Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hemogram Sonucu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23088
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:22

Konu: Hemogram Sonucu
Mesajı Yazan: burcu
Konu: Hemogram Sonucu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2010 Saat 16:09

İyi çalışmalar kadir bey.. değerli vaktinizi alıyorum, şimdiden teşekkür ederim..

Yakında 3 Yaşını dolduracak olan oğlumun 3-4 gündür 39,5larda seyrdenen ateşi var.. 2 gün önce acildeki dr’un kan tahlili yapmasam da yapsam da antibiyotik vereceğim demesi üzerine Agumentine başladık (sabah 1 ölçek, akşam 1 ölçek). Ateş düşmeyince başka bir dr’a gittim bugün.. 

Hemogaram sonucu..

RBC….4,76

Hgb….11,8

Hct……35,1%

MCV…73,7

MCH…24,8

MCHC..33,6

RDW…13,2

WBC…11,6

*LY%...24,4

*MID%..7,8

*GR%...67,8

LYf……2,8

MIDf….0,9

GRf……7,9

Plt…….382

MPV…8,2

PDW….9,7

1….Bu  sonuçla doğrultusunda Agumentini (200lük) sabah 2, akşam 2ye çıkardı.. bu doz uygun, mu çok mu fazla…

2…. 2 aydır burun tıkanıklığı var ve yaklaşık 1 aydır zyrtec kullanıyoruz Kbbnin tavsiyesiyle.. bugünki Dr. burun için nasonex verdi. Benim yıllardır sağ kolum Nasonex ama bu ilacın çocuklarda kullanımı nasıl.. ne dersiniz.. bu arada o burunu ne tonimer, ne cold mix, ne viks, ne illiadinle(1 kere kullandım sadece 2,5 gün) ne de odanın nemlenmesiyle açamadım 2 aydır....

3…. Ve bu burun tıkanıklığı üzerine film çekildi... Onun sonucunda da geniz eti oldugu söylendi.. iyi bir kbbnin görmesini ve büyük ihtimalle ameliyat gerekeceğini söyledi…

Ayrıca Kan için düşük daha sonra ilaç vereceğim diyince benim ayağım bir adım geri gitti.. dr’u tanımıyorum ve güvenmekte zorlanıyorum açıkçası.. elim kolum bağlandı ne yapacağımı şaşırdım. bu Çorluda gözüm kapalı güvenebileceğim hiçbir dr bulamadım malesef..

tekrar teşekkürler, iyiki varsınız hocam... 

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 11:26
Eğer 11.8 Hgb'e düşük diyorsa, oradan kaçmak lazım....Ayrıcada WBC 11.6, Antibiyotik kullanımı için düşük bir değerdir, antibiyotik gerekmez, "Gripal" enfeksiyon geçiriyorsunuz... Zaten Antibiyotiğe rağmen ateşinin düşmemeside, bunun viral bir enfeksiyon olduğunu gösteriyor... Değil 2 ölçek, 10 ölçek verseniz de ateşi düşmez, Ateşini 2-3 gün daha yapacak... Viral bir hastalık esnasında "Nazonex" vermeniz, virusları oraya kalıcı olarak yerleştirebilir.

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 16:19
bugün IgE sonucunu aldım..   44,0 MlU/ml, tavsiyeniz üzerine Dr'un yanına uğramadan eve geldimSmile
e bu durumda allerjik sorunun olmadığı kanısı mı çıkıyor ortaya.. bu test tek başına güvenilir mi..
bu kez de kafam karıştı. 2 aydır olan bu burun tıkanıklığının nedeni geniz eti mi acaba gerçekten.. alınması gerektiğini söylemişti dr.. ne dersiniz.
Bu arada, İstanbul'da daha önce güvendiğim bir KBB uzmanı kamera ile Çınarın burunua baktıgında Allerjik bir durum, dönem dönem Zyrtec kullanacaksınız. 5 yaşından sonra da büyük ihtimalle kaybolur kendiliğinden demşti. onun sözleri doğrultusunda gidiyordum ama  aydır zytec de iş görmedi..

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 11:16
Zyrtec o durumda gereksiz. Siz sadece bizim nezlede yaptıklarımızı yapın...

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 22:44
hocam üzgünüm tekrar vaktini alıyorum ama ıeg ve allerji ile ilgili yorum yapmamışsınız.. bu sonuç kesin mi, allerji olup olmadıgını mı söylüyorQuestion

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 10:18
IgE: Erkeklerde 230 IU/ml.  Kadınlarda : 170 IU/ml'ye kadar normaldir. Sadece Allerjilerde yüksek olmaz, barsaklarda parazit, diş çürüğü, hatta sinüzit olduğunda bile yüksek çıkar...  Hele bu yaşlarda bakmak, pek fikir vermez..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat