Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz ve kulakta enfeksiyon

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16700
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 10:48

Konu: boğaz ve kulakta enfeksiyon
Mesajı Yazan: nesrinfirat
Konu: boğaz ve kulakta enfeksiyon
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2009 Saat 19:50
merhabalar sayın hocam!benim 9 aylık bebeğim 15 gündür  hasta. doktora götürdük boğazda kızarıklık var dedi kan tahlili yaptırdı crp 16 çıktı ve Augmentin şurup kullanmaya başladık 8 gün kadar kullandım fakat huzursuzluğu geçmedi ateşide çıkmaya devam edince dün tekrar dr'a gittik boğaz ve kulakta iltihap olduğunu söyledi iğne vermek istedi ben biraz tereddüt edince Ceftinex şurup verdi 2 gün içinde ateş düşmezse getirin iğne vereceğim dedi benim merak ettiğim 2 gün içinde bi iyileşme görülür mü  sizin tavsiyenizi öğrenmek istedim. nasıl bir yol izlemeliyim?yardımınız için şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2009 Saat 10:16
Augmentin ile iyileşmediğine göre "virutik" bir hastalık geçiriyor. Bugün veya yarın, grip arazları ortaya çıkar. CRP hiç güvenilir bir test değildir. Tahlil istediğimde, lökosit(WBC) sayısı bana çok daha fazla bilgi verir... Bana kalırsa grip geçiriyor, benim bu husustaki makalelerimi okuyun.

Mesajı Yazan: nesrinfirat
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2009 Saat 10:47
iyi günler Hocam!bugün de grip belirtisi bebeğimde göremedim gerçi arada bir hapşırıyor ama burun akıntısı yok.Ceftinex kullanmaya devam ediyorum bu gece biraz daha iyi gibiydi ama henüz tam iyileşmiş değil.Doktoru iyileşme görülmezse getirin iğne vereceğim dedi bebeğime bu kadar ilaç yüklemesi yapmak istemiyorum ama ciğerlerine etki eder diye de korkuyorum lütfen bana bir yol gösterin ne yapmam gerekiyor ilgilendiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2009 Saat 13:34
Eğer bu kadar çok korkuyorsanız, bir "Tam kan sayımı" yaptırın, lökosit (WBC) sayısına bakalım... Eğer düşükse, hiç bir zaman antibiyotik gerekmedi demektir. Lökosit sayısı yüksek çıkarsa, antibiyotiğe deva edin. Ama bakın diyorum... Şimdiye kadar ateşi düşmedi ise, bu viral bir hastalıktır. 5 gün ateş yapacaktır. Boşuna ilaç ve antibiyotiklerle uğraşmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat