7 aylık kızımın boğazı (öksürük)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13612
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 02:58
Konu: 7 aylık kızımın boğazı (öksürük)
Mesajı Yazan: memati
Konu: 7 aylık kızımın boğazı (öksürük)
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2009 Saat 21:57
doktor bey,öncelikle selamlar ve kolaylıklar.7 aylık kızım öksürdükçe ağlıyor ve mamasını önceki gibi iştahlı yemiyor(biberonla mama veriyoruz-süt yok).yüksek ihtimalle bir şekilde boğazları üşüdü ve acıyor(öksürdükçe ve yutkundukça).çünkü sestede bir değişme olduğunu farkedebiliyoruz.nasıl bir yol izlemeliyiz(doktor a gitmeyi tabiki düşünüyoruz)?teşekkürler...
------------- SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 10:53
4 ayından itibaren kutu sütlerini verebilirsiniz. Üşütmekle hastalık olmaz, uydurma bilgidir. İnsanlardan bulaşan mikroplarla hastalık olur. O yüzden bu mikropları öldürebilen antibiyotikleri kullanıyoruz. Hem üşütmüş deyip, hem antibiyotik vermek sizce mantıklımı??Doktorunuz eğer iyi bir doktorsa, boğazdaki enfeksiyonun, bakteriyel veya virutik olduğunu size söyler ve ona göre antibiyotik verir veya vermez.
|
Mesajı Yazan: memati
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 18:41
dediğiniz gibi doktora götürdük.antibiyotik verip çocuğa yüklenmeyelim durumu iyi diyerek ventolin ve peditus isimli şurupları verdi.biz aldık ama henüz kullanmadık.bu ilaçların yan etkisi ile ilgili sorunlar okudum(titreme gibi ve sizin bu şuruptan uzak durun yazınızı okudum),doktorumuz bundan bahsetmedi.siz ne dersiniz..
------------- SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 10:31
Sakın vermeyin. Serum fiz. , Coldmix yeterlidir.
|
|