Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51558
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 01:20

Konu: Öksürük Ateş
Mesajı Yazan: sev35
Konu: Öksürük Ateş
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2015 Saat 12:40
Kızım 45 aylık. 12 aralıkta 2 gün ateşlendi bal ve limondan başka birşey kullanmadım. Öksürüğü var. Daha önce ateşten akan burnu bu sefer çok akmadı tıkandı hep. 17 aralık yani dün sabah tekrar ateşlendi. 38.5 un altjna düşmüyor hocam. Bütün gece 40 tı. 39.8 den sonra öksürmeye başlıyor. Sürekli uyuyor yatıyor. Ayağa kalkamıyor. Öksürüğü balgamlı. Antibiyotik lazım mı? Kreşe başlayalı 2 hafta oldu. Hastaneye gidip Aklımı karıştırmak istemiyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2015 Saat 19:11
Agizinda; pis koku ve dil ustunde pas tabakasi yoksa, Antibiyotik gerekmez.
Aynen devam edin.

Mesajı Yazan: sev35
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2015 Saat 12:53
Hocam hala ateşi var. Hastaneye gittik grip dediler. Hemen Ateş'ini düşürelim dediler. Müsade etmedim. Sizin sayenizde bilinçli anneler yetişiyor artık.
enfeksiyöz mononükleoz hastalığı olabilir mi kızımda. Hangi testleri yaptırmalıyım. Bu hastalığın Ciğerleri zorladığını okudum. Dışardan verebileceğimiz besinler, Önerileriniz var mı ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2015 Saat 17:43
Enfeksiyoz Mononukleoz, Akcigerleri zorlamaz... 
Karaciger derseniz; bazi hastalarda, biraz buyume olabiliyor ama bunun da ne bir arazi oluyor,
nede hastanin bir sikayeti, kendiliginden duzelir. Her hangi bir diyeti de yok..
Benim yazilarimdan baskasini okumayin.
Enfeksiyoz Mononukleoz'da, Grip arazlari olmaz... Kuru-kuruya ates vardir.
Cok isterseniz, bir "Kan Sayimi" yaptirin, MONO degeri yuksek gelirse, E.M.  demektir, ilave bir sey yapilmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat