Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

domuz gribi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18339
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 16:22

Konu: domuz gribi
Mesajı Yazan: Bayraktar35
Konu: domuz gribi
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2009 Saat 15:24
   Dr.Bey  daha önce kızım(2 yaşında) allerji olmuştu  (fazla antibiyotik kullanmaktan) size yazmıştım bunu en son yoğurt yedir demiştiniz bunu yapıyorum iyiye gidiyordu arada kızarıklıklar oluyordu ama eskiye göre azalmıştı.eşim 1 hafta önce ballı,polenli,ekinezyalı karışım almış bağışıklığı güçlensin diye buna başladık yoğurt içinde 10 ml. veriyordum.kızarıklıklar yine başladı acaba bal  mı polen mi yaptı?
   Kızarıklık olunca allerji şurubu veriyorum.Yaklaşık 7 aydan beri allerji şurubu(allerset) kullanıyoruz yoksa kızarıklık geçmiyorCry.yalnız denemek amaçlı kızarıklık olduğu halde 3 günden beri ilaç vermiyorum.gün içinde sönüyor bunu gözlemledim.ilaç kullanmakla kötü mü yapıyorum.daha iyi önerebileceğiniz allerji şurubu varsa lütfen yazar mısınız?bu hep böyle mi gidecek,ne yapacağımı bilemiyorum lütfen akıl verin...
 Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2009 Saat 15:51
Dr.Bey  kızım 2 yaşında şu an grip geçiriyor.gribi geçince  grip aşısı vurduracağız.dün sağlık bakanının açıklamasını dinledim.ekimde domuz gribi aşısı gelecekmiş.10 kişiden 3 ü hasta olacak dedi.ben de öğretmenim bana bulaşırsa çocuğa geçerse diye çok korkuyorum.çok endişelendim.fakat  0-36 ay arası çocuklara aşı vurulacakmış.hem grip aşısı hemde domuz gribi aşısı vyrdursak bir zararı olur mu?aşı araları ne kadar olmalı.bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2009 Saat 12:17
Bütün ilaçları kes, bakalım ne olacak. Ona göre bir program yapılır. Grip aşısı da diğer aşılar gibi, bir evvelkinden en az 30 gün sonra yapılabilir. Siz Grip aşınızı olun, bakanlığa güvenmeyin. Grip aşısından  en az 30 gün sonra "Domuz gribi" için aşı temin edilirse, onuda vurdurun. 

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2009 Saat 14:42
teşekkür ederim.ilaçları kestim.grip azaldı ama kızarıklıklar var bazen artıyor bazen yok oluyor.yedikleride hep aynı şeyler.baharatı kestik.ballı poleni kestik.sabahları sütaşın bebek yoğurtundan 1 tane yiyor.diğer öğünlerde bizim yediğimizden veriyorum.şu an hala bacakları,kolları kızarık bazıları kabarmış benek benekCryilginize çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2009 Saat 23:33

Dr.Bey  allerji şurubu vermeyeli 4 gün oldu.şimdi  yatırmadan üstünü değiştirirken  bütün  vücudu kızarmış,kabarmış.daha öncehiç olmadığı kadar çoktuCrybugün baya yoğurtta yedi anlayamıyorum neden oluyor.moralim çok bozuldu.kaşıntısı pek olmuyor ama kabarmış kızarıklıklar var.ne yapalım sizce?teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 10:03
Şimdi Allerset'ten bir ölçek ver bakalım. Eğer iyi gelirse, allerji diyeceğizde, niye bu kadar uzun sürüyor? . Döküntülerin giydiği iç çamaşırları ile bir örtüşmesi varmı? sadece iç çamaşırlarının cilde değdiği yerde oluyur ise, deterjanlardan oluyor olabilir. Bir resmini gönderebilirmisin?

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 13:39
Dr.Bey allerseti 1 ölçeğe yakın verdim şimdi baktım geçmiş,yalnız akşama yine olacak o zaman resmini çekerim size gönderirim.akşam yine kabarık kızarık  olursa allerset vereyim mi?
  benimde aklıma deterjan geldi çünkü dediğiniz gibi çoğunlukla çamaşırla temas eden yerlerde oluyor bunlar.çok ender başka yerlerde çıkıyor.iyi ki varsınız,size ne kadar teşekkür etsem azdır.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 23:34

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 23:38
Dr.Bey  sabah hiç birşey kalmamıştı.yatarken yine çıktı.bu sadece bacağındaki.vücudundakilerde bu şekilde.protein fazlalığı olabilir mi?çünkü eti çok seviyor.örneğin 100 gr.et yiyor.(kırmızı ve ya beyaz et) ya da detarjan mı?çok üzülüyorum.Cryşimdiden teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2009 Saat 09:56
Deterjan işine pek benzemiyor. Daha ziyade sentetik gıda işine benziyor. Boyalı ne yiyorsa kes. Bonibon, jellybon ( ayıcık şeker) Tadelle, Sarelle ve renkli sakızların hepsi bunu yapar.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2009 Saat 13:27
Dr.Bey  yazdığınız şeylerin hiç birini daha yemedi.sakız çiğnemeyi bilmiyor.abur cubur sevmiyor.ben size tüm gün yediğini yazayım:sabah:yoğurt,labne,fındık ezmesi(1 çay kaşığı),yumurta(3 gündür vermiyorum),tereyağı,bebe büsküvi,muz,süt.öğleyin: kavurma ve ya şinitzel ve ya köfte(ev yapımı),diğerleride baharatsız güvenilir markalar yanında yoğurt,akşama  dondurma(koruyucu,yapay aroma içermeyen),danino veriyordum onuda 4gündür kestim. ,yatarkende  süt içmediği için milupa tahıllı mamayla sütü veriyoruz muhalebi gibi.aralarda da yerse elma.
 bugün et yumurta danino vermeyeceğim diyordum fakat öğle uykusuna yatmadan baktım yine kızarmış.artık şaşırdım ne yapacağımı?sizce ne yapalım.?

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2009 Saat 13:34

Dr.Bey dışarıdan hazır yediği şeyleri ayrı yazayım sizede kolaylık olsun.sütaşın bebek yoğurdu,et mamulleri(baharatsız,güvenilir markalar)günde 1 danino(onuda kestim) niye oluyor bu kızarıklıklar sizce,detarjana benzemiyor demişsiniz.yedikleride sağlıklı gıdalar?çok antibiyotk çmekten karaciğerimi çöktü aklıma herşey geliyor dr.a gitsek allerji testi diyecek ne yapmalıyız bize bir yol gösterin lütfen.çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2009 Saat 13:37
son birşey ekleyeceğim.aklıma geldi.kıyafetlerinin dokusu yapar mı?pamuklu,sentetik???

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2009 Saat 17:30
Döküntüler kıyafetlerden bağımsız gibi. Birde çok uzak bir ihtimal ama, "barsak kurdu" varsa onlarda yapabilir. Yaşı pek uygun değil ama aklımada başka bir şey gelmiyor. Takip eden doktoru ne diyor??

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2009 Saat 23:18
allerji testi diyor doktor bey,proteini kestiğim halde daha çok kabardı.endişeleniyoruz. teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2009 Saat 14:46
Dr.Bey allerji testi mi yaptırmalıyız sizce ?kızım nasıl kurtulacak bunlardan?

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2009 Saat 15:35
Eğer sinüzit, diş çürüğü, idrar yolu enfeksiyonu ve barsak paraziti ekarte edildi ise, yapılabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat