öleymiş kızım 2 haftadır emmiyor ve saçlarımın dökülmesi bayağı azaldı
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2007 Saat 23:57
ya pekii hangi vitaminleri kullanmak gerekir, ben doğumdan sonra 1 ay demir kullandım şimdi hiç birşey kullanmıyorum saç dökülmesine karşı çinko nun iyi geldiğini duymuştum ama ...
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 01:08
tibelya Yazdı:
ya pekii hangi vitaminleri kullanmak gerekir, ben doğumdan sonra 1 ay demir kullandım şimdi hiç birşey kullanmıyorum saç dökülmesine karşı çinko nun iyi geldiğini duymuştum ama ... |
Canım öyle çok vitamin var ki... Ama bence sen kan tahlilinin ardından buna doktorunla eksik çıkan değerlerine göre karar verebilirsin diye düşünüyorum. Ama özel alışveriş merkezlerinde saç dökülmesine iyi gelen vitamin satan yerler var bilindik. Ben onlardan içinde ekinesya (okunduğu gibi yazdım  ) bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir vitamin kullanmıştım gerçekten işe de yaramıştı. Ama bence yine de uzmana danış derim.
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 13:01
Kaşıntı yok bende Duygu
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 19:44
benimde tam tersi emzirmeyi biraktim ondan sonra dokulme artti......sacimin yarisi yok...her bunye farkli sanirim...birde sonbaharda dokuluyor saclar belki bende onunda etkisi olmustur bilemiyorum...
------------- Omrum
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 21:16
KEREMIM Yazdı:
benimde tam tersi emzirmeyi biraktim ondan sonra dokulme artti......sacimin yarisi yok...her bunye farkli sanirim...birde sonbaharda dokuluyor saclar belki bende onunda etkisi olmustur bilemiyorum... |
Denk gelmiştir canım. 
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2007 Saat 21:44
sanirim evet denk geldi...
------------- Omrum
|
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2007 Saat 00:43
cildiye doktoruna gidin benimde 1 yıl oldu hala dökülüyor stresden de dökülüyormuş uykusuzluk mahvediyor insanı ben bütün tahlilleri yaptırdım temiz çıktı stres dedi dr bir kaç karışım yazdı iyi geldi azaldı biraz mevsimden de kaynaklanıyor doğumda sonra ilk üç ay demir ve multivitaminleri kullanın mutlaka, ben kullanmadım bıkmıştım çünkü 9 ay içmekten hiç sevmem zaten o da etkilermiş bütün stoklar tükeniyor çünkü özellikle kan çok kaybediliyor
|
Mesajı Yazan: AyseUlusal
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2007 Saat 23:27
Merhaba, benim de kızım 14 aylık meme konusunda çok bunaltıyor.Bıraktırmak istiyorum siz nasıl bıraktınız?
------------- http://ticker.7910.org/eng" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: meleğim
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2007 Saat 20:41
merhaba canım .aynı sorun bendede var .kel kalıcam diye korkuyordum .doktoruma sordum emzirdiğimden kaynaklandığını söyledi.bundan dolayıda çinko eksikliği oluşuyomuş çinko vitamini ve çinko içeren şampuan kullanmamı tavsiye etti.emzirdiğim için vitamin kullanamıyorum.ama şampuan iii geldi.sende dene bence .öpüyorum seni canım .
------------- http://lilypie.com] [/url]
|
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2007 Saat 15:31
AyseUlusal Yazdı:
Merhaba, benim de kızım 14 aylık meme konusunda çok bunaltıyor.Bıraktırmak istiyorum siz nasıl bıraktınız? |
Canım sanırım yanlış yere yazdın. İlgilendiğin konu için aşağıdaki linki tıklayabilirsin. Sevgiler.
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3311" rel="no follow - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3311
|
Mesajı Yazan: ayseceylin
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2007 Saat 20:18
evet sac dokulmesı oluyor.benımde oldu.cok uzuluyordum kel kalıcam zannedıyordum.kızım 11 aylık suan saclar cıktı yenıden.yanı nasıl desem kahkül kadar uzadılar.uzulmeyım.gecıcı bır durum
-------------
|
Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2007 Saat 20:29
benim bu hamileliğimde saçlarım hiç olmadığı kadar parlak ve sağlıklı,ve acayip hızlı uzuyorlar.dökülme problemim de yok Allahtan ama geçen sefer bu problem doğum sonrası baş gösterdi umarım yine öyle olmaz
-------------
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2007 Saat 22:25
Benim de öyleydi Duru. Saçlarım çok sağlık kazanmıştı hamilelik hormonlarıyla. Kuaförüm bile şampuanımı sormuştu :) Ama doğumdan yaklaşık 2-3 ay sonra dökülmeye bir başladı, sorma. Emzirdikçe de dökülür diyorlar. Allah'tan yerine yenileri çıkıyor. Yoksa hepten kel kalacağım :))
|
Mesajı Yazan: bernad
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2007 Saat 22:46
Benim de hamileliğimde saçlarım çok sağlıklıydı ve hiç dökülmüyodu bi suru saçım olmuştu ama şimdi 9 ayın acısı çıkıyor inanılmaz çok dökülüyor ama normalmiş yapacak bişi yok geçmesini bekleyeceğiz maalesef ama gene de bakım yapmak da fayda var ben bitkisel yağları kullanıyorum ii de oldu sanki..
|
Mesajı Yazan: ceyy
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2008 Saat 16:25
benim saçlarım da sorun oldu ama boyatınca geçti neden bilmiyorum ama bana iyi geldi boyatınca kurtuldum bu sorundan tabi organik boyayla tavsiye ederim
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2008 Saat 00:27
meleğim Yazdı:
merhaba canım .aynı sorun bendede var .kel kalıcam diye korkuyordum .doktoruma sordum emzirdiğimden kaynaklandığını söyledi.bundan dolayıda çinko eksikliği oluşuyomuş çinko vitamini ve çinko içeren şampuan kullanmamı tavsiye etti.emzirdiğim için vitamin kullanamıyorum.ama şampuan iii geldi.sende dene bence .öpüyorum seni canım . |
çinko vitamini nden kullanılmıyorki emzirirken nasıl bir sakıncası varmış acaba, şampuanın markasını yazarsan sevinirim
|
Mesajı Yazan: hoşseda
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2008 Saat 01:16
Ben de aynı sorunla karşılaştım. Doğumdan sonra 4.aydan sonra başladı, 7.ayda saçlarımı boyattım azaldı, sonra sıkıldım uzun saçlardan küt kestirdim 9. ayda daha da azaldı. Şimdi bir yaşımız doldu, emmemizde sadece geceleri; çok azaldı hatta eski haline döndü diyebilirim çünkü eskiden de az da olsa dökülürdü saçlarım.
Bunun yanında çinko, magnezyum, potasyum içeren yiyecekler yemekte fayda var, ben faydasını gördüm şöyleki; en yararlısından başlayayım yağlı beyaz peynir, yumurta, çikolata(bitter), muz, badem, fındık, ceviz.
Bence doğum yapan kadın en kısa zamanda saçlarını kestirmeli (çok sıkıcı oluyor lohusalıkta ve sonrasında) Zaten herşey emiliyor vücutta ne varsa bebek tarafından   Kısaltınki beslensin saç. Sonra mümkünse boyatmak.
-------------
 http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2008 Saat 12:25
ben o söylediğin yiyecekleri yiyorum şampuan olarak bi....kullanıyorum ama halada dökülüyor dediğin gibi birde saçımı kestireyim bari nasıl olacak. saçı boyatmak saçı daha çok dökmezmi?
|
Mesajı Yazan: meleğim
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2008 Saat 15:08
CANIM YAZMIŞTIM AMA GELMEMİŞ HERALDE Zİ.... ŞAMPUANINI KULLANIYORUM ÇİNKO İÇERİYOR GEÇİCİ BİR DURUM 
------------- http://lilypie.com] [/url]
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2008 Saat 16:52
teşekkürler bende bir deneyim
|
Mesajı Yazan: AyseUlusal
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2008 Saat 18:26
Merhaba,benim de doğumdan sonra 5-6 ay avuç avuç saçlarım döküldü çok abartılı bi dökülmeydi hakikaten.İlk doğumumda böyle bi şey yaşamadığımdan biraz korktum ama arkadaşlarım olabileceğini söylediler.Sonra dökülme durdu ve şimdi saçlarımla ilgili inanılmaz iltifatlar alıyorum.Tanıdığım hemen hemen herkes saçımı boyatımmı diye soruyor annem bile...   
------------- http://ticker.7910.org/eng" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2008 Saat 01:15
Evlenmeden once saclarim o kadar gur ve sıktı ki, taramaya zorlanirdim, yikamak da hakeza ayni... Cabuk uzardi... Uzun saci sevdigim icin kestirmeye kiyamazdim... Ama evlendikten sonra cok dokulmeye basladi... Kizima hamileyken sicaga dayanamadigimdan kestirdim. Dogum yaptim birsey degismedi... Oglum dogdu saclar daha kotu oldu sanki... Simdi saclarim cok cansiz, simdi tutsam gelir elime... Kedi kuyrugu gibi oldu, o kadar azaldi yani... Eski sıklıgından, gürlügünden eser kalmadi... Biraz kesersen dokulmesi durur diyorlar ama ise yaramadi sanirim cunku bu sene anneme tekrar kestirdim...
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: piraye
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2008 Saat 12:01
aynı sorun bende de var o kadar çok dökülüyor ki evin heryeri benim saç tellerimle dolu sanki..hamileyken hiç dökülmüyordu şimdi ise tutam tutam geliyor.belki dökülmesi kesilir diye bende kestirdim ama işe yaramadı sanki hatta daha çok dökülmeye başladı
|
Mesajı Yazan: AYŞEGÜL-
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2008 Saat 00:20
Ben doğum yapalı 15 ay oldu..Doğum dan sonra hava çok sıcak olduğu için terden başım kaşınırdı...Hiç geçmedi...Gece uyanıp kaşır hale geldim...
Dökülmememi....yakında kel halimle resim çeker eklerim...o derece anlayın arkadaşlar...Banyo yaparken 2-3 defa banyonun deliğini açmak zorunda kalıyorum....  
------------- OĞULLARIM NERDE BEN ORDA.....
|
Mesajı Yazan: 3 melek
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2008 Saat 13:36
merhaba çinko eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.doğum sonrası mutlaka demir ve vitamin kullanmaya devam.emzirirken herşey bebeğe gidiyor
|
Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2008 Saat 16:48
benimde doğum yapalı üzerinden 10 ay geçti ilk zamanlardaki kadar olmasada dökülmeye devam ediyor. şuanda hiçbir şey kullanmıyorum diplerden de çıkmaya başladı umarım kısa zamanda toparlanır. bayanlar hepimizde aynı şeylerde bahsediyoruz demekki bi müddet bu devam edecek çok farklı bi durum olmadığı sürece bişi yapmaya gerek yoktur diye düşünüyorum.
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ege Berk
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 14:15
benim hiç dökülmedi inşallahta öyle devam eder
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 16:26
kızlar hepimizde aynı sorunla karşılaşmışız benim de oğlım 12 aylık ve 11 aya kadar dökülüyordu arkadaşım aktarlarda satılan Ça.......N almamı ve kulnndığım şampuana kapağıyla örneğin 252 gr şampuana 3 kapak kadar şampuan içerisine aktarılıp çalkalayarak her banyoda saçlarımı o şampuanla yıkamamı söyledi. gerçektende 1 y değişme oldu. dökülme kesildi ve saçlarım eski gürlüğüne kavuştu. hiçbir yan etksisi yok tamamen bitkisel. içerisinde farklı kullanım şeklide var fakat ben bu şekilde çok iyi sonuç aldım. denemek isterseniz işe yarayacaktır
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 18:23
hadi yaa benim saclarim tutam tutam dokuluyor artik...
unutmazsam soracagim... sagol cnaim
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 19:25
rica ederim canım 
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 19:25
AtaDenizim Yazdı:
kızlar hepimizde aynı sorunla karşılaşmışız benim de oğlım 12 aylık ve 11 aya kadar dökülüyordu arkadaşım aktarlarda satılan ÇAMTEREMENTİN almamı ve kulnndığım şampuana kapağıyla örneğin 252 gr şampuana 3 kapak kadar şampuan içerisine aktarılıp çalkalayarak her banyoda saçlarımı o şampuanla yıkamamı söyledi. gerçektende 1 y değişme oldu. dökülme kesildi ve saçlarım eski gürlüğüne kavuştu. hiçbir yan etksisi yok tamamen bitkisel. içerisinde farklı kullanım şeklide var fakat ben bu şekilde çok iyi sonuç aldım. denemek isterseniz işe yarayacaktır | cnm bende böyle çevremden çok duydumda aldım ama inan bende hiç ama hiç işe yaramadı artık ciltle ilgili olan bişeymi bilmiyorum ama,aktardan aldım ve aynen senin dediğin gibi şampuanıma karıştırdım,koca şamouan şişesi bitti benim saçlar aynı
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 19:30
bazılarında sanırım sitrese bağlı dökülmeler oluyor o yüzden döküntü kesilmiyor bende de doğumdan öncede aşırı dökülürdü halada dökülüyor sanki saçlaerım azcık kaldı ama yakın zamanda bişey denicem eğer gerçekten işe yararsa sizlerlede paylaşırım
------------- Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
|
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 19:37
hilalcim bilemiyorum ki herkesde farklı sonuç çıkartabilir dediğin gibi. bana gerçketen iyi geldi.canım sende yeni keşfettiğini dene olumlu sonuç alırsan bizleride haberdar et
|
Mesajı Yazan: cemrecan
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2009 Saat 17:28
http://2.bp.blogspot.com/_r9_eqqASn6U/R_knHBtKKtI/AAAAAAAAAus/sCWWqJSewWo/s1600-h/sac.jpg -
Öncelikle bebeğinizi güle güle büyütmenizi diliyorum. Doğum sonrası saç dökülmesi çok sık gözlenir. Sebebi normalde herhangi bir anda saçların %90’ı büyürken, %10’u dinlenme döneminde bulunur ve bu dinlenme dönemindeki saçlar 2-3 ayda bir dökülür. Gebelikte ise östrojen hormonunun etkisinden dolayı bu saç döngüsünde değişiklikler olur ve daha çok saç teli dinlenme dönemine geçer ve gebelikte saçlar çoğunlukla gürleşir, sıklaşır, doğumdan sonra ise bu saçlar dökülmeye başlar. Gebelikte genellikle saç dökülmesi olmaz. Doğumdan sonra görülen saç dökülmesi kalıcı saç kaybına veya kelliğe yol açmaz, doğumdan bir süre sonra düzelmeye başlar. Saç dökülmesi genellikle doğumdan 2-3 ay sonra başlar ve 3-5 ay kadar devam eder. Saçların dökülmesinin sona ermesi ve normale dönmesi için doğumdan sonra 6-12 ay geçmesi gerekebilir.
------------- http://lilypie.com">
cemrecan
|
Mesajı Yazan: piraye
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2009 Saat 20:22
umarim 12 aya kadar kel kalmayiz..
|
Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2009 Saat 21:43
ben kendimi bildim bileli saçım dökülür ama yerine de yenisi hep gelir şükür.. yalnız hamileliğim boyunca hiç dökülmedi.. dogum yaptım hemen eskiye döndüm. emzirmem bitti aynen devam
------------- http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|