Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

balgamli oksuruk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77349
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 00:07


Konu: balgamli oksuruk
Mesajı Yazan: mayalisa
Konu: balgamli oksuruk
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2023 Saat 19:57

Hocam merhabalar,

7 yas kiz cocugu, 1.26 boy, 24 kg.

Yaklasik 10 gun once ses kisikligi oldu, sicak havalardan cok soguk su-soda-dondurma tuketti. 3 gun devam etti ses kisikligi. Ilac kullanmadim, sonrasinda kuru oksuruk oldu. 2-3 gun surdu kuru oksuruk, sonrasinda yaklasik 6-7 gundur devam eden balgamli oksuruk basladi. Once cok yogundu geceleri uyutmuyordu ozellikle kuru oksuruk varken. Simdi gece cok rahat uyuyor; ancak gunduz ara ara gene balgamli oksuruk oluyor. Izmir civarinda tatilde oldugumuz icin ne olur ne olmaz en yakin Devlet Hastanesinde bir cigerleri dinletmek istedim. Ates hic olmadi, agizda pas koku yada sizin tarifiniz olan beyaz tabaka da olmadi. Doktor cigerleri dinleyince cigerde enfeksiyon var dedi, cok sasirdim ve ama atesi hic olmadi dedim. Olsun dedi, bazen boyle olur. Sonrasinda Makrol, Pedifen ve Assist verip bizi gonderdi.

Su anda genel durumu iyi, sadece arada balgamli oksuruk devam ediyor, ates hic olmadi, gece oksuruk yok. Eczaneden Perebron aldim, balgami artirip atsin diye. 2 gundur kullaniyoruz.

Sizin yazilarinizi surekli okuyorum Hocam. Bence grip geciriyor. Eger cigerde enfeksiyon olsaydi sanirim ates ve halsizlik vs olurdu. Yemesi – icmesi normal.

Dogru yoldayiz diye dusunuyorum Hocam. Sizin de yorumunuzu rica ederim.

Sorum su aslinda: Balgamli oksuruk ne kadar surerse endise etmeliyim ? Sulu balgami var ve oksurup cikartiyor, yutuyor sonrasinda. Ilk defa bu kadar yogun balgamli oksuruk oldugu icin gene de biraz endisemiz var.

Degerli yorumlarinizi rica ederim Hocam.

 

 

 




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 10:29
Tam bir sarlatan doktor! Verdigi ilaclarin hicbirine gerek yoktu! 
Sadece: Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 


Mesajı Yazan: mayalisa
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2023 Saat 10:56

Hocam merhabalar,

Yaklasik olarak 14-15 gundur devam eden balgamli oksuruk devam ediyor, ilk defa bu kadar uzun surdugu icin biraz endiseliyiz. Once ses kisikligi sonrasinda kuru oksuruk simdi de balgamli oksuruk devam ediyor.

Ates, bogaz agrisi hic bir zaman olmadi. Sizin grip icin soylediklerinizi uygulamaya devam ediyorum. Limonlu bal, serum fizyolojik, cold mix. Ilave olarak perebron veriyorum neredeyse 1.sisenin sonuna geldim. Bunlarin disinda gecmesini bekliyoruz. Doktora goturmek istemiyorum cunku hemen rontgen, antibiyotik vs olacak. Sadece dun Istanbul da kayitli oldugumuz saglik ocagina goturdum cigerlerini dinledi doctor ve temiz dedi.

Balgami yumusak ve oksurup cikartip yutuyor gibi. Hic kusmadi. Ancak sigara icen insanlar gibi yogun balgamli oksuruk oluyor gun icerisinde, gece rahat uyuyor.

1.      Su asamada Bricanyly onerir misiniz acaba ? Tum yazilarinizi okuyorum ve grip ilaci degil biliyorum Hocam ama belki faydasi olur.

2.      Balgam oksurup, cikartiyor. Ancak balgam uretimi neden bitmiyor Hocam ? Yazin ortasinda hastalik daha zormus acikcasi.

7 yas, kiz cocugu, 1.26 boy, 23 kg.

Umarim cevap verirsiniz Hocam. Simdiden cok tesekkur ederim.  



Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2023 Saat 11:57
Öksürük ve balgam; vücudun savunma mekanizmalarıdır. 
Bu tip hastalıkları yapan viruslar yok olduktan sonra bile, yaptıkları doku harabiyetinin tamirat süresince de
 öksürük ve balgam devam eder. 




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat