Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş düşürücü iğne

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56645
Tarih: 29 Haz 2025 Saat 23:59

Konu: ateş düşürücü iğne
Mesajı Yazan: Gizemmm
Konu: ateş düşürücü iğne
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2017 Saat 20:04
doktor bey merhaba iki buçuk yaşındaki kızım 5 gün önce ateşlendi.fitil verip düşürdüm(ılık düş ta yaptım) fakat aradan 4 saat geçtikten sonra ateşi tekrar yükseldi ve ben o kadar panikledim ki hemen onu acile götürdüm.acilde ateşi 38,9 du ve hemen metamizol sodyum içeren no...gin iğne vudular dozunu hatırlamıyorum fakat şırıngadaki sıvı çok fazlaydı onu hatırlıyorum.ateşi hemen düştü ve hızlıca toparlandı.daha sonra çevremdeki sağlıkçılardan bu iğnenin cok zararlı olabileceğini kemik iliğine zarar verebildiğini duydum ve şu an çok tedirginim.böyle bir zararı olup olmadığını nereden anlayabilirim?ya da ileriki yıllarda kemik iliğinden kaynaklı bir zararı olup olmayacağını?bu arada bugun kan tahlılı yaptırdım kızıma değerler şöyle:

crp:1.18
wbc:12.6
lym:3.15
mon:0.59
gra:5.62
rbc:4.69
hgb:12.91
hct:37.9
mcv:81
mchc:34.06
rdw:13.6
plt:333
mpv:7.2
pct:0.23
pdw:11.3
bas:3

-------------
Gizem

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2017 Saat 22:40
Daha evvelce yazilarimi okumus olsa idiniz, bunlarin hicbirine gerek kalmazdi..
1- WBC:12,6  kesinlikle antibiyotik gerekmiyor.
2- Metamizol; Novalgin'dir.. 55 seneyi geckin bir zamandan beri kullanilir.. Asiri doz ve surelerde
kullanilmadigi surece; zararli olmaz..Cikarilan dedikodular, daha ziyade yeni cikan pahali ates dusuruculer
satilsin diye uydurulmuslardir..

3- Hastanede Novalgin ile ates dusurmenin, cocuga "ZERRE" faydasi olmadi.. yapilan is sadece SHOW
maksatli bir soytariliktir.
O etrafindaki aptal saglikcilara soyle; bu isler onlarin kulaktan duyma edindikleri bilgilerle olmuyor..
Acsinlar, bir Farmakoloji kitabi okusunlar ve yan etkileri ne siklikta goruluyor bir baksinlar..
Aferin, Peditus, Asist'e laf etmezler, boyle abuk-subuk konusurlar. 

Mesajı Yazan: Gizemmm
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2017 Saat 23:14
cok teşekkürler doktor bey yenı uye oldum ve yazılarınızı takıp etmeye başladım

-------------
Gizem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat