Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

günlük süt+pastörize süt+normal süt

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37945
Tarih: 19 Şub 2026 Saat 14:25

Konu: günlük süt+pastörize süt+normal süt
Mesajı Yazan: miren
Konu: günlük süt+pastörize süt+normal süt
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2013 Saat 22:19
hocam yazılarınzdan sonra 9.5 aylık oğluma süt başlayacağım

günlük süt aldım yarın vereceğim, sulandırmadan

ama komşumun ineği var
onumu versem , eğer verin derseniz kaç dk kaynatayımmm
yoksa pastörize mi versem kararsız kaldım
çünkü günlük sütte son kullnma tarihine 1 hafta var
üratim tarihide yazmıyor
kafam karıştııı

çok teşekürlerrr

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2013 Saat 04:44
Acik sut kullanmayin. Kutu sutlerinden, hangi cins olursa olsun onu kullanabilirsiniz... Isterseniz, acik sutu yogurt yapmak icin kullanabilirsiniz.

Mesajı Yazan: vinil
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2013 Saat 13:19
bu süt olayıda kafa karıştırıyor dr bey bende kızımıma kutu sade süt içiriyordum yalnız tv bir kaç dr izlediğimde açık sütlerin daha doğal içinde katkı maddesi olmadıklarını kutuların birçok işlemden geçtiğini hiç bozulşmadıklarını vs bildiğiniz bir sütçünüz varsa çocuklarınıza o sütü içirin demişti birçok yerde onun üzerine öyle içiriyorduk şimdi sizin açık süt vermeyin cümlenizi okuyunca yine mi yanlış yaptık 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2013 Saat 19:03
Acik sutler madem bu kadar "mukemmel" sutler, acaba niye pastorizasyona ve UHT'ye ihtiyac olmus?? Bilirsiniz malum laftir:  " -Ihtiyaclar, kesiflerin anasidir-".  Madem kutu sutlerine uygulanan islemler zararli, bu islemlerin cok daha fazlasinin uygulandigi "mamalari" niye tavsiye ediyorlar.. Bunlar Prof olmus ama, son derecede bilgisiz insanlar. Pisirmenin, proteinlere zarar verdigini zannedecek kadarda cahiller. Toprakla yogurt mayalamayi tavsiye edenlerden ne beklenirki???

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat