bogazda sert şişlık
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41825
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 21:44
Konu: bogazda sert şişlık
Mesajı Yazan: bykr
Konu: bogazda sert şişlık
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 19:57
hocam merhaba oğlum 10 aylık.hocam oğlumun boğazından başlayan kulağına doğru ilerleyen bi şişlik var.dokundum elime sertlik geliyo.hocam telaşlandım kabakulak olabilir mi
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 20:16
hocam oğlum 5 gündür ateşliydi,bulantı ve kusma vardı.burun akıntısıda çok fazlaydı.2 gündür ateşi geçti.burun akıntısı devam bulantılar azaldı.ben şişliği şımdi farkettim ve telaşlandım
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 20:41
Eger, o sislik, alt cene kemiginin kenarini geciyorsa, kabakulaktir.
Sislik sadece boyunda ve cene kemiginin ustune tasmiyorsa, Lenf bezidir..
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 21:00
hocam çene kemiğini geçiyor.kabakulak mı.ne yapmamız lazım hocam
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 23:12
hocam ateşi 39 oldu.calpol verdim.hocam lenf bezi şişmesi veya kabakulak mı tam çözemedim.şişlik yanağa ve kulağa kadar yayılıyor.ama içindeki sert kısım çene altında.ben her iki durumda da ne yapmalıyım hocam.ateş 2 gündür yoktu bu gün yine başladı...
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 02:35
Eksi ve sert bir gida yediginde, agri artiyorsa, kabakulaktir.
Kabakulakta, bir sey yapmiyoruz. Bir tedavisi yok. Beze ise, Antibiyotik tedavisi gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 23:34
hocam merhaba oğlumu bugün doktora götürdük.şişlik lenf beziymiş.kan tahlili sonuçlarını yazıyorum.sadece calpol verdiler ve bezeyi takip edin büyürse veya 1 haftada geçmezse gelin dediler wbc 12,15 hgb 9,8 hct 30,8 mcv 67,7 mch 21,5 mchc 31,8 pdw 10,1 lym 7,37 lym% 60,7 neu% 30,2 crp 33,5 hocam tlfdan girdiğim için böyle yazdım kusura bakmayın.sadece düşük veya yüksek olan değerleri yazdım
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 23:51
Soylenenler, makul ve dogru... Takip edin. WBC dusuk olmasi da, gecirilen enfeksiyonun GRIPAL oldugunu gosteriyor.
Enfeksiyon esnasinda, HGB degeri duser. O yuzden, HGB dusuklugune kafa yormayin. Etini muntazaman yediginden emin olun.
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 08:09
|