Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen lezyon

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64039
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 12:27

Konu: geçmeyen lezyon
Mesajı Yazan: Emelll
Konu: geçmeyen lezyon
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2019 Saat 01:23

kadir bey iyi akamlar kızımın sırt kısmında ve dizinin arkasında yuvarlak görünümlü demir 1 tl den dahada büyük renksiz döküntü meydana geldi. kaınmıyor ve acımadığını söylüyor. götürdüğüm doktor mantar olduğunu söyledi.verdiği ilacı bir haftadan fazla kullandım daha kötü oldu. 1 aydır böyle bir türlü geçmiyor.resim eklemeye çalıştım, resimde görünen döküntüden vücudunun 3 yerinde mevcut.yeni bir doktora götürmeden fikrinizialmak istedim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2019 Saat 01:30
https://imgyukle.com/i/img-20191020-225810.EpMqw0

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2019 Saat 20:05
1- Yasi kac?
2- Evde kedi-kopek varmi?
3- Ne ilac kullandiniz? 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2019 Saat 23:56
Kızım 34 aylık, trosyd kremi sabah akşam olmak üzere 10 gün kullandım. Orayı iyice kurutup soyulmasına sebep olunca bıraktım. Evimizde hayvan yok fakat, dışarıda parklarda gördüğümüz kedi ve köpekleri sevip dokunuyor. Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2019 Saat 00:09
Hocam eklemek istediğim bir bilgi daha var, tesadüfmü bilmiyorum ama kızım 1 ay önce polen tüketti. Günde 3 çay kaşığı kadar..bu lezyonlar o zaman başladı. Hemen kestim poleni, yaklaşık 4 haftadır hiç yemedi. Gittiğimiz doktor besin alerjisi olmadığını söylemişti. 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2019 Saat 02:00
Ringworm denilen , bir cins mantar. Ozel ilaci vardir.
Lotrimin sprey. Gunde :2x1 kullanilacak. Inatcidir, 1 ay kullanmaniz gerekecek. 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2019 Saat 09:48
Çok teşekkür ederim hocam, corasatin pembe renk olanı bu ilaca muadil olabilirmi

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2019 Saat 19:33
Ne alakasi var???  Yakindan uzaktan en ufak bir benzerligi yok..

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2019 Saat 01:21
Kadir hocam bahsettiğiniz hastalıkla ilgili bilgi almak amaçlı İnternete bakarken lyme hastalığının döküntüsü ile kızımın döküntülerinin çok benzer olduğunu fark ettim. Biz pikniğe gitmiştik bu döküntüler onun ertesi günü başladı. Vucudunda kene hiç görmedim. Döküntüler de kaşıntı ve acı yok. Tedbir amaçlı acil hastaneye götürelimmi?? 

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2019 Saat 03:15
Lyme hastaliginda, daire seklindeki dokuntunun ortasinda da, yuvarlak bir leke daha olur. 
"Hedef tahtasi" seklindedir. 
Lyme hastaligi Simdiye kadar Turkiye'de gorulmedi.. Hastaneye giderseniz, ( LAF OLSUN DIYE) Kan Sayimi
ve Idrar Tahlili yaparlar, bunlarla da Lyme hastaligi teshis edilmez. Bosuna paraniz telef olur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat