Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Su fıtığı(Hidrosel)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40739
Tarih: 25 Haz 2025 Saat 15:04

Konu: Su fıtığı(Hidrosel)
Mesajı Yazan: azrul
Konu: Su fıtığı(Hidrosel)
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:07
Merhaba Kadir Bey oğlum geçen eylül ayının başında 2 yaşına girdi ve o ay itibariyle sol testis tarafında bir şişiklik fark ettik.Doktorlar ultrason sonucu ve el muayenesi sonucu o bölge su birikintisi olduğunu bebeklerde bunun 2 yaşına kadar geçtiğini aksi takdirde ameliyat edildiğini söylediler.Ancak bizim çocukta 2 yaşına kadar böyle bir durum yoktu ve ilk kez o zaman karşılaştık bu durumla.Hemen ameliyat olması gerektiğini söylediler ancak Allah'ın takdiri mi bilmiyorum 2 aydır çocukta üst solunum yolu enfeksiyonu olduğu için ameliyat edemedik (verdiğimiz ventolin ilacı için en az 2 hafta geçmesi gerekiyormuş.Ameliyat esnasında ciğerler etkilenmemesi içinmiş) bu arada o bölge nerdeyse yok denecek kadar bir şişlik kaldı.Daha önceleri sertlik ve şişlikten eser yok gibi.Ama bizim korkumuz tekrar eder mi veya ameliyat şart mı?Bu konuda  beni aydınlatırsanız sevinirim. Kusura bakmayım uzun yazdım ama olayın tüm detayı bu.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:41
Hidrosel icin ameliyat sart degildir ama zaman cok degisti, ancak; ucanla, kacan; pacayi kurtarabiliyor...Hidrosel, kendiliginden duzelen bir durumdur.
2 Yasinda Ventolin son derecede tehlikeli bir ilactir, hemen kesin, basiniza isler acilacak. Ilacin icini okuyun.

Mesajı Yazan: azrul
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:46
Teşekkürler Kadir Bey Ventolin vermemizin sebebi aşırı hırıltılı nefes alış verişiydi.Ventolin Verince Bi rahatlama oluyor.Bunu daha önceleri de kullandık ama sitenizi ve yazılarınızı okuyunca yanlış olduğunu gördüm.Ancak aşırı zor nefes alış verişi olduğunda dakikada 60 defa falan ne yapmamı önerirsiniz malum önümüz kış tekrar bu hastalığa yakalanabilir.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:56
Ventolin spreyi kullanin.. SURUBU TEHLIKELI AMA SPREYI RAHATLIK SAGLAR.
Ventolin gereken durumlarda; nefes rahat alinir, sikintili verilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat