Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızamıkçık aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20904
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 17:43

Konu: kızamıkçık aşısı
Mesajı Yazan: Ayşe Tekin
Konu: kızamıkçık aşısı
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 11:09
Merhaba doktor bey bu kez kendim için size danışmak istiyorum.Çünkü şu ana kadar ne kadın doğum uzmanı ne de başka bir doktor bana bir cevap vermedi.3,5 yaşında bir kızım var. Hamileliğim sırasında ilk yapılan tetkik te kızamıkçık geçirmediğim ve bağışık olmadığım belirlendi.Doktorum bunun bebek için çok riskli olduğunu ve çocuk bulunan ortamlarda bulunmamam gerektiğini söylemişti. Şu an ikinci kez anne olmak istiyorum ancak öncelikle kızamıkçık aşısı olmak istiyorum. Ancak piyasada yetişkinler için kızamıkçık aşısı yok.Bilgisi olan da yok. Acaba bu konuda bir bilginiz var mı?İkinci olarak ailecek H1N1 aşısı olduk. Sizin makale ve cevaplarınızdan virüslerdeki mutasyonların radikal olarak gerçekleşmesinin bir kaç senede olacağını anladım. Burdan seneye H1N1 aşısı olmasak da yinde korunuruz sonucu çıkarabilirmiyiz. Şimdiden çok teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 11:19
Erişkinler için ayrıca tek "Kızamıkçık" aşısı (en azından Türkiye'de) YOK..... Siz çocuklara yapılan üçlü KKK aşısını olabilirsiniz, hiçbir zararı olmaz. Ablaya 1 yaşında yapılan aşının aynısı. Aşı yaptıracaksanız, hamile olmamanız ŞART... Aşıdan sonra da 3 hafta boyuncada hamile kalamazsınız. Ancak bu şartlarda aşı olabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat