Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bağışıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72963
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 12:43

Konu: Bağışıklık
Mesajı Yazan: DemetRüzgar
Konu: Bağışıklık
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2022 Saat 23:33

Hocam iyi akşamlar sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın
Oğlum 31 temmuz 2018 doğru bu sene kreşe başladı 20 kilo 104 cm
Okula başladı başlayalı sürekli hasta geçen hafta da hastaydı iyileşti tam topardi derken 2 gündür az az oksuruyordu dün gece şiddetlendi bugün çok fazla arttı her hasta olduğunda ciddi bir şey olmadığında doktora götüren biri değilim sizin dediklerinizi uyguluyorum
Hocam şuan şiddetli öksürük burun su gibi akıyor ama ayrıca tikanık halsizlik biraz var ateşi suanlik yok dilde anladım kadarıyla pas yok boğazları hafif beyazlık var aşırı terliyor solunumu şuan 19
Hocam benim sorum şunlar cevaplarsanız çok mutlu olurum biraz uzun olucak Hocam hakkınızı helal edin
1. Hocam oğlum et yer meyvesini yer yemeğini düzenli yiyen bir çocuk ama ay da 2 kere hasta olduğunu bile oluyor ama okula başladı başlayalı  böle bağışıklığı sanırsam düşük Hocam etrafta sürekli duyuyorum size sormak istedim %100 organik bağışıklık güçlendirici ürünler satılıyor Hocam bağışıklık hasta olmayla kazanılan bir şey değil mi
2. Ev yapımı pekmezlerin kansorejen yaptırdığını çok zararlı olduğu söyleniyor bu doğru mu hocam
3. Bir bayan var Hocam oğlu 7 yaşında bu zamana kadar hiç hasta olmamış bağışıklığı güçlü tutmak için sürekli organik ürünler kullanıyormuş udi hindi yağının iltihapları yok ettiğini keçiboynuzun solunum hastalıklarına iyi geldiğini gül suyunun ateş düşürdüğünü egzama isiliğe iyi geldiğini  probolisin doğal antibiyotik oldugunu arı ekmeginin ve bir çok ürünün bağışıklığı güçlü tuttuğunu söylüyor kendisinin bu ürünler üzerine iş yeri var ben de  denemek istedim annem izin vermedi  çocuk hasta ola ola bağışıklık kazanacak dedi küçüklüğünuzden beri yediğiniz pekmez simdi mi kotu oldu diyor
Hocam benim merak ettim şu 7 yaşı kadar hasta olmayan bu ürünlerle bağışıklıkmis kazanmış oldu ya bu mümkün mü Hocam gerçekten merak ettim
Kusura bakmayın çok uzun oldu hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2022 Saat 08:37
1- Yemeklerle, hastalıklar arasında bir hiç  bağ YOKTUR. Sadece, iyi beslenenler hastalıkları daha rahat ve 
komplikasyon olmadan atlatırlar.
2- Palavra! Ben 'Pekmez Fabrikası' olduğunu bilmiyordum! 
Hakkında en fazla hurafe uydurulan gıda "Pekmez" dir. 
- Pekmez çocuk gıdası değildir. 
- Pekmezin hiçbir üstünlüğü yoktur. Eskiden şeker ithal edildiği için daha pahalı idi ve şekerle yapılan tatlı 
ve reçelleri çocukların tüketilmesi istenmezdi! "-Pekmez kan yapar" diye uydururlardı! Pekmez kan filan
 yapmaz.. Tipik  Türk Halk ve doktor uydurmasıdır.
- Pekmeze yapımı esnasında, ekşikiğini alması için, "Pekmez toprağı" (Marn toprağı. Çimento hammaddesi)
ilave edilir. Toprak konulmamış olan, "Ekşi Pekmez" olarak tüketilirdi. Bu toprak, bırakın Demir ihtiva 
etmesini, demir emilimi bozan bir maddedir.
3- O, "organik ürünleri" kullanan arkadaşınızı, salıverin gitsin. Kaç türlü bağışıklık olduğunu zamanla bir
güzel öğrenecek. Artık bu "organik" lafının da modası geçmek üzere.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat