onkoloji
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47719
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 16:46
Konu: onkoloji
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: onkoloji
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 19:17
Hocam 55 aylik kiz cocugu 20 gündür gecmeyen karin agrilari ,son günlerde kabızlık vs.ile ozelde tomografi cekiliyor karın boşluğunda kitle oldugu (detaylari ogrenemedim ogrenince yazacagim) tespit edilmiş .universite hadtanesinde onkolojiye yonlendirilmis.cocuk turk vatandasi kimligi yok.(sigortadan faydalanamaz)baba turk.anne cinli portekiz vatandasi.dolayisiyla tanidik onkolog ariyorlar.cocuk kaynimin kizidir.sizin hic bu yaslarda kötü ......li elim varmiyor yazmaya insallah degildir hastaniz oldumu?
Istanbulda tanidiginiz doktor var mi?
Cok sagolun.
------------- Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 21:55
SAKIN, Ankara, Hacettepe disinda, kimseye el bile surdurmesinler, HEMEN, Hacettepe'ye gitsinler.. Yoksa sonra cok pisman olurlar...
Sonuclari ve yapilanlari bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 22:29
Hemen babasina iletecegim.esim istanbuldakiler doktor degilmi ? Diyor.neden Hacettepe?
Cok sagolun.
|
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 22:34
Degil!!!! Gitsinde gorsun.....
|
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2015 Saat 21:45
Hocam Hacettepeye gidemediler.baba tek basina , anne hicbirseyden bihaber.
Tanidiklar vasitasi ile butun tahlil ve pet, mr, grafiler cekildi.bdurumu cok kotuymus.bobrekustubezi, boyun omurilik te kitle.pazartesi kemoterapiye baslanacakmis Capada.biopsi icin disarida biryer ayarlamaya calisiliyor.Turk vatandasi olmadigi icin istanbulda hem daha hizli hemde indirimli olmasi icin mecbur kaldilar.
5 yasinda daha zor gunler bekliyor cocugu .
Hocam.uzun zamandir soracaktim size kismet olmamistiCOCUKLUK CAGI .......KOTU HASTALIKLARI HAKKINDA .nasil davranmaliyiz.hic belirti vermeden sapasaglam cocukta birden karin agrisi ile ortaya cikiyor.Nasil bir illet bu?
Iki yildir krese gidoyor arada hasta olunca dr.goturuyordu babasi ama hep ayni ozel hastaneydi.hamilelikte ve dogumdan sonra hep ayni hastane.tum hamilelik ve dogum sonrasi baba yemedi cocuga organik beslemeye calisti.bir doktor farkedemezmiydi birayda olan birsey degildir herhalde.siz bugun yazmissiniz karin muayene ederken teshis edip ameliyat ettirmissiniz.bu cocukta ilk tomografide karin boslugunda denmisti.bobrekustu ve boyun omuriliginde cikti .
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 01:44
Artik, sansa kalmis bir durum.. Elle muayene etmesini bilen iyi bir doktor bulmaniz gerekir.
Herzaman soyluyorum...
Turkiye'de; Cocuk doktorlari olmayan hastaliklari veya verdikleri ilaclarla daha kotu yaptiklari hastalari tedavi edebilirler. Ciddi hastaliklari teshis ve tedavi edebilecek doktoru, zor bulursunuz.
Ne cins hastalik oldugu biliniyormu??
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 02:23
Kanser .bobrekustu bezinde ve boyun kokunde.kan tahlilleri, pet taramasi hepsi kotuymus.
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 03:08
Iyide, adi ne???
Noroblastom mu? Wilm's tumorumu? Sarkommu?
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 14:46
Hocam Noroblastom muş .dün akşam konulan teşhis bu.Baba ile konuştum size sonuçları mail atacağım.
Pazartesi günü çapada kemoterapi görmeye başlayacak.sabah karındakinden biopsi alınacak. İyileşme şansı .% 20 imiş.boyun kökündeki metastazmış.
">
">http://4gp.tw/ba3a/1423246248491.jpg
">http://4gp.tw/ba3a/1423246248491.jpg
http://4gp.tw/ba3a/142324721063.jpg
http://4gp.tw/ba3a/1423247296847.jpg
http://4gp.tw/ba3a/142324740962.jpg
http://4gp.tw/ba3a/1423247855256.jpg
http://4gp.tw/ba3a/1423248340802.jpg
">
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 21:45
Ne diyelim, Allah yardimcilari olsun.
|
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2015 Saat 21:06
Hocam, pazartesi capaaya yatisi yapilan kizimiz , carsamba sabahi biyopsi alinip kemoterapiye baslaniyor .tedavi olmazsa 3ay sonra cocuk yokmus.kemik dokularina kadar ilerlemis.6 yil tedavi surermis.Sizce % 20 sansi varmi?
; evde , arabada steril ortam saglanmali demisler .annede yabanci uyruklu temizlik bilmiyor.
Soru: STERILLIKTEN KASIT NEDIR? Kanselr
Lihastalar kemoterapi asamasinda nasil bakilmali.tuketmemesi gereken gidalar varmi?
SIZIN TAVSIYENIZ NEDIR?
Cok tesekkur ederim, sagolunuz.
|
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2015 Saat 23:48
Kemoterapi ile, vucudun bagisiklik elemanlari azaldigindan, cok kolay hastalik kapar. Bilhassa, oksuren-aksiran kimselerden uzak tutun..Gidalarla bir alaksi yok, cani ne isterse, onu yesin.
NOT: Hani; "Bagisikligi guclendirici" diye satilan bir suru sahtekar ilaci( Immunex, Esberitox, Echinezya) varya(!!) onlari niye vermemisler!!! Biliyorlar, onlarda bunlarin bir halta yaramadigini, saglam cocuklara verip, aileleri kazikliyorlar..
|
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 18:45
Günaydın hocam,
55aylık noroblastom kanseri olan yeğenimizin biopsi sonucu NEKROZ imiş.bu ne anlama geliyor.? İlk kemoterapiden üç gün sonra ateş başladı.kan sonucuna göre cuma günü tekrar yatış yaptılar.antibiyotik tedavisi görüyor.
|
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 21:10
Kanser dokusu; hizli sayida hucre yapabildigi halde, ayni hizda damarlanma agi kuramaz... Bu sebeple, zaten kritik durumda olan kanser hucrelerinin hayatiyeti, ATES veya bazi ilaclarla damarlarin daralmasi sonucu olerek; "Nekroz" dokusu olustururlar...
Bazen bu sekilde, atesli bir hastalik sonucunda, kanser yokolabilir...
Anladinizmi simdi; Allah niye atesli hastaliklari basiniza musallat etmis!!!!
Eger, bu atesli devre; ates dusuruculerle sona erdirilmezse, kanser dokusunu tamamiyle yokedebilir.
Ates: kemoterapi sonucu olen hucrelerin; "geri emilimi" ilede olur. Buna; "Resorbsiyon atesi" denir... Antibiyotik ancak, WBc 17.5'dan fazla olursa, oda bazan gerek olur. anlasilan o doktorlarin, bu mekanizmalardan hic- ama-hic haberleri bile yok..
Turk doktoru demek; Ates gordugunde, Antibiyotigi bastirmak demektir... Insallah, vucudun dengelerini bozup, vucudun bu kanser savunma mekanizmasini bozmazlar. Bazen, Turk doktorlarina ragmen bu Tumor yokolabiliyor..
Kesin bir sey soylemek icin; Biraz erken ama, bana sanki, duzelecekmis gibi geliyor.
|
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 22:50
Insallah hocam.fakat ben atesinin cikmasi iyi birsey bagisikliginin calistigini gosteriyor dedigimde gulduler.malesef baba ateslendigi aksam calpol ve kompresle dusurmustu.ben cocugu gordugumde yarim gun sadece bir sefer oksurdu.atesinin 38gecmemesi hemen hastaneye gelinmezi tembihlenmis kan sonucunda ne gordulerde ant. Damardan baslandi bende cok merak ediyorum!Allahtan en buyuk dilegim bizleri bu hastahanelere muhtac edecek hastaliklar vermemesi.....emeginize saglik.
|
Mesajı Yazan: helin
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 13:00
öncelikle hasta olan yavrumuza acil şifalar diliyorum
Hocam benim 4,5 ve 5,5 yaşında iki oğlum var.yıllardır doktora götürmüyorum ilk oğlumda ilk yılda doktorlardan çok çektiğimiz için.
Büyük oğlumun ara sıra karın ağrıları bazen çok sık değil ama sulu kakası oluyor da ben yediklerine bağlıyorum ama olduğu zaman kıvrandıran bir karın ağrısı oluyor bazen kusuyor ama genelde
arkasından ishal oluyor
sizce bir doktor görmeli mi
iki oğlumda uzun zamandır doktora gitmediler bu yaşlarda ne sıklıkla doktora gidilmeli ve nelere baktırıl malı biz yönlendirmesek boğaza kulağa bakıp gönderiyorlar
|
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 18:52
-helin:1- Yedigi-ictigi ile ilgilidir. Sokakta, acik ambalasli gida almasin. 2- Asi vakti geldiginde gidin, hasta olduklarinda ( okuduklariniz ile halledemezseniz) bana yazin.
-kivanc: WBC degerine bakin, WBC:15'den kucuk ise, antibiyotik gerekmez..
Bagisiklik konularini bilseler sasarim... Daha; Humoral bagisiklik ile Hucresel bagisiklik arasindaki farki bile bilmeyen, Proflarin yetistirdigi tifil doktorlardan ne beklersinizki!!!
|
|