iyi günler kadir bey; kızım 6 yaşında.akşam ateşlendi 39üstüne çıktı biran hemen indi baktım tam damağında aft gibi bişey yanak hafşf şiş..hemen hastaneye götürdüm..yüzünde de bişey allerji yapmış gibi saç diplerinde burbnunda taneler mınıcık..hastanedekı dr ıkı antibiyotık bırdenb verdı.boğaz enfeksıyonu dedı bademcıklerde beyzlama vardı yer yer aft gıbı..sonra okulunu aradım okulda suçiçeği salgını varmış derken bızım kız kaşınmaya başladı ensede kulakta tane attı.bu sefer aıle hekımıne ve komşum dr bye gösetrdım su çiçeği antıbıyotığıu kes deıler.göbekte ve sırtta da bıkaç tane attı.ama ertesi gun sadece saç dıplerındekı 3 tane elınde 2 tane ayağında 1tane kulata bı tane kaldı göbeğindekı ve sırtında bışey kalmadı.aşılı ya bu kadarla bıter dedıler..bır had-fta içinde de saydığım yerlerdekıler kabuk tuttu bıde dudağının içinde mınık su dolu bı tane patlamış bana kzım öyle dedı anne ağzımda sıvılce patladı içinden su çıktı dedı geçti izi bile yoktu..bu su çiçğimiydi..bu arada en yakın arkadaşıda aynı sıtedeyız aynı anda su çiçeği oldu ama onun sırtında 6-7 saç dıbınde bı tane vardı başka yerınde yoktu..eskı su çiçekleri gibi değildi benım gördüğüm..şimdi de bebeğimizde sıvrı sınek ısırıklartı gibi nokta kadar başladı oda aşılı yanı 16aylık şimdi bebeğimiz..bu su çiçeğimiydi?göbektekıler hıç kabuklanmadan kayboldu..bademcıklerde aynı anda ıltıhap olabılrmı?bır gunluık ateş normalmı?bebeğimizde su çiçeğimi olabılrmı bu kadar hafıf??uzun oldu ama hala emın değilim su çiçeği geçirmiş olduğumuza....bu arada bız hastalanıp iyileşeli 2 hafta oldu oz aman yoktunuz soramadım..şimdi bebekte başlayınca tekrar gundemımız su çiçeği oldu...
|