Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anne sütü ve su

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57237
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 12:45

Konu: anne sütü ve su
Mesajı Yazan: esşi
Konu: anne sütü ve su
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2017 Saat 14:23
Hocam merhaba,

9 ay 9 günlük, 80cm ve 12 kg  erkek çocuğum var. Doğduğundan beri anne sütünden başka hiçbirşey -su vitamin vs- vermedik. genel görünümü gayet sağlıklı, emmesinde emeklemesinde v.s bi anormallik yok. Dr a da götürmüyoruz gereksiz tahlil yapılmasın diye. Niyetim 2 yaşına kadar mümkün olduğunca ek gıdaya başlamadan anne sütü vermektir. Size şunu sormak istiyorum; oğlumun vucudunda arada bir egzama oluşuyor, yine benzer şekilde vucuduna elimi gezdirince çok renkli olmayan kabarcıklar olduğunu hissediyorum acaba diyorum vucudu susuz kalmış olabilir mi? Yazılarınızda afrika sıcaklarında bile suya ihtiyaç olmaz demişsiniz, sütüm yetersiz olsa kilo ve boyda da eksiklik olur ama yine de özellikle bu yaz aylarında vermek gerekir mi? Bir de su vermeye başlamak gerekirse miktarı ne olmalıdır? Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2017 Saat 19:19
EGER, bir yerde bir HATA yaparsaniz, o zaman bebegin suya ihtiyaci dogar!!! 
- Asiri giydirip, terletmek
- Anne sutunun azalmasi.
- Ishal olup, su kaybettiginde.... 

Suphelendiginizde; su teklif edin.. Icmiyorsa, ihtiyaci yok demektir....
Tabii herhangi bir sebep ( anne sutu yetmemesi gibi)  ile, koma halindeki bir bebekte bu testi yapmak,
anlamsizdir.. 

Su ihtiyaci olabilmesi icin:
 - Ek gida baslanmasi.
 - Anne sutunun az gelmesi gerekir.. 
Dedigim gibi; bu anlattiklarim, SAGLAM bebekler icindir.. Suuru kapanmis bebeklere su teklif edip, "Su
icmiyor, demekki her sey yolunda"  DEMEYIN!!!!

50 ulke arasinda, "Okudugunu anlamada" 46. olan bir ulkede; bir doktor konusurken  cok dikkatli olmali
dir..... 

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2017 Saat 23:36
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam dediğiniz gibi su teklif ediyoruz ancak içmek için değil de oynamak için teklifimizi kabul ediyor şimdilik . 

Konuyla ilgili olabilir diye birşey daha sormak istiyorum. Bebeğimiz kakasını haftada bir ya da on günde bir yapıyor ve çişi de kokuyor ama abartılacak seviyede değil sizce normal midir?

Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 07:09
3,2kg fazlasi var..  Ne zaman isterse, o zaman kakasini yapar.. 
Lutfen, ilgili konulari arastirmadan soru sormayin..
Ilk sayfada, Yazarlar kisminda; "Yeni Doganin Ozellikleri" makalemi iyi OKUYUN!!!

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2017 Saat 13:56
Kusura bakmayın gözümüzden kaçmış , 10-12 gün de kaka yapmadığı olmuştu süre biraz uzun gelince suyla ilgili olabilir diye bu başlık altında sormak istedik.

Teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat