Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Enfluvir hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71738
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 13:19

Konu: Enfluvir hakkında
Mesajı Yazan: gokben
Konu: Enfluvir hakkında
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2022 Saat 00:46
Hocam 22 aylık çocuğumaenfluvir dozuma göre ayarlayıp verdikten bir saat sonra burnu kanadı normalmi korktum daha da vermedim ilacı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2022 Saat 03:38
Enfluvir'in ilk 3gun icinde baslanmasi gerekir. 
Burun kanamasi ile ilgili degil. 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2022 Saat 06:33
Aynı gün başlandı hocam ilk gün 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2022 Saat 07:12
Hocam yazılarınızda sürekli söylediğiniz ateşi düşürmeyin durumu çocuklarda 40 dereceleri gördüğümüzde de durum düşürmemekmi olmalı organlara yüksek ateşin bir zararı oluyormu bir doktor makalesinde 38,5 a kadar müdehale edilmemesi üstüne çıkarsa düşürülmesi yazıyordu

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2022 Saat 20:18
Palavra..Turk doktorlarinin hastalari dolandirabilmek icin, en buyuk silahi; Ates ve Havaledir. 
Isin aslini DOMUZ gibi biliyorlar, ama islerine gelmedigi icin, boyle dansoz gibi kiviriyorlar. 
Ates ile ugrasmayin. Hic korkmayin.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 15:33
Hocam 22 aylık kızım salı başlayan gribi ateş inatçı değildi 39.8lere çıkıyordı ateş düşürücü versem inen bir ateş dün artık 38 lere indi derken bugun yine 39 a çıktı balgamı yoğunlaştı siz herzaman hastalık sonu balgam yoğunlaşır dersiniz ama öksürükte arttı birde hırıltı başladı ince tiz dışardan nefes alırken ince duyuluyo nefes sayısında sıkıntı yok ne yapmam gerekir doktorların tabiriyle bronşiolit durumu gerçeklememiştir dimi yada bronşit öksürüklü hastalıklar şemanıza bakınca ateşe eşlik eden bulgular olunca ben size sormak istedim ilerleyip başıma iş alırmıyım

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 18:48
Antibiyotik gerekirse; Ates + Agizdapis koku + Dili kaplayan pas tabaaksi olur.
Bunlar yoksa, Grip geciriyordur. 
LUTFEN yazilarimi okuyun. 
Oksuren cocugu Turk doktorlara goturmeyin. 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 19:03
Yok hocam ben öksürüğü kesmem yazılarınızı okuduğum için bugun çok iyi bilinçlendim ancak hırıltı olumca ben biraz endişe ettim size sormak istedim antibiyotik için değilde başıma akciğer enfeksiyonu gibi bir tablo çıkartırmıyım diye düşündüm yoksa dil paslı ve wbc yüksekse antibiyotik,wbc düşükse viral enfeksiyon geçiriyo yazılarınız sayesinde bugun doktora gitmemeye çalışan anneler kervanındayım bende☺

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 19:19
Akciger enfeksiyonu olsa: Dakikadaki solunum sayisi, 60'in ustune cikar! 
Turk doktorlarinin; Zaturre, Zaturre baslangici veya Akciger enfeksiyonu gibi sacma-sapan teshislerine
 inanmayin. 
Oksuruklu hastaliklar semasini cok iyi inceleyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat