|
Merhaba Kadir Bey, 3 yaşındaki oğlum, 10 gün önce 40 derecenin üstünde ateşli bir gece geçirdi. 12 saat kesintisiz ateş süresince uyumakta güçlük çekti ve 3-4 defa boğazını göstererek acıyor dedi. Bir defada kasıklarında acı olduğunu söyledi. Yaklaşık Bir hafta önce geçirdiği gribin öksürüğü henüz bitmemişti ve o gece ve sonrasında da devam etti. Havlar tarzda dediğiniz öksürük tarifine uyuyor ama kriz şeklinde değil. 24 saatte toplamda 8-9 kere olup 2-3 öksürükle hemen son buluyor. Ateş tekrarlamadı. Burun sıkça tıkanıyor, hemen serum fizyolojikle açıyoruz. Boğaz acısı da sadece o geceye mahsustu. Arada sesi kısılır gibi oluyor. Aslında şuan genel görünümü hastalıktan uzak. :)) Hastalığın sonunda olduğundan tekrarlaması durumunda ne yapmam gerektiğini bilmek için soruyorum. son 3 gribinde de, ki ardarda oldu, aynı havlar tarzda öksürük vardı. İlk hastalığında öksürükleri daha uzundu. Bunlar (krup) larenjit miydi? Eğer öyleyse bahsettiğiniz zorlu geçen 3 gece için mi decort yaptırılıyor, yani bunu yaptırmadığım için iyileşme sürecinde gecikme olur mu? (Her seferinde sizin grip için anlattıklarınızı yaptım) (Son hastalığını bana da bulaştırdı. Öksürüğüm yok sayılır. 2 gün sesim kısıldı ki,boğazım konuştukça acıyordu, sonra grip hali... Şimdi iyiyim. Belki teşhiste etkili olur diye belirteyim dedim.) Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
|