Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

akciğer grafisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37572
Tarih: 07 Kas 2025 Saat 09:05

Konu: akciğer grafisi
Mesajı Yazan: duyguder
Konu: akciğer grafisi
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 16:36
Hocam kızımı ateşsiz öksürük nedeniyle ünv hastanesine götürdüm zatüre ya da bronşit yok dendi ama yine de  akciğer filmi istendi raporda sağ akciğerde kalınlaşmalar mevcuttur yazıyor.Doktorun biri önemli diğeri önemsiz dedi kafam karıştı sizin fikrinize ihtiyacım var.Saygılarımla...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 19:26
    "-  sağ akciğerde kalınlaşmalar mevcuttur -"  Hayatimda bu kadar aptalca bir Rontgen bulgusu duymadim...
a)Akciger zarlarinda (Plevra dokusunda) kalinlasma olabilir, ama bu kalinlasma, cok kronik vakalarda ancak eriskinlerde olabilir.
b) Plevrada sivi birikmesi olabilir, buda bu selikde tarif edilmez, buda cocuklarda ancak uzun sureli kronik vak'alarda gorulebilir.
c) Buyuk bir ihtimal ile, gordugu hadise, cocugunuza; derin nefes aldirmadan filmin cekilmis olmasidir.  Boyle filmlerinde, degerlendirme bile yapilmadan, cope atilmalari gerekir.
Butun soylenenlere bosverin. Zaturre yok diyor, film cektiriyor. Ya cok cahiller, yada cok kotu niyetliler.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 19:45
Hocam kusura bakmayın ben doktorun söylediği şekliyle yazdım size raporda sağ parakardiak alanda interstiyel kalınlaşma diyor bu bahsettiğiniz plevra kalınlaşmasımı yoksa önemsemeyelim mi.Saygılarımla

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 20:55
Hicbir onemi yok. Film cekilirken, cocugun derin nefes almasini saglasalardi, o goruntulerden hicbiri olmayacakti.. Sirf kafanizi karistirmak icin yumurtlanmis bir "kelam"....

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 20:59
Allah razı olsun Hocam.İçim rahatladı

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat