Ascaris Lumbricoides
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65381
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 17:39
Konu: Ascaris Lumbricoides
Mesajı Yazan: mum01
Konu: Ascaris Lumbricoides
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2020 Saat 17:46
Merhaba hocam,uzun zamandır sistematik enfeksiyonlar geçirdiğimizi daha önce farklı bir konu üzerinde size yazmıştım.Geçirdiğimiz üsye ve bağırsak enfeksiyonları hayatımızı mahvetmeye devam ederken yine kan sayımları,kültürleri ve diğer testlerde bir şey çıkmıyordu.Derken bu sabah oğlumun dışkısında gri bir şey farkettim ve elime eldiven geçirerek alıp inceledim.Böyle gri bir şey,sümük desen sümük değil,mukus desen mukus değil 5-6 cm civarında sünebilen bir şey.Sününce 10-15 cm kadar sünebiliyor.Ne olduğunu anlamadım,çocuk kabız gibi 10dk’da bir kakasının geldiğini söyleyince yaptığı azıcık azıcık kakaları inceledim ve içinde kıyafet tüyü gibi hareket eden şeylerde gördüm.Hastaneye gittik çocuğu götürmeden,tarifimizden bağırsak solucanı dedi ve bize kontil reçete etti.İlacı verip vermemek konusunda kararsızım.Bizi aydınlatır mısınız?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2020 Saat 19:48
Aldi iseniz, verin. Dozunu Kilosuna gore SIZ ayarliyacaksiniz.
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2020 Saat 20:11
Hocam ilacı almıştım siz bir şey demeden vermedim.1kg=11mg bizim kilo 24x11=264mg yaparda bu kaç Cc yapar nasıl hesaplayacağım?Birde ilacı verdikten sonra ne kadar süre sonra bu solucanı döker?
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2020 Saat 21:56
Kontil tablet:250mg. Kontil surup: 5ml= 250mg. Kutunun ustunde yazar. Siz 250 mg=1olcek verin.
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2020 Saat 22:00
Tamam hocam ilacı verdim şimdi beklemedeyim,heyecanla oğlumun kaka yapmasını bekleyeceğim o şerefliyi düşüreceğim.Hocam ne kadar süre de düşer ?
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2020 Saat 22:05
Belli olmaz. Bazen gec dusunce, barsak icinde erir. VE parazitin hazm olmasi ile Allerjik dokuntu bile olabilir. Bir mushil ilaci verirseniz, gorunur sekilde dokulurler.
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2020 Saat 01:11
Hocam sabah gidip müshil ilacı alacağım o şerefli solucanı gözlerimde görmek istiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2020 Saat 20:50
Hocam solucanı beklerken beyaz bir taş ve portakal taneciği gibi kuyruklu bir şeyler döküldü.Birde ince uzun silindirik yapıda bir şeyler var.İlk gördüğüm gri 5-6cm uzunluğundaki solucan henüz gelmedi.Taşa biraz kafam takıldı.Dışkıda beyaz taş neden olur ki
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2020 Saat 21:28
Yedikleri ile ilgilidir. Resim cekip gonderse idiniz Keske!!
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2020 Saat 19:44
Hocam kaç gündür çocuğun tüm kakalarını inceledim solucan dökmedi.Gördüğüm şeyden eminim kesinlikle bir solucandı.Verdigim kontil etki etmemiş olabilir mi?Ya da bu solucan ascaris değilde farklı bir tür solucan olabilir mi.Gaita mikroskobisinde lökositten başka bir şey bulunamamış,parazit yumurtası bulunamamış.Bu gri renkli,bir kısmı şişkin,arkaya doğru incelen şey ne olabilir.Birde c3:147,80 ve c4:29,96 seviyesinde.Yine total igE:17.4 Seviyesinde.WBC:15,2 BASO:1,6 kan sayımında diğerleri normal.Değerleri yorumunuz için teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2020 Saat 22:10
Ilac etkisi ile ölmus ve barsaklardan emilmis bile olabilir. Tahlilde de gorulmemis, Bosverin.
|
Mesajı Yazan: MIGHTY
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 14:31
Hocam oğlumun salya,gece terlemesi ve popo kaşıntısı geri geldi.Şimdi benim tarifimden doktorlar solucan olduğunu söyleyip tek toz kontil,ardından 15 gün sonra tekrar tek doz kontil vermişlerdi.Henüz 2. dozu almadan şikayetlerin geri gelmesiyle gördüğüm şeyin solucan değil tenya olduğunu düşündüm.Götürdüğüm doktorun umursamaz ve bu konuda bilgisiz olduğunu hissettim o yüzden onlara güvenmiyorum.Oğlumun kakasında gördüğüm şeyleri resmetmeye çalıştım.Bu solucan mıdır,tenya mıdır?Bir diğer konu da daha önce narenciye alerjisi başlığında yazdığım durum.Oğlum portakal ve limon aldığı zaman bacaklarda ve kollarda kızarma ve morarma oluyor.Bu durum da belki teşhisinizde etkili olur.Parazitlerin asit salgıladıgını okumuştum,portakal ve limondada sitrik asit bulunuyor.Acaba vücut fazla asite tepki mi veriyor diye düşünmeden edemedim.Saygılar
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 19:28
Cok fazla Turk doktorlarinin etkisi altinda kalmissiniz. 1- Kontil yerine, Andazol kullanin. Ilaclarin icini okuyun. Tenya; serit seklinde, YASSI ve eriste seklindedir. Diger solucanlar yuvarlaktirlar. 2- Parazitlerin, asit salgiladigi; palavra!! 3- istediginiz kadar, asit veya alkali gida yiyin, hepsi midede ayni pH derecesine iner..
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 21:34
Hocam andazol zaten reçetesiz satılıyor alıp vereceğim.Daha önceki tek doz kontili 9 gün önce verdim.Şimdi hemen andazol vereyim mi yoksa 15. Günü bekleyip öyle mi vereyim.Aç mı tok mu vereyim.Nasıl kullanacağımı da söyleyebilir misiniz?
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 21:42
Kullanisi, yasa gore degisir,icini okuyun. Beklemenize gerek yok.
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 23:15
|