Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

idrar yolu enfeksiyonu mu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24788
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 14:11

Konu: idrar yolu enfeksiyonu mu
Mesajı Yazan: inco
Konu: idrar yolu enfeksiyonu mu
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2010 Saat 13:50

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ediyorum doktor bey...  Benim 21 aylık bir kızım var. Geçen perşembe ateş düşürücülerle geçiremediğim bir ateşe yakalandı ve doktoruna götürdüm. Kulağı kızarmış deyip antibiyotik verdi. Daha hiç kullanmamıştım ve ilk defa antibiyotik kullandım. Cumartesi günü 20 saat çişini yapmadı. Lazımığına oturmayı bile redetti. Ve hala korkarak lazımlığa oturuyor, az çiş yapıyor.

evde idrar örneği alıp doktora götürmek doğru olur mu yoksa bol su ile geçer mi? unutmadan perşembe günü ağzında çıkan aft yüzünden hiçbirşey yemediğinden serum takılmıştı. iki gün iyi oldu ama dünden beri yine ateşi var... ne yapmam lazım...

-------------
inciser

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2010 Saat 15:30
bu arada kan testine şimdi baktım WBC değeri 10.38 yani ben boşuna mı antibiyotik verdim.....

-------------
inciser

Mesaj Tarihi: 12 Tem 2010 Saat 20:46
Doktor bey ben çocuk huysuzlaşınca tahlil yaptırdım... Doktor birşey yok dedi ama nitrat değeri negatif görünüyor. Siz bir cevabınızda pozitif olmalı yazmışsınız.... renk: sarı, berrak, urobilinojen 3,3 dansite 1010. ph 5,5 her sahada 2-3 lökosit ve 1-2 eritrosit ile epitel hücresi görüldü diyor... Bu konuda ısrarcı olmamın nedeni çişini az yapması...Lazzımlığa otururkrn ağlaması ve kaldırmaya çalışırken hala çiş demesi ama yapmaması...   Bir taraftanda antibiyotiğe devam dedi... kafam karıştı.......

-------------
inciser

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2010 Saat 10:46
İdrarı temiz, WBC de normal.. Antibiyotik gereksiz... Maalesef bazı doktorların kafa yapısı bu.... Değişmezler. İYE olsa, Nitrit pozitif olurdu..

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2010 Saat 08:44
Doktor bey bugün hastalığın 7. günü. Hala ateşleniyor. Sık sık olmasa da 12 saatte bir ateşi yükseliyor. Normal midir? Yaptırmam gereken birşey var mı?

-------------
inciser

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2010 Saat 11:07
Antibiyotik hala alıyorsa, "antibiyotik ateşi" denilen durum oluşur. İlçaları kesin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat