Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yine kulak ağrısı yine öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45868
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 15:46

Konu: yine kulak ağrısı yine öksürük
Mesajı Yazan: mydeep
Konu: yine kulak ağrısı yine öksürük
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 14:32
Hocam merhaba,
5 yaşında kızımın 2 hafta önceki kulak şikayetinden bahsetmiştim. Kbb dış kulak enfeksiyonu demişti ve sizin önerinizle bactirim kullanmıştım. Şikayetler azalmıştı. Ancak yine sol kulağını tutarak uyandı gecen hafta kulağım tıkalı diyor. esneyince yutkununca kulağının tıkandığını söylüyordu. bu arada burun akıntımız ve bol sesli sesli öksürüğümğzde vardı. 3 gün illadin 2x2 damla kullandım bir gün ara verdim yine 3 gün kullandım. ama şikaylerimiz azalmadı. Dün gece hem şiddetli bir kulak ağrısı başladı  tutunca elinle dokununca da acıdıgını söylüyordu. hem de ateş başladı. ben calpol ve pedifen verdim.
bugun de sizin gibi bir doktor buluruz ümidiyle tavsiyeler üzerine yeni bir doktora gittik. 
Okula başladıgımız gecen sene tüm yıl boyunca gasta oldugumu ve hepsini ağır geçirip hava ve antibiyotikle sonlandırdıgımızı anlattım. bu sene de kulak sıkıntısıyla başladık dedim.
Muayene sonucunda kulaklar özellikle sol kötü durumda çok basınç var ve ciğerler hırıltılı dedi.
tedavi olarak ta amoklavin, serum f., vicks şurup, ventolin ve pulmicort nebul verdi.  Bunlar kısa vadede şikayetleri azaltır ama asıl nedene inmemiz lazım dedi ve allerji bağışıklık sistemi  için kan testleri yazdı. bu sonuçlara göre de tedavi düzenlicez dedi. Hatta iyi bir KBB görmeli büyük ihtimal geniz eti prblemi var alınması gerekibilir ama onu o söylesin dedi.

Hocam alla aşkına bana yardım edin !!!!

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 14:36
Bu testleri söyleyen 7 veya8. dktor. Ben yaptırmadıkça anneliğim sorgulanıyor. her defasında ağır hastalanıyor diye. çünkü gecen seneden beri viral anfeksiyonlarımın hepsi yeşil bitmeyen akıntı ve hırıltılı sesli gürülütülü öksürük tablosu oluşturdu. 2 haftada 1 hastanelerdeydik bu süreçte. Şİmdi bir de üst üste 2. kulak problemi olunca ne yapacağımı ne düşünceğimi şaşırdım. Ne yapmalıyım hocam bu testleri yaptırıyım mi.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 19:54
1- Her viral hastalikta; once "su gibi" olan akinti, once beyaz, sonra Bally gibi sari-yesil renk alarak duzelir.Siz her seferinde, akinti yesil oldu diye Antibiyotik kullandi iseniz, isimiz var demektir...
2- Sakin o ilk doktorun, soyledigi hicbir soze inanmayin, hicbir dediginide yapmayin, sizi tezgaha alacak... Hele; bir Kortizon olan, Pulmicort'u Grip hastasina vermesi iyice kasarli bir sahtekar oldugunu gosterir.
3- Her, kres/okul'a baslayan cocugun ilk 2 senesi cok hastalikli gecer. Bunlarin ne Allerji ile, nede KBB ile bir ilgileri YOKTUR... Eski mailleri okyun, bu sahtekarliklarin nasil yapildigini ve sonuclarini ogrenin...

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 20:05
hocam geçen sene de bu durumdaydık sizi okuyarak hep doktor değiştirdim. yaptırmadım. ancak bu sene 2 defa üst üste kulak enfeksiyonu olunca biraz panikledim açıkçası. çünkü kulak tıkanıklığını illaidn damla ile halledemedik. kulak ağrısı çok olunca çok da ağlayınca ağrıdan kzım ve ateş çıkınca amoklavine başladım. hata mı ettim. ateşimiz hala var.

bu arada pedifen kullanma balgamı koyulaştırır dedi, doğruluk payı var mı.

üst üste 2 defa kulak problemi olması da gribin sonucu olarak mı yorumlamalıyım. 
bu arada gündüz bol bol öksüren kzım aslında geceleri hiç öksürmüyor. bir defa belki. burnu tıkalı değilse horlamıyor da son doktora bunları söylememe rağmen kulak 2 defa olmuş büyük ihtimal geniz etini aldıracaksınız dedi. şok oldum.

hocam sonunda kzımı görmeniz için oraya getiricem. Burda olmayışınız için türk milleti için cidden büyük eksiklik.

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 20:27
Pedifen ile Peditus'u karistirmis.... Yok oyle bir sey.
Kulak agrilari; DAIMA, Gripal enfeksiyonlari takiben olur... Mekanik bir arizadir... Oztaki borusu kapaninca oluyor.. Biraz eski maillere bir goz atin..
Zaten yapilan butun uc-kagitlar, boyle ise yaramayan tedavilerle aileleri biktirip, ameliyata hazir hale getirmektir...
En sonunda soyleyecegi laf:
"-Bakin elimizden gelen her turlu tedaviyi yaptik, halledemedik, buyurun ameliyata" diyecek.... Yerseniz... O kadar cok yiyen varki!!!

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 23:05
hocam bu arada daha önce konusu geçmişti. illadin damlanın tek çeşidi varmış. İlliadin sprey erişkin ve pediatric diye ayrılıyor. Eczaneye pediatrik damla olacak dediğimde damla tek dedi. üstünde pediatric yazmıyor. doğru kullanıyoruz di mi.

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 23:46
EVET... Kasten "damla" diyorumki, Eczaci uyuzluk etmesin, spreyi kakalamasin diye...

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2014 Saat 00:18
hocam bugun uzattım ama son sorum, son doktorun hazırlattığı serum fizyolojik eczanede yaptırdım. bu kullanılabilir mi.

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2014 Saat 04:31
SAKIN HA!!!!!
Geri zekali, resmen Kortizon koydurmus... Yuh yani!!!
Ve; o isguzar Eczaci'da bu sarlatanlik urununu yapti ha!!! Sakin ha, aman ha, sadece Iliadin damla kullanin...

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2014 Saat 21:08
Hocam kullanmadım Allahtan. Yalnız bizim kulak tıkanıklığımız geçmiyor. İlladin damlayı kullanıyorum bi gün ara verip yeniden 3 gün yapıyorum ama olmuyor. Burun tıkanıklığı da çok yok. Kulağım tıkalı, sesler sanki kullağımın içinden tekrar geliyor diyor. Bir de bastırınca acıyor diyor. Amoklavinin 3. Günündeyiz. Ne yapmalı hocam

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2014 Saat 21:50
Antibiyotik kullandiginiz surece duzelme OLMAZ.. Oncelikle Antibiyotigi kesin. Bogazda tekrar "Dogal bakteriler"in olusmasina kadar idare edeceksiniz. Ara-ara Iliadin, Serum Fiz kullanin...
Cep telefonundeki konusmalari anlayabiliyorsa, kulaklarinda bir problem yok demektir.

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 20:31
Hocam, geçen haftaki kulak problemimizden sonra 3 gündür yine başladık. Yüksek ateşte var 3 gün bugün. Yine öksürük var yine burun akıntısı ve eli sürekli kulağında bu sefer işitmeede de hafif bi sıkıntı var sanırım, konuşmaları tekrarlatıyor. kalıcı bi hasar olacak diye korkuyorum. Bu sıkıntılarla gittiğimiz farklı bir doktor, boğazının ve kulağının kızarık oldugunu söyledi. ve tabiki antibiyotik verdi. gecen okul sezonu ve bu yıl da çok sık hastakandıgımızı duyunca birkaç soru srdu. ağzına acı su geliyor mu vs diye ki evet arada karın ağrısından şikayet eder ve ağzına acı su gelir ve reflüden şüphelendiğini söyledi. kan testi ve tetkik verdi. size testleri gönderiyorum ne dersiniz hocam ??

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 20:35

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 20:49
Hicbirini yaptirmayin, hicbirine gerek yok.
Bu konu ile ilgili eski mail ve Alt Forum yazilarini okuyun. Benim dediklerimin disina cikmayin.

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 21:23
Hocam peki 3 gün ateş aynrn devam ediyor boğaz kızarık kulakları da kızarık ciğerlerine de inmiş dedi hatta biliyorum siz hiç sevmiyorsunuz ventolin şurup sudafed aug ve airfiks gibi bişi yazdı. Hiçbirini almadım. Sadece bal/ lümon ve illaidin damla ile mi devam ediyim hocam

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2014 Saat 05:19
Aynen oyle.
Benim "Ventolin'i" sevip-sevmemem onemli degil...Cocuklar icin zararli. Yazilarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2014 Saat 21:55
Hocam kızımın ateşi bugun 40 oldu ve şiddetli kulak ağrısından ağlayarak hastanede aldık soluğu. KBB baktı orta kulak iltihabı ve sağ kulakta sıvı birikmesi dedi ayruca boğaz bademcikler bembeyazmış ki bugun ağzında koku vardı epey. 3 gün iesef iğne verdi. Orda birini yaptırdım. Bir de rinogest dekonjestan şurup ve otrivine ped verdi. İğnelere devam ediyim mi şurubu kullanıyım mı hocam

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2014 Saat 17:23
SAKIN: hicbir verilen ilaci kullanmayin... Sadece: Iliadin damla kullanin. VE LUTFEN, eski maillere bir goz atin..

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 19:01
Hocam bir basınç testi yapıldı kızıma kulağındaki işitme azlığına ilişkin gerçi problemimiz azaldı. Değerlendirebilirseniz çok sevinirim.

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 19:01

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2014 Saat 21:17
Hic gereksiz bir islem... Zaten Iliadin ile (Daima) duzelecek bir durum...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat