Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gelisim, yürüme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52469
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 17:39

Konu: gelisim, yürüme
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: gelisim, yürüme
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2016 Saat 13:43
merhaba kadir bey. Oğlum 13 aylik. boy:74 kilo:10.200 gr. baş:46 cm.
anne sütü ve ek gida ile besliyorum bu aralari iştahsiz ek gida yemiyor agirlikli anne sutu aliyor
Desteksiz oturmaya 4-5 ay once basladi. sağa sola dönebiliyor. emeklemiyor yürümüyor sadece yürüteçle ayagina yan basarak biraz yuruyor. cocuk doktoruna gittik motor yani sinir sistemle ilgili bir sorun olabilir deyip çocuk nöroloğuna yonlendirdi. çocuk norologu ayagini basabildiginii sadece hafif sag ayagini yan bastigini ve ortopediyw gostermemizi istedi gelisiminin geri oldugunu yuvarlanmasi emeklemesi geri kalmis dedi ve cocuk psikologu test yapsin dedi 
1-esimde bunlar bizi kazikliyor gitmeyelim dedi ne tavsiye edersiniz
2-kansizlik b12 eksikligi var mi bunun icinde kan tahlili istiyorlar yaptiralimmi
3-kalca ultrason yaptirmamistik onla ilgili bir sorun olabilir mi?
4-1 aylikken kasik fitigi ameliyati olmustu yanlis ameliyattan dolayi ayni yerden 2. kez ameliyat oldu ve sol tarafta da fitik cikti 3. ameliyatida oldu 1 aylikken. norologa bu etkili olur mu dedim geri kalmasina etkili olmaz dedi ne tavsiye edersiniz
5-çocuk cerrahi ultrason istedi testisler icin yaptirdik. sağ testiste (2 kez ameliyat oldugu taraf) küçülme var takip etmeliyiz dedi testiste gelusme geriligi var 6 ay 1 sene sonra tekrar gelin küçülme varsa hormon iğne vs tedavisi gerekebilir dedi. yine sağ taraftada küçük kisler olusmus fazla onemli degil dedi. kuculen testis ve kisler icin ne dersiniz hocam? 
6-fitik ameliyati olurken doktor bize sormadan dil baği var diye dilinin altina çizik atmisti. oglum konusmuyor da sadece arada bir memme diyor aciktiginda onun dışinda hic bir kelime konusmuyor bu konuda ne tavsiye edersiniz
7-uykusu da hafif ve az. gunde en uzun 2 defa 1 er saat uyur aksam 10 civari uyursa sabah 6 da uyanir normal mi
7-çevremdekiler cok geri kaldigini soyluyor akranlari yuruyor emekliyor ister istemez endiseleniyorum tavsiyeleriniz cok onemli benim icin...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2016 Saat 18:59
1- Esiniz hakli, zaten bir sey bulsalar bile yapilacak bir sey yok!!!
2- Cocuklarda;B12 vitamin eksikligi olmaz, bu son 2 senenin sahtekarligi. SAKIN B12 baktirmayin bile,
paraniza yazik.. Kansizlikla ilgili eski yazilari okuyun... Namussuzlar, bu yas cocugunun HGB degeri olan
10g/dl'yi eriskin sinirlari olan( HGB:12-15g/dL) ile mukayese edip, her cocuga Anemi diyorlar.. Ondan sonra, da Saglik bakanligi kalkiyor, Turkiye'de Anemi cok yaygin diye ahkam kesiyor. Boyle Saglik bakanliginin boyle doktorlari olur. Al birini vur otekine!
3- Erkeklerde kalca cikigi; SON Derecede nadirdir..
4- Cocuklarda "Kasik fitigi" oldugunda, DAIMA iki tarafin acilarak ameliyat edilmesi gerekir. Ama gunumuz namussuz doktorlari, iki ameliyat parasi almak icin sadece bir tarafi ameliyat ediyorlar.
5- SAKIN Hormon ignesi yaptirmayin...  Her iki Testis torbada ise, ELLETTIRMEYIN...
6- Dil alti bagi diye bir sey yoktur, sahtekarlarin isidir. Konusma ilede hic ilgisi yoktur. Bebeklerde,
emme fonksiyonunun iyi olabilmesi icin, dil alti baginin onde olmasi SARTTIR!! Yoksa agiz icinde vakum
olusturamaz..
7- uykusu geldimi uyur.

Dedigim gibi, geri olmasi tedavi ile duzelmez. Cok okumaniz lazim. Zaten dunyanin kazigini yemissiniz,
simdiye kadar akliniz nerede idi??

Mesajı Yazan: yaksu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2016 Saat 20:13
Sizin yazılarınızı okuma ve takip etmeme rağmen göz göre göre kaziklandik. Evhamlaniyorum ve çevre baskısı.  Hala yürümüyor mu 7-8 aylık gibi duruyor vs..söylenmeler
Şimdi hocam yürümesi için beklemekten başka tavsiyemiz var mı
Dil bağını kestiler emmeden bir sorun yaşamadık emiyor 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2016 Saat 03:01
13 aylik yurur diye bir mecburiyet yok.. Isterse; 18 ayda bile yuruyebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat