Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57964
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 14:15

Konu: D vitamini
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: D vitamini
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2017 Saat 07:38
Kadir bey oğlum. 1 yaşında ..kontrol amaçlı kan tahlili yapildi.d vitamini degeri 55 cikti diye doktor d vit..Bi daha verme dedi..d vit bi daha kullanmamaliyim siçe. Birde ferritin 14.çıkmış ama hgb ye bakıyoruz degilmi demir gerekip gerekmediğini anlamak  için. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2017 Saat 18:46
Siz Turk doktorlari cok ciddiye almayin... Hic bir seyden haberleri yoktur.. ASLA kitap okumazlar, ve  her
bir seyi kulaktan dolma ve genellikle bu konuda oldugu gibi, yanlis bilirler... 
Kitabin dedigi:
5ng.mL'nin alti : Asiri eksiklik. (1.ay: 240,000unite + 2.ay 120,000unite, toplam:360,000unite verilir)
5-15ng/mL      :  Eksiklik    (300,000 unite verilir)     
16-30ng/mL    : Az eksik    (150,000 unite verilir)
Bu ; her uc durumda da; idame dozu ile devam edilir.. 
30-100ng/mL  : Eksik  yok, idame dozu verilir (yasa, cografi bolge ve duruma gore; gunde:200-1000
unite arasi verilir)  Kolay yolu, her sene 1 tane Dvit3 ampul icmektir..
100-150ng/mL:  D vitami verilmesi gerekmez, 
150ng/mL       : Ust sinir.
150ng/mL  ustu:  Tehlikeli sinir.. 

1 yas icin; HGB 10g/dL'nin altina Demir tedavisi dusunulur...
HER Anemiye; Demir verilmez!!!!  Losemi, Thallassemia (Akdeniz anemisi), Orak Hucreli anemilerde,
ezbere Demir verilmesi zararli sonuclara yol acar..
Bunlari ayirim icin;  
1- Hemoglobin Elektroforezi.
2- Demir&Demir Baglama.
3- Ferritin.  bakilir. 

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2017 Saat 23:50
Çok teşekkür ederim .o zaman biz her sene bi adet dvit ampul icice z doğru anladım degilmi. Damlayı. Bırakıyorum o zaman.birde bizim hgb 11.5 cikmis.demir damlası hiç kuLan madım. Kullanmayada gerek yok heralde. 
Bir diğer sorumda spiraktin le ilgili.uyku yapması için 5 gün kullandık 10 gündür ara verdik.ama 1 yaşında ve 11.5 kilo olduğu için iştah yapar korkusuyla tam ölçek vermedik.uyku konusunda çok iyi sonuç alamadık ama bu aralar gene z ordayiz tekrar kullanabilirmiyiz 5 gün .ve sık sık kullanmanın zararı olurmu.
Hakkınızı helal edin .çok alakasız olucak ama ayak.baş parmağıma çok ağır bi sehpa düştü .çok fazla ağrım var uyuşuk ve tam basamıyorum. Git film çektir diyolar ama boşuna film çektirmek te istemiyorum .ne önerirsiniz .ciddi bi morarma ve şekil değişikliği yok parmağımda ..şimdiden tesekkurler

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2017 Saat 04:49
1- D vit3 ampul; her sene icin.
2- HGB:10g/dL'nin altinda, tedavi  DUSUNULUR...  
3- Sadece geceleri vereceginiz icin, istah uzerine etki edecegini sanmiyorum.
4- Uc kemiklere; ALCI YAPILAMAZ....  Alci yapilabilmesi icin, kirik kemigin iki ucundaki eklemlerin alci ile
sabitlenmesi SARTTIR... Eger, kirik varsa ve yururken agri oluyorsa, ustune basamiyorsaniz, ATEL gerekebilir, bir Ortopedist gorsun. 
Sikayetiniz yoksa, bir sey yapmayin. 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2017 Saat 11:05
Çok. Çok aama çok sağolun..sipraktin e 10 gün ara verdik yeterlimi bu süre .şimdi yeniden 5 gün tam ölçek mi.basliycaz.

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2017 Saat 18:19
3 gun ara bile yeterlidir

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2017 Saat 21:25
ALLAH sizden bin kere razı olsun.inanin eski yazılanları da makalelerinizide defalarca okudum okumaya devam ediyorum.ama genede sormadan edemiyorum.hakkınızı helal edin.iyiki varsınız. .sizden.çok şey öğrendim. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat