Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İmdaaat! dayanabilecekmiyim??yardım edin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17482
Tarih: 30 Haz 2025 Saat 18:39

Konu: İmdaaat! dayanabilecekmiyim??yardım edin
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: İmdaaat! dayanabilecekmiyim??yardım edin
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 14:15
Selam arkadaşlar,

Kızım 14 Ağustosta 2 yaşını dolduracak,ve ben bugün memeyi bıraktırma kararı aldım aniden.Çünkü kaç kez planladım yapamadım,memede uyuduğu için...

Öğlen uykusuna dalmadan rutin banyosunu yaptırıyorum,göğsüme limon sürdüm üzerinede tuz serptim limonun.Sonra kucağımda sallarken hemen göğsüme inmeye çalıştı yine.Anneciğim meme pis olmuş,sen büyüdün ya süt gitmiş,hadi bye bye yapalım dedim.Pis dedi ama inanmadı sonra memeyi açtım ve tadı hoşuna gitmedi,zorda olsa uyuttum.

Ama gece nasıl olacak nasıl dayanacağım bilmiyorum.Kendimi şimdiden boşlukta hissettim.

Dünyanın en güzel duygusu annelik ve bebeğimizle en güzel bağımız emzirmek ve o eşsiz his.
Ama artık veda etmenin zamanı gelmişti.

Umarım onu her zaman seveceğimin farkındadırCry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 14:41
neden farkında olmasın sunacım bole düşünüp kendini üzmekle kalırsın ancak.inş kolay atlatırsınız bu süreci ne denli güzel bir duygu bilirim kızım 1 yaşına gelmeden bırakmıştı o kadar çok ağladım ki hala arada aklıma gelir ağlarım keşke bırakmasaydı diye.emzirmek o his anne bebek ilişkisi o an o kadar farklı ki bambaşka ya.ama büyüyorlar işte herşeyin bir zamanı var.umarım kolay olur da ne sen üzülürsün nede fıstık.Clown

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 14:42
canım benim memeden ayrılma konusunda bende senin gibi üşünenlerdendim. biliyormusun sanki onu memeden kesersem onunla göbek kordonunun doğumda ayrıldığı gibi son bağımızın kopacağını düşünüyordum. bende oğlumu 1,5 yaşına kadar emzirdim artık son dönemde emişmek işkenceye dönüşmüştü. karar verdim ve uyguladım. sakın pes etme bir tanem. ona gece bol bol süt ve su içir. ilk geceyi atlatırsanız sonrası geliyor zaten kararlı ol arkadaşım. bu gece kızınla eşin ilgilensin sana tavsiyem. maşallah güzel emzirmişsin arkadaşım artık koca kız oluyor evladın

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 14:42
Sağol İfakat'ciğim, desteğin için.

Umarım kolay olur.

Approve

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 14:44
Orjinalini yazan: hülya-alper hülya-alper Yazdı:

canım benim memeden ayrılma konusunda bende senin gibi üşünenlerdendim. biliyormusun sanki onu memeden kesersem onunla göbek kordonunun doğumda ayrıldığı gibi son bağımızın kopacağını düşünüyordum. bende oğlumu 1,5 yaşına kadar emzirdim artık son dönemde emişmek işkenceye dönüşmüştü. karar verdim ve uyguladım. sakın pes etme bir tanem. ona gece bol bol süt ve su içir. ilk geceyi atlatırsanız sonrası geliyor zaten kararlı ol arkadaşım. bu gece kızınla eşin ilgilensin sana tavsiyem. maşallah güzel emzirmişsin arkadaşım artık koca kız oluyor evladın

Teşekkürler canım,tavsiyelerini uygulayacağım,kararlı bir şekildeSmile

Clown

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 14:46
ve inan gözümüzde büyüttüğümüz gibi değil sunacım. bende çok korkuyordum alperden ama inan düşündüğümden kolay oldu. ben bantlamıştım meme başlarımı onun görmeye şekilde verdim memeyi ağzına her aldığında diline değince alper çekti kendini canım.

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 14:57
Suna inşallah kolay atlatırsın canım Smile
Benim kızım 10. ayında kendi bıraktığı için Disapprove bu konuda pek deneyimli değilim Ermm ama kararlı olmaya çalış ki, kızın da kolay alışsın, bir kaç gün zorlanırsın sonra alışır, merak etme Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 14:58

ve inan gözümüzde büyüttüğümüz gibi değil sunacım. bende çok korkuyordum alperden ama inan düşündüğümden kolay oldu. ben bantlamıştım meme başlarımı onun görmeye şekilde verdim memeyi ağzına her aldığında diline değince alper çekti kendini canım.

Sağol Hülyacığım,

Bende önce limonu denemeyi olmazsa,salça sürmeyi ve bantlamayı düşündüm,limon şimdilik işeyarayacak gibi,ama bakıyorumda yatağında dönüp duruyorCrybenim içinde çok zor.Aramızdaki tek bağ buydu,memeden kestikten sonra eltimin yanından,kayınvalidemin yanından hiç gelmeyecek evimize belkiConfused

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 15:00
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Suna inşallah kolay atlatırsın canım Smile
Benim kızım 10. ayında kendi bıraktığı için Disapprove bu konuda pek deneyimli değilim Ermm ama kararlı olmaya çalış ki, kızın da kolay alışsın, bir kaç gün zorlanırsın sonra alışır, merak etme Smile

Sağol Fatoş'cum inşallah canım.Biberona bir türlü alışmadı sütü gece nasıl içireceğim bilemiyorum,umarım iştah problemi çözülürde kilo kaybetmez.

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 15:31
Kolay gelsin canim...

Kizim 2 ay zor emdi, ama onun bir sucu yoktu benim bilgisizligimdendi. Keske daha once rastlasaymisim Kadir hocaya diyorum bu yuzden...
Oglum 10 aylik, henuz birakma gibi bir deneyimim yok, aslinda dusunmuyorum sadece gogus sismeleri cok zorluyor. Umarim senin icin de onun icin de kolay olur...

Fazla yipratma kendini de, o da hissetmesin senin gerginligini....

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 15:39
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Sağol Hülyacığım,

Bende önce limonu denemeyi olmazsa,salça sürmeyi ve bantlamayı düşündüm,limon şimdilik işeyarayacak gibi,ama bakıyorumda yatağında dönüp duruyorCrybenim içinde çok zor.Aramızdaki tek bağ buydu,memeden kestikten sonra eltimin yanından,kayınvalidemin yanından hiç gelmeyecek evimize belkiConfused

canım ya sen ne kadar bunaltıyorsun olurmu öyle şey yengesinin ve babaannesinin yeri ayrı senin yerin ayrı

benim oğlanda son dönemde babasına ayrı bir düştü aslında hislerini anlıyorum ama kendini o kadar üzme.. inan yavrularımız bizi düşündüklerimizden daha çok seviyor.

Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 17:34
bende 20 aylıkken ayırmak zorunda kaldım ılac almam lazımdı ama kendımı cok suclu hıssetttım ınan başaracaksın ve daha ıyı olacak ve hıcte bırşey yemıyordu oyleyken ayırdım sonra herşey yavaş yavaş yoluna gırdı unutma kolay gelsın

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2009 Saat 22:34

Bu meme olayında ben de çok ani bıraktırdım ama hastalanmıştım ve ilaç almalıydım. Sonradan Nil'de hatırladığım en etkileyici olay onu emzirirken söylediğim ninnilerde ağlaması oldu. Şimdi bile o ninnileri duyunca ağlaması onun da emzirme dönemini özlediğini düşündürtüyor bana ama umarım sen kolayca sorunsuz bırakırsın. Kolay gelsin güzelimmmmClown

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 08:10
teşekkürler arkadaşlar,

zor bir gece geçirdik çok ağladı,çok erken uyandı...O ağladıkça bende ağladım

Göğüslerim çok ağrıyorCry

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 09:37
Allah yardımcınız olsun,insan çok özlüyor emzirme dönemini gerçektenDisapprove
Bende 2 yaşını geçmişti bıraktığında,hiçbişey yapmadım kendi bıraktı,zaten sütün yoktu öyle randımanlı,hiç emmesede ne şişlik oldu ne ağrıConfused

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 09:52
Sunacım ilk 2 -3 gün zorlanacaksınız ama alışacak zamanla sen de rahatlayacaksın sızak suyla ısladığın havluyu koy yada gir duşun AALTINA SICAK SUYU AKIT GÖĞÜSLERİNE ŞİŞLİĞİ O ZAman seni rahatsız etmez Wink

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 15:43
canım allah yardımcın olsun.
benim oğlumda 22 aylık.ve hala emiyor.aynı şekilde benim oğlumda biberon almıyor.bakalım bizde geceleri ne yapacağız.ben şimdilik yavaş yavaş gündüz emmelerini azaltmakla başladım.seni çok iyi anlıyorum canım.allah kolaylık versin canım

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 15:48
Kızlar alıştırma bardaklarını denediniz mi, belki o şekilde sütü içerler Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 17:41
suna allah yardımcın olsun canım
biberona alıştırıken sütün içine bebek büskivisi ezip koydum bir kaç damla ağzına damlattım tadını sevince biberona kendisi sarılmıştı önceleri 6-7 tane bebek bisküvisi koyuyordum zamanla bisküvinin sayısını azalttım şimdi hiç koymuyorum
biberon istemiyorsa belki pipetle denesen içer öylede hoşlarına gidiyor çocukların ama gece biraz zor olur tabii
inşaallah güzel haberlerini ver bize üzülme ne olur annesisin sen onun hiç anlamaz olur mu sevgini

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2009 Saat 15:18
Hepinize çoook teşekkür ediyorum canım arkadaşlarım,

2 gün oldu,bu gece daha az ağladı ama hiçbirşey yemiyor,ne gece ne gündüz.Zorla 3-5 kaşık muhallebi yedirdim uyudu şimdi.2 günde süzüldü çocuk.Çok üzülüyorum ama geri adım atamam artık.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat