Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 yaş sendromu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7692
Tarih: 28 Haz 2025 Saat 03:29

Konu: 2 yaş sendromu
Mesajı Yazan: duygu07
Konu: 2 yaş sendromu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 00:47

Arkadaşlar Merhaba.

Son bir haftadır Özlem Hanım'a "Özlem Hanım 19-21-22 (vb.) aylık kızım veya oğlum çok hırçınlaştı" gibi sorulan soruları yazan anneleri çooooook daha iyi anlamaya başladım. Çünkü biz de bu döneme net bir başlangıç yaptık. Allah o soruları soran annelere gerçekten çok sabır versin.

Emdi emmedi, gazı çıktı, dişi çıktı, yedi yemedi, uyudu uyumadı derkeeeen "BELALI İKİ YAŞ SENDROMU" da geldi çattı. Bir de babaanne faktörü ekleninceee Nil sanki bir ağlama kutusu oldu çıktı. Ama olayın başlangıcında olduğum için de ipleri ona vermeye de niyetim yok. Antalyalı anneler buluşmamıza gelen anneler bizzat şahit oldular.

Bu başlıkta, bu 2 yaş sendromu zamanında yaşadıklarınızı ve çözüm önerilerinizi paylaşalım istedim. Gerçekten buna ve bunu paylaşmaya çok ihtiyacım var. Paylaşımlarınızla inanın çok yardım etmiş olacaksınız.   İmdaaaaaaaaaaaat...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 00:56
daha 19. ayımızıdayız ama duygucum bizimde başladı inan ki yemek yemiyor uyumak istemiyor uykudan neredeyse ayakta uyuyor ama yatağına yatırınca sanki canını alıyormuşuz gibi bir bağırıyor komşular olmasa aldırmıycam ama rahatsız oluyorlar gündüz ağlayınca hiç bakmıyorum yüzüne şarkı filan söylüyorum susuyor ama gece mahvediyor bizi
bizimde anneannemiz var o geldiği günler artık çıldıracak gibi oluyorum biraz destek olsa bana ne olur azıcık kızsam hemen çocuğumu kucağına alıp ben anneni döverim diyor ee böyle olunca da kızım sanki benden nefret ediyor arkadaşların tavsiyelerini tecrübelerini merakla bekliycem

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 01:02
Bu arada beni tanıyanlar az çok bilirler. Başıma gelecek tüm konular gibi bu konuda o kadar çok şey okumuştum ki, başıma geleceğini bildiğim için sözde hazırdım.Confused Ama işin aslı öyle değilmiş. Bu arada eşimle bu konuda konuşuyoruz bir haftadır. Allah razı olsun çok destek olmaya çalışıyor ama bana "canım biz bunun da üstesinden geliriz" dedi. Tabi Nil onun yanında süt dökmüş kedi gibi nazı bana olduğundan pek inandıramadım. Dün akşam da azıcık bizi izleyip buluşmada çektiğim fotoğrafları görünce "iş ciddiymiş baksana bizimki objektife gülmemiş" dedi.

Hazırlıklı olduğunu düşünen tüm anneleri daha da hazırlıklı olmaları konusunda uyarmayı borç bilirim.Ermm

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 01:06
Allah yardımcınız olsun kızlar büyüdükçe inanın daha zor,kurallarınızı koydunuz koydunuz yoksa iplemiyorlar bile,bizimkininki hala devam ediyor mesela...

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 01:13

Kuralları o kadar iyi biliyor ki buna rağmen hep deniyor. Dün Burcu'nun dediği çok işime yaradı. Onu aklıma gelmişken paylaşayım. Mesela ben ağladığında ağlama diyerek uyarıyordum. Burcu "ağlayacaksan git diğer odada ağla" diyormuş. Bunu denedim etki süper. Hemen susuyor. Ama dışarıda hönk diye kalıyorum. Mesela bugün yemek yediğimiz yer azıcık serindi. Hırkasını giydireyim dedim. Bir bağırdı bir ağlama pozu yaptı kıyameti kopardı. Ama ben ısrarla hırkasını giydirdim. Asla vazgeçmedim. Sonra da susmasını tepki vermeden bekledim. İlgilenmedim. Bu kez gerçekten yaş akıverdi. O zaman ne yapacağımı şaşırdım. Ay çok doluyummmmWacko

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 01:17
Gözyaşı çocukların en büyük silahı Ata Deniz de bu ara hemen ağlama modşarına giriyor ama içim acısada vazgeçmiyorum,yoksa bu sefer takmıcak dinlemicek ,ağladığı zaman bende aynı burcu gibi yapıyorum,inadını kırmadığın sürece sen kazanırsın yoksa bir kez acıyım dersen daima onlar kazanır unutma Wink

-------------

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 08:22
duygucum kolaylıklar ve başarılar diliyorum canım sana...
bekara karı boşamak kolay gibi olmasın ama sanki bu dönemde sabır en büyüük silah gibi ...

burcu nun taktiği de güzel...öfkesini bastırmak ya da öfkesine öfkeyle karşılık vermek yerine öfkesiyle başbaşa bırakmak...

küçük teyzelerimden birinin taktiği aklımda kalmış.şöyle:" bu tür durumlarda fikrimi kısa ve öz bi şekilde ifade ediyorum.anlamamış gibi gözükselerde bal gibi anlıyorlar...onu kalabalık cümlelerle oyalamak susturmaya çalışmak daha büyük sinirlenmelerine sabep oluyor...fikrimi söylüyorum ve uzaklaşıyorum...arkama bile bakmadan"

iki yaşına yaklaşan bi oğlan annesi olarak bu topiğin sıkı takipçisiyim Wink

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 09:09
Duygucum çok güzel bir konuya değinmişsin,tamda bu dönemi geçiriyoruz bizdeConfusedBenim kızımda aynen ağlak,inatçı ve dediğim dedik,yanlız ben ipleri kaptırdım galibaConfused çok sabırlı davranamadım,o çığlık atmalarına,çığlık kıyamet ağlamalarınaConfusedve gündengüne artarak devam ediyor buConfusedbu topiği ilgiyle okuyucam bendeWink

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 10:38
Biz galiba alıştık bu döneme. geçinip gidiyoruz. Arda'nın da krizleri geliyor bazen. İstediği olmayınca yere oturuyor ve avuçlarıyla olanca gücüyle yere vuruyor. Vurdukça eli acıyor daha da hırlanıyor. Kerata öğrendi şimdi elini yavaş vuruyor. Bir yerde "öfkesini yaşamasına izin verin" yazmıştı. Bırakıyorum bende sonra odasına gidip yatıyor yatarkende sütünü içiyor. Süt de ayrı bir dert bizim için. Süt içip yemek yemiyor. Birde babasında korkuyor babası öyle bir bakış atıyor ki çocukcağız koşa koşa bana sığınıyor. Ben kendimi yırtsam umursamıyor. Bi kişiden çekinsin diye babasına destek oluyorum bende böyle böyle idare edicez duygu07 başka yolu yok galiba.

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 11:16
Evet canım biz o dönemi atlattık. Okuduğum bir çok kitaplarda da bu dönem bebeğin ilk ergenliği yani bebeklikten çocukluğa adımmış. Bu dönemi ne kadar hırçın ve zor atlatırsa ikinci ergenlik(15-18) i daha rahat atlatıyorlarmış. Unutmadan kızlar, Çift sayı yaşları(2.4,6.....) olumsuz dönemler,  tek sayı yaşları(1,3,5...) ise en olumlu dönemlerdir. 2 yaş sendromu bittiğinde 4 yaş sendronomu var şu an kızımda yaşıyorum inanın 2 yaştan daha olumlu ama inatları huysuzlukları daha bilinçli
Tüm annelere kolaylıklar diliyorum tabiki sabrı da elden bırakmamalı...

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 11:47
Ne yani her iki yılda bir sendrom mu yaşayacağız ailecek yandık  Unhappy

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 12:06
Orjinalini yazan: ARDAESRA ARDAESRA Yazdı:

Maalesef canım. Ama bu yaş okul hayatında sonlanıyor yerine başka başka sorunlar doğuyor. Eeee boşuna atalarımız dememiş''Çocuğun var derdin var''

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: özlem
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 12:26
yavaş yavaş bizde yaklaşıyoruz bu döneme ne iyi olmuş bu topikSmileEzo'nun çok fazla olmasada şuan ara ara inatlaşmaları oluyo ,ben yalnızken halledebiliyorum ama yanımızda anneanne yada babaanne varsa işim çok zorlaşıyor malesefConfusedşu sıralar ağlamaya başladı çok önemsemiyorum ama bazen gerçekten kıyamet koparırcasına ağlıyor o zaman yalnız bırakmakta pek işe yaramıyorConfusedne yapacağımı şaşırıyorumConfused

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:10

.  evet  zor bir dönem hele birde büyükler varsa yanınızda  dahada zorlaşıyor.Allah kolaylık versin....

biz o dönemi  zor atlattık.
Sınırları çok zorluyorlar  ama kararlı olmak  ve   tüm ailenin  aynı kararları uygulaması  herşeyi çözüyor.

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: ÜLKÜ
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:17
Yani annelerimiz "çok usluydunuz,bıraktığım yerde oynayıp uyuyordunuz" dediği beyaz bir yalan mıydı LOL
Gerçi bizler de az yapmamışızdır sanırım ama herhalde akılda hep güzel şeyler kalıyor Star

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:39
Orjinalini yazan: superisi superisi Yazdı:

Maalesef canım. Ama bu yaş okul hayatında sonlanıyor yerine başka başka sorunlar doğuyor. Eeee boşuna atalarımız dememiş''Çocuğun var derdin var''

Eeee boşuna dememişler demek çocuk büyüdükçe sorunlarda büyüyor diye,allah hepimizin yardımcısı olsun bu durumda.....Star

-------------

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:42
ağlama: ben de şaşkınım ama hiç ilgilenmeyerek çözdük bu olayı.. git başka yerde ağlalar ve ağlama dememeler çok iş gördü.. sık beraber olduğumuz anneannemiz de hiç ilgilenmez, takmaz işine devam eder.. ancak babaannemiz gelince azıcık şımarırız. ama onu da hoş görüyorum çünkü çok sık beraber olamadıgından hiç kıyamıyor çınara.. o döndükten 1 hafta sonra gene eski kıvamına gelmiş oluyor çınar beyLOLLOL
yememe: zaten bu konuda topik açmamdan belli dimi yaşadığım sorun..
uyumama: son günlerde biraz sıkıntı yaşıyoruz. gündüz değil ama akşam uykuya dalmakta sorun yaşıyoruz. gene sadece arasıra odasına giderek bu sorunu aşmak planımız. gece de uynaıyor ışığını yakıyor bu sefer de ışıktan uyumuyor. o yüzden avizesine sadace gece lambası taktım. gardolabının üzerinde duran gece lambası abajuruna da normal ampulLOLLOL bunu da atlatacağız kızlar emin olun.. biraz zor olacak ama kolay gele hepimizeWink

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:48
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

ağlama: ben de şaşkınım ama hiç ilgilenmeyerek çözdük bu olayı.. git başka yerde ağlalar ve ağlama dememeler çok iş gördü.. sık beraber olduğumuz anneannemiz de hiç ilgilenmez, takmaz işine devam eder.. ancak babaannemiz gelince azıcık şımarırız. ama onu da hoş görüyorum çünkü çok sık beraber olamadıgından hiç kıyamıyor çınara.. o döndükten 1 hafta sonra gene eski kıvamına gelmiş oluyor çınar beyLOLLOL
uyumama: son günlerde biraz sıkıntı yaşıyoruz. gündüz değil ama akşam uykuya dalmakta sorun yaşıyoruz. gene sadece arasıra odasına giderek bu sorunu aşmak planımız. gece de uynaıyor ışığını yakıyor bu sefer de ışıktan uyumuyor. o yüzden avizesine sadace gece lambası taktım. gardolabının üzerinde duran gece lambası abajuruna da normal ampulLOLLOL bunu da atlatacağız kızlar emin olun.. biraz zor olacak ama kolay gele hepimizeWink
burcu peki çınar çok ağladığı zaman sen hiç ilgilenmediğinde nasıl sakinleşiyorConfusedyani hiç yanına gitmiyormusun bir süre ağlayıp susuyormuConfusedben Ezo'yu bıraktığımda çıldırırcasına ağlıyor gelip bacağıma yapışıyor ilgilenmememye çalışsamda pek fayda etmiyor ve ne yapacağımı şaşırıyorumConfusedbiraz daha detaylı bilgi verebilirmisin acaba ağlama krizi ile ilgiliSmile

Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:50
benim kızımda 2 yaşına girmek üzere. bende aynı sorunları yaşıyorum malesef. gerçekten çok zor bi dönem. allah hepimize kolaylık versin.
benim kızımda çok zor yemek yiyor. geceleri çok zor uyuyor ama en büyük derdimiz ağlaması... çalışan bi anneyim. bütün gün yapmadığı yaramazlıkları ben eve gidince yapıyor. istediği şey hemen anında olsun istiyor. istediği oyuncağını sepetinden çıkaramadığı zamanlarda bile başlıyor ağlamaya. bende ellemiyorum kendi kendine sussun diye... ama yok daha kötü başlıyor ağlamaya ve susmuyor.sebepsiz yere ağlaması bile çok oluyor. susmadığı zamanlarda mecbur kaldırıyorum. başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum.
hepimiz inşallah sorunsuz atlatırız bu dönemi.

-------------

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:53
offf herkese kolay gelsin daha dogrusu hepimize kolay gelsin aglama ile bende kizimla baya bi savasmistim 2 yasinda

hala aglar hemde nefes bile almadan ama odana git doyasiya agla yöntemi gercekten ise yariyor ... bizim en büyük sorun anneanneyle malesef o gelince 90 derece döner ve bizimle mümkünse hic göz göze gelmez LOLLOLLOL bizde artik eskisi gibi cok üstüne düsmüyoruz tabi ilk cocuk diye bi tecrubesizlikte vardi ama simdi iyi kizimla aglama ve bazen yememe disinda hic sorunumuz yok yemek konusunuda biz söyle astik yani tadina bak yemessen gene yeme diyerek tabagini bitirmek zorunda deyilsin ama masada yemek istemedigin zaman aglama doydum dediginde zorlamiyruz hic bisey yemeden gecirdigi günlerde oluyor eskiden cok üzülürdüm neler yapacagimi bilemezdim ama artik daha sakinim sanirim cünkü acikinca masada yemedigi tabagi verince yiyor valla sabir bugünlerde gececek büyüyecekler

oglum simdiden cok tuhaf isine gelmeyen bisey oldumu kafasini yere vuruyor Tongueilgilenmeyim diyorum ama elimde deyil ilgisini baska bir yere cekince unutuyor ins. zamanla unutur yani sonucta kafa korkuyorum Confused

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:59
Orjinalini yazan: ezodemir ezodemir Yazdı:

burcu peki çınar çok ağladığı zaman sen hiç ilgilenmediğinde nasıl sakinleşiyorConfusedyani hiç yanına gitmiyormusun bir süre ağlayıp susuyormuConfusedben Ezo'yu bıraktığımda çıldırırcasına ağlıyor gelip bacağıma yapışıyor ilgilenmememye çalışsamda pek fayda etmiyor ve ne yapacağımı şaşırıyorumConfusedbiraz daha detaylı bilgi verebilirmisin acaba ağlama krizi ile ilgiliSmile
son dönemlerde kalmadı artık ama başta krize girer gibi ağlamak üzere olduğunu düşündüğümde veya ağlama uzun sürdüğünde pek çaba sarfettiğimi belli etmeden ilgisini başka yöne çeviriyordum.. mesela ""aa televizyondaki ne öyle"  " reklam mı başlamış" "lego falan mı oynasam acaba" diyerek legoların başına oturuyordum. oynamaya başlayınca gayri ihtiyari geliyordu. bunlar örnek tabi.. o an aklıma ne gelirse.. ama onu oyalamak için oldugunu hiç hissettirmeden yani kendi kendime takılıyormuş gibi.. ancak onun ilgi alanında olan şeyler..  zamanla o uzun ağlamalar azaldı. şimdi gözümün içine bakarak ağlıyor deniyor ilgilenmeyeceğim konusuna inandığı için sakinliyor bir süre sonra.. tabi avazı çıktıgı kadar ağlayan çocugu da kendi halinde bırakamamak lazım.. ya birşeyle oyalama yada tv izliyorum odana gidip ağlar mısın demek işe yarıyor.. bazen bakıyorum kuzu kuzu çıkıyor dışarı ağlıyor sonra saçmaladığını anlayıp birşey yomuş gibi geri geliyorLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:03
bende bazen git başka yerde ağla diye kızıyorum ama bizde pek işe yaramıyor Tongue bu sefer olduğu yerde daha çok ağlıyor. dediğim gibi başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum ama oda bi işe yaramıyor. ağlayarak herşeyi çözebileceklerini sanıyorlar ama bu fırsatı onların eline vermemek bizim elimizde kızlar. tabii bunu nasıl başaracağız bilmiyorum. umarım hep beraber üstesinden geliriz. Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:04
LOLLOLLOLyani şuan doğru yoldayım biraz sabırla bir sonraki aşamamız rahatLOLLOLLOL yinede zor bir süreç olduğu kesin Confusedherkese kolay gelsinSmileteşekkürler burcuSmile

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:08
Kusura bakmayın ama çocuklar bizden daha akıllı bizi nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar. Ve her seferinde başka taktik geliştiryorlar. En iyi silahları olan gözyaşlarını da bu yolda kullanmaktan hiç çekinmiyorlar. Hiçbişey yapmazsa insanın gözünün içine bakıp yalvarırcasına ağlıyor git başka yerde ağla de bakalım kolaysa.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:12

Kusura bakmayın ama çocuklar bizden daha akıllı bizi nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar. Ve her seferinde başka taktik geliştiryorlar. En iyi silahları olan gözyaşlarını da bu yolda kullanmaktan hiç çekinmiyorlar. Hiçbişey yapmazsa insanın gözünün içine bakıp yalvarırcasına ağlıyor git başka yerde ağla de bakalım kolaysa.
valla ben diyorum.. o göz içerisine bakarak yaş akıtma, dudak büzmeler.. yok yaa yemezler.. bir kere o dudağını büzünce ben öpe koklaya hal oldum.. sonra elleme televizyonu lütfen dediğimde bile büzüldü o dudaklar.. oyy dedim bak sen.. ben bu yollardan 40 kere gittim döndüm..  canı acımadığı veya gerçekten birşeyden korkmadıgı sürece hiç dönüp bakmam ağlamasına, işim olmaz..  başlarda içim cız ederedi ama yok öle yağma şimdiLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:14
burcucum başka şeyle oyalama fikri gerçekten güzel. tabii sonuçta güzel olursa. en basit örneğini dün akşam yaşadım canım. ben mutfağa gitmiştim kızımda arkamdan anne anne diye başladı ağlamaya ben hemen içeri girdim fakat susarmı artık... koltukların arasına girip parkenin üstüne yattı ve ağlamaya devam etti. bir süre ellemedim sussun diye ama yok bi türlü susmuyor. legolarını getirdim bende kaldırdım gel oynayalım şunu yapalım diye istemedi ve tekrar koltukların arasına girip ağlamaya devam etti. bende sabırlı bi şekilde gel çamaşır katlayalım diye bu sefer çamaşırların yanına götürdüm. ama inan oda fayda etmedi. artık bende dayanamadım ve süt yaptım onu içerken biraz sustu tabii sonra uyuttum.
işte böyle canım. ben bazen böyle durumlarda ne yapacağımı şaşırıyorum. Confused 

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:15

LOLLOLLOLyani şuan doğru yoldayım biraz sabırla bir sonraki aşamamız rahatLOLLOLLOL yinede zor bir süreç olduğu kesin Confusedherkese kolay gelsinSmileteşekkürler burcuSmile
evet evet çok zor hakikaten.. kulağını tıkamayı öğrendikten sonra azalıyor zaten o hırçınlıklar.. .. bir dönem öyle ağlardı ki sonra yarım saat hıçkırırdı.. doktora sordum yanlış brşey yapmamak için.. hiç birşey olmaz rahat olun. sakın duymayın dedi.. ondan beri rahatım.. zaten kalmadı da öyle ağlamalar.. dedim yaa sadece babaanne gelince şımarıyor. sonraki bir hafta biraz sıkıntı çekiyoruz ama maksimum 7 gnde eski halindeWink

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:32

evet evet çok zor hakikaten.. kulağını tıkamayı öğrendikten sonra azalıyor zaten o hırçınlıklar.. .. bir dönem öyle ağlardı ki sonra yarım saat hıçkırırdı.. doktora sordum yanlış brşey yapmamak için.. hiç birşey olmaz rahat olun. sakın duymayın dedi.. ondan beri rahatım.. zaten kalmadı da öyle ağlamalar.. dedim yaa sadece babaanne gelince şımarıyor. sonraki bir hafta biraz sıkıntı çekiyoruz ama maksimum 7 gnde eski halindeWink
bende işte öyle kuvvetli ağlamalardan bahsetmiştim bende hiç  üstüne gitmiyorum ama içimde cız edşyor tabi yanlış bişey yapıyorum sanıyordum ama şimdi rahatladım..biliyorumki bir taviz verirsem çıra gibi yandımLOLLOLbende yalnızken çok rahatım hiç sorun yaşamayıza ama aile büyükleri yanımızdaysa iş zorlaşıyor torunları bende çok fazla bir şey diyemiyorum ama herhalde zamanla kime şımarıcaklarınıda öğrenirlerLOLLOLo kadar şımarıklıkta olsun ama dimiLOLLOL

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:36

Ben hala kıyamıyorum. Kulaklarımı  da kapatamıyorum. Disiplin konusunda eksik olduğumun farkındayım ama yine de dudaklar büzülüp gözlerimin içine bakınca şeker gibi eriyiveriyorum hemen. Allahtan anneanne ve baba disiplinli yoksa şımarık olacak iyice. Bide doğduğunda küvözde kalmıştı 9 gün çok hasret çektik hastaneden bi çıkalım hiç üzmeyeceğim yanımdan hiç ayırmayacağım demiştim 2 sene oldu o günlerin etkisini üzerimden atamadım herhalde. Canları sağolsun ben bütün gün çalışıyorum bi hafta sonumuz bide akşamları var oğlumla görüşebildiğimiz bırakayım tadını çıkarsın diyorum. Tabi bu durum kardeş şansını ortadan kaldırıyor orası ayrı.Approve

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:39
bence de olur o kadar şımarıklık.. savaş askeri değil bunlar çocuk ne de olsa.. hem de bizim çocuklarımızWink ama sınırlarını da bilmeleri gerekiyor.. ben başlarda çok korkuyordum böyle başkasına şımarınca.. ama sonra başbaşa kalınca, karşısında o şımarıklığı yutacak kişinin omadığını anlıyorlar bir süre sonra.. babaanne gelsin şımarsın, çıldırsın. ama sonra normale dönsün ben razıyımLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:41

Ben hala kıyamıyorum. Kulaklarımı  da kapatamıyorum. Disiplin konusunda eksik olduğumun farkındayım ama yine de dudaklar büzülüp gözlerimin içine bakınca şeker gibi eriyiveriyorum hemen. Allahtan anneanne ve baba disiplinli yoksa şımarık olacak iyice. Bide doğduğunda küvözde kalmıştı 9 gün çok hasret çektik hastaneden bi çıkalım hiç üzmeyeceğim yanımdan hiç ayırmayacağım demiştim 2 sene oldu o günlerin etkisini üzerimden atamadım herhalde. Canları sağolsun ben bütün gün çalışıyorum bi hafta sonumuz bide akşamları var oğlumla görüşebildiğimiz bırakayım tadını çıkarsın diyorum. Tabi bu durum kardeş şansını ortadan kaldırıyor orası ayrı.Approve

ah canım.. çok geçmiş olsun.. anlıyorum seni de.. zaten sen şikayetçi değilsen bence mesele yok.. ileride daha da büyüyünce birebir konuşmalarına da aşarsın eğer şımarıklığı kalırsa tabiWink

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:42
Şımarıklık da yakışıyor çocuklara aslında ama sinir ve yememe olayı fena. Tongue

Mesajı Yazan: rabia narin
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 22:37
Duygucum çocuklarda herşeyde olduğu gibi bu durumda da sihirli sözcük ''SABIR''....çocuğun her ağladığında,bağırdığına,seni tırmaladığında,ısırdığında,tekmelediğinde vs. vs. bileceksinki bu geçici bir durum...çocuğum şu anda depresyonda ona yardımcı olmalıyım diyeceksin...gerçekten geçici bir durum ya sabır deyip bekleyeceksin...aksi halde sende onunla inatlaşır,hırçınlaşır, ona onun gibi karşılık verirsen durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor...çocuğun hastaymış ve yardıma muhtaçmış gibi algıla...hepsi geçecek merak etmeWink

-------------

o ğ l u m   o l m a d a n   a s l a . . .

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 16:06
Duygu'cum en kısa sürede büyük sabırla atlatırsınız inşallah.
bende sizlerden örnek alıyorum mutlaka bizde geçeceğiz bu dönemden

her iki Burcu'nun taktiklerini hep aklımda tutacağım

-------------

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 17:51
ay vallaha kızllar yazdıklarınızı merakla okudum ama burcu özellikle senin yazdıklarına çok gülesim geldiLOLLOLşu ağlama konusundaLOLLOLLOL
gülesim geldi ama tabi bazı şeyler yaşanırken çok can sıkıyorConfusedmesela geçen gece mafoldum sabır sabır sabır  sabır çektim ha bire Allahım dedim sen bana yardımcı ol bir hata yapmayayım deli oldum ve bende yazmayı düşünürken sağolsun duygu arkadaşımız öncü olmuş...bende herzaman okurdum 2 yaş sendromu ne ki derdim nasılConfusedgeldi çattı tabi gördüm nasılmışLOLLOLözelliklede sizlerinde dediği gibi arya annane babaanne ve dedeler faktörü girince işin içinden dahada bir çıkılmaz oluyor sürekli herşeye ağlayarak oldurmak istemeler kızımın geleceği için ne kadar üzülsemde taviz vermeyen tek kişim babası da biraz ağlasın hemen ne isterse oluyor ben hayır diyorum babası bir bekliyor 2 bekliyor bakıyor susmuyor benim tezimi çürüttürüp sonunda dayanamayıp yapıyorConfusedannemler ve babamlar Allaha emanet zaten beni çıldırtıyolar bide her iki taraflada sık görüşürüz sonuçta istediği bişeyi anne yapmazsa babaaa baba yapmazsa annaneee babaannnee dedeeeeConfusedsonra beni ittiriyo o an kim varsa kurtarıcısı ona gidiyo Confusedbir gün dedim Allah aşkına yapmayın bunu kendimden geçtim çcuğu yanlış yönlendiriyosunuz annenen bilir deyin baban bilir deyinConfusedama sadece o an dinlendiConfusedhiç ama hiç söz  dinlemek yok hep ne istiyosa onu yapmak istiyor Allahım diyorum bazen benmi biryerde bir hata yapıyorum nasıl davranmalıyım kiConfusedbirazda suyuna gideyim diyorum ipin ucu kaçıyor bu sefer Confuseday bende çok doluymuşum LOLLOLLOLevde kimse yok benimki yaramazlık peşinde kızım diyorum yaparsan canın acır ama yok şöyle yok böyle sonunda ben çekip alıyorum babaaneee yada annane diye ağlıyor ağlamakta ağlamak olsa varmı böyle bişey yaaa zaten gerçekten canı acıdındaki ağlama şekli başka istediği birşey olmadığında yada hoşuna gitmeyen bişey olduğunda ağlama şeklii başka atlatmayı sabırla bekliyorumConfused

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 23:02
doğru valla kızlar şimdi düşününce, paylaşınca falan insan tebessüm ediyor ister istemez.. ama o anı yaşarkennn.. sabır çok önemli. ama geçecek ve ilerde ahh keşke 2 yaş sendromları kalsaydı da bunlarla uğraşmasaydık dicezBig%20smile

-------------

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 23:11
Ben genis bir zamanim da cok degerli 2 yas sendromu bilgilerimi paylasacagim Burcum LOL

Sana kolay gelsin canim, Allah booool sabir versin baska da birsey demiyorumBig%20smile

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 23:14
sağol da asıl Duygunun (duygu07) ihtiyacı var bu sabır dileklerineBig%20smile

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 23:40
Hepinize canim... Sende dertlesin, Duygu'da diger arkadaslardaBig%20smile

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 11:44

Arkadaşlar, nasıl ne yazacağımı bilemediğimden değil de farklı bakış açılarını görmek için 2-3 kez herkesin mesajlarını okudum ve toparlayabileceğim cümlelerimi ve yazmaya başlayayım. Çok teşekkür ediyorum ilgilenen herkese.

Şimdi Nil'imizin 2 hafta önce kreşte sınıfı değişti. Yani Nil 22. ayına girince 22-26 aylık gruba alındı amaaaaa, oradaki öğretmenlerini çok seviyordu, daha doğrusu onlarla başladığı için onlara alıştı. Şimdi geçtiği grupta da çok iyi öğretmenler var tabi ki ama kuzucuğuma bunu anlatmak çok da kolay değil. Ilk hafta alışması açısından arada bir Nil yeni sınıfından eski sınıfındaki öğretmenine Adileeee Ablaaaaa diye bağırınca idare edip göndermişler. Nil’in arkadaşlarından 3 tanesi daha onunla aynı sınıfa geçiş yapmış ama Nil tam alışamamış. Yani belalı iki sendromu haricinde Nil sınıf değişimiyle ilgili de bir sendrom yaşadı. Yemek yerken önceki sınıfında küçücük güzel bir odadalardı ama şimdi kocaman yemekhanede yemek yiyorlar, diğer çocuklarla beraber ve Nil etrafı izlemekten keşfetmekten pek yemek yemez olmuş. Öğlen uykularında Adile Abla ve Ayşe öğretmenleriyle uyumak istiyormuş. Tüm çocuklar uyurken bağırarak Ayşaaaaa diye bağırıyormuş. Geçen hafta ve bu hafta biraz daha alışmış yeni sınıfına. Cumartesi günü buluşmada arkadaşların da duyduğu gibi Nil, ağlarken “babadeeee” diyordu ama 3 gündür onunla konuşa konuşa bunu da hallettik. Aslında anlamaz sanıyoruz ama konuşunca kuzucuklar herşeyi anlıyorlar. Yani bir de babaanne şımartması var ki bu da bir sorun. Tamam ayrı evlerde olsak ve haftada 1-2 kez görseler Nil şımarsın sonuna kadar katılıyorum ama biz< hep beraber yaşıyoruz ve babaannesi bilmeden çok hatalar yapmaya başlamıştı. O nedenle de eşim geçen gün çok güzel bir şekilde ifade etti ve artık biraz daha dikkat ediyor. Tabi ki ben eşime konuş demedim. Yoksa evde gergin bir durum olurdu. Ben de kayınvalidemi hatta bilenler bilir ben hep anne derim çok severim ama alıngan oluyorlar. Eşim aradaki köprüyü iyi kurar ve bu konuda da sancılarımızı azalttık son günlerde umarım değişmez. Mesela size birkaç örnek : Gezerek yemek istiyor ama ben buna müsade etmem. Kayınvalidem otur da ye der ilk başta mesela oturmaz Nil ağlar=emreder hemen lokma eline verilir. Ben duydum bu olayı anne otursun da yesin diye rica ederim. Nil’e bak annen kızıyor oturmadan olmazmış der. Ağlayınca da gel sen baş et ben edemiyorum offff der köşeye çekilip oturur. Hadiiiiii Ben ne yapacağım? Önce gidip Nil’I sakinleştir ardından mama sandalyesine oturt ve kırk takla devam et. Oysa kayınvalideme ben ne yapıyorsam sen de öyle davranabilirsin dedim. Ben de kızmıyorum ki çocuğa sonuçta. Sadece kurallara uyması için uyarılarda bulunuyorum ve kreşte de aynı şekilde davranıyorlar. Çok gözlemledim. Kreşte bu kurallara uyuyorsa evde de anlıyor demektir. Ama zayıf yönleri kullanıyor. Ben yapmaması gereken bir şeye kızınca koşup babadeeeeee diye feryat figan ağlıyor. Kızmak derken öyle sert de davranmıyorum gerçekten. Zaten ne kadar görüyoruz ki yavrumla birbirimizi? O zaman babaannesi gel kızım diye kollarına aldığında benim otoritem sıfır. Ama umarım Serhat’ın konuşması işe yarayacak. Mesela dedesi de Nil’I çok seviyor ama ağlayarak emrettiğinde hiç kanmaz. Bana hep doğrusunu yaptığımı söyler. Sağolsun çok iyi yetiştirdiğimi de hep bana hatırlatır. İşte babaanne faktörümüz de böyle ama sanırım artık beni anladı. Serhatın cümleleri aklımda değil ama çocuk karakteri şekillendirmeye çalışırken bize yardımcı olun gibi şeyler söylemiş. Açıkçası hoşuma gitti. Etkilerini de hafiften hissettim. Neyse ki Nisan başında Ayvalık’a gidecekler, başbaşa kalacağız. Wink

Şimdi Nil’in cumartesiden sonra nasıl olduğunu anlatacağım şaşırabilirsiniz. Ağladığında ilgilenmiyorum ve hemen Burcu dünürüm dediğin gibi onun ilgisini çekececek ama sanki kendim oynuyormuşum gibi yapıyorum. O kadar etkili oluyor ki inanamazsınız. Yalnız dışarıda bu ağlama huyu berbat ve çözemiyorum. Ona da acil çözüm önerisi olanları bekliyorum. Bir kapalı mekana gittik diyelim montunu çıkartıyorum ağlıyor, hırkasını giydiriyorum ağlıyor ve etraftan bana bakan gözlerden rahatsızım. Öyle böyle bir ağlama değil ki… İşlem bitince de ağlamaya devam ediyor. Geçen gün yüzüm kıpkırmızı olmuş utancımdan arkadaşım Duygu sallama bakarlarsa baksınlar sen devam et utanma demişti o kadar yani. Orda da babadeeee diye başladı bunu susturmaya bir çözüm bulamıyorum. O kadar yani.

Pazartesi kreşten aldığımda bana koşarak sarıldı. Oysa geçen hafta bana gelmek istemediği bile olmuştu. Eve gittik güzelce yemek yedi neşeliydi. Hatta kaka, klozet bile deyip gidip orda bezi altındayken ıkınarak kaka yaptı ilk defa. Yani öğrettiklerini unutmadım anne der gibi baktı bana. Rutin yaptığım tüm işleri bana hatırlattı. Ağzım açık onu zledim. Ağzını silmeme izin vermezdi ama bana peçete dedi sil dedi ben bir kat daha mutlu oldum. Sonra diş fırçalamasını kendi hatırlattı, yatması gerektiği gibi yatmayı anlattı bana. Mutluluktan uçacaktım ve dün de çok güzel geçti. Yani onunla konuştuklarımı çok iyi anlamış gibiydi. Babasına anlattım babası da aferin kızıma diyerek teşekkür etti. Annesini üzmemiş benim güzel kızım falan dedi. Çok çok mutlu oldummmm.

Şimdilik tek sorunum sabahları veya geceleri arada uyanıp süt diye ağlaması ve ben süt yapana kadar deli gibi bağırması. Ağlarken de yine daha önce babaannemiz sütü getirdiği için “babadeeee” diye ağlaması. Bu arada babaanne uyanıp bize yardım ediyor ama endişesini Nil farkedip daha da çok ağlıyor. Hatta bazen Nil ağlayarak uyandığında bizim odamıza gelip, Nil ağlıyor diyor ki Nil bunu kendi odasından duyup daha da çok ağlıyor. Biraz bu konularda çalışmalıyım.Pig 

Ya arkadaşlar, şöyle bir bakınca yazdıklarınıza gerçekten rahatladım. Bu yaşlar da geçecek ve ben açıkçası sağlıklı bir kızım olduğu için şükrediyorum. Sağlıklı çocuğa sahip olsam da çok yaramaz olsun diyen o kadar çok anne vardır ki… Biraz bencilce bir mutluluk ama ben sağlıklı çocuğum olduğu için çok mutlu oluyorum çoğu zaman. O nedenle herkesin anlattığı şeylerin birleşimi tek kelimeyle “SABIR” ve “ZAMAN”…Star

Yeniden bu konuda paylaşımda bulunan ve bulunacak olan herkese çok teşekkür ederim.

Sevgiler…

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 12:35
Duygu canım çok sevindimharika bi gelişme bu  çalışan bir anne olarak çok çok iyisin
seni tebrik ederim arkadaşım

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 14:20
Bence çocuklarla birlikte biz öğreniyoruz ve kişiliğimiz gelişiyor. Allahaşkına hangimiz konu çocuk harici olursa bu kadar sabırlı ve anlayışlı olabilirizki. Okul hamileyken başlıyor ve ömür boyu sürüyor bence. Önce hamilelikle ilgili eğitiliyoruz daha sonra gaz çıkarma, emzirme, beslme, yaş sendromları, okullar, ergenlik, dünür olmak vs vs...  gidiyor. Duygu da bu okulda gayet başarılı bence. Clap

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 23:57
Öznur ve Esra çok teşekkür ediyorum iltifatlar için.Hug
Arkadaşlar gerçekten de sabır çok büyük bir ilaç. Özlem Hanım'ın cevaplarına bakıyorum da burada yazan arkadaşların hepsi gayet güzel çözümlemişler olayı. Ben sanırım hazırım sanarken gafil avlandım daha da ağır olabileceğini tahmin edemedim. Ama şimdi olayı anlamaya başladımBig%20smile. Kork benden iki yaşşşşş.

Dünüüüür Burcuuuu, senin taktiği uyguladım bu akşam. Nil saçma bişiden dolayı ağlıyordu. Mutfaktaydık. Sonra ben ağlamasıyla başbaşa bırakıp çıktım mutfaktan. Ama tam gaz çığlık çığlığa. Sonra hemen elime oyun hamurunu aldım ve "arıııı vız vız vız" şarkısını söyledim ve koşarak yatağımıza oturdum. Oyun hamurlarından toplar yaptım. Baktım tıkır tıkır yanıma geliyor. Sonra bir gördü beni yatağa çıkmak için ağlamaya başladı. Ben de "kızım şimdi ben oynuyorum, ağlaman bitince seni de yanıma alırım" dedim ve hemen sustu. Sonra bana şirinelik yaptı.LOLLOL  Görsen bir cilvelerrr bir espiriciklerrr maşallah. Sonra da ağlamak yok bir daha dedim tamam mı dedim tamam  diyorLOLLOL "Ağlamamama" diyor. Ay çok sağol Burcuuuuuuuuummmmm. Ama dışarıda ne yaparım henüz onun için bir çözüm gösteren olmadı.

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 00:35
he heyttt her zaman tutar o numara.. ama doğru yapmışsın gel hadi oynayalım falan dememekle.. o zaman yemiyorlar. sne kendin gidip oynamaya başlayınca birşey söylemeden tıpış tıpış valla.. gelinim adam oluyorWink

-------------

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 00:44

dünürler arası dayanışma   hoşuma gitti  Big%20smile

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 00:49
gerçekten yemiyolar...kaçan balık kovalanıyo...yüz vermiycen tıpış tıpış onlar gelicek

bakın ne anlatıcam...eşim bu konuda çok orjinaldir

ablamın oğlu bu yaşlardaydı sanırım...ankara dan bize geldiler.ben de de ablamınkine benzeyen bir yer mindderi var ...içi pamukla dolu...ağır mı ağır...
tutturdu yeğenim bu bizim ille de götürecez götürecez de götürecez..
.eşim susun dedi ben halledecem..."tamam ahmet o sizin giderken götürürsünüz"...

neyse gitme vakti geldi..bizim yeğen minderi unutmuyo tabi...eşim dedi ki "bak ahmet annenin eli kolu dolu minderi taşıyacak yeri yok madem bu minder sizin bunu sen taşıyacakksın "deyip katladığı gibi omzuna yüklediBig%20smile

allahım o ne manzaraLOL

demin ki inatçı mı inatçı...çığırtkan mı çığırtkan çocuk gitti ...minderin ağırlığından omuzunun biri yere bakan,hafif terle beraber kızaran,yapacağı işin zorluğunu anlayıp kısık kısık zor bela bir sesle konuşan bir çocuk geldiLOL

anneeeeeee (bu arada sesi bi kısılıyo bi geliyo)
 biz  bu minderi en iyisi babamla geldiğimizde götürelim
LOL

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 00:53
LOLLOLLOLLOLçok hoşmuş yaLOLLOLinsanın çocuğu olunca yaratıcılığıda artıyor vallaLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:11
Adam olacak ama anası ağlayacak
Anne olunca bu lafın anlamını daha iyi anladım

Meryem süper bir çözüm. Çok güldüm tahmin edince ve yazarken bile de suratımda sırıtık bi ifade olduğunu söyledi eşim.LOLLOL Eşinin tarzını beğendim. Aklıma yazdım.Pig

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:13
"Çok güldüm hayal edince" diyecektimBig%20smile "tahmin edince" demişim. Düzeltmektense buraya devam edeyim dedim.Embarrassed
Tembel anneTongue

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:17
hadi bi tane dahaLOL

yeğenim şimdi ikinci sınıfa gidiyor...çok byfendi..uslandı...ama küçüklüğğünü anlatamam... okul çağına kadar babaanne dede yanında büyüdü  desem anlarsınız herhalde...

ahmet: enişte hadi atçılık oynayalım
eşim: aaa hadi oynayalım sen at ol ben biniyim
ahmet:ConfusedConfusedConfused

LOLLOLLOL
LOL

Confused

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:28
Bu çözümlerden daha çok istiyorummmmmmmm

Bu arada  başlığı değiştirmek istiyorum aslında. Öyle bir başlık olsun ki, bu döneme giren çocuğu olan tüm anneler okuduğunda rahatlasın ve SABRIN çok önemli olduğunu anlasın.Wink Benden birkaç öneri :

İmdat "Belalı 2 Yaş Dönemi" Başladı !!!

İmdat "Belalı 2 Yaş" İçin Annelerin Çözüm Önerileri !!!

Anneler "Belalı 2 Yaş"la Mücadele Ediyor !!!

Ya da böyle mi kalsın bilemedimGeek

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:30
valla farketmez 2 yaş sendromu yaşayan ve 2 yaşın altında çocugu olan tüm anneler bakar bu topiğe.. yeterki içinde 2 yaş lafı geçsinLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:31
İmdat "Belalı 2 Yaş" İçin Annelerin Çözüm Önerileri !!!

bu çok iyi bir başlık benceSmile

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:34
O zaman sadece "iki"yi rakamla yazayım da öyle kalıversin.Big%20smile

Bu arada Antalya'yı sel alacak bardaktan yağıyor mubarek. Harika dışarısı.

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 10:09
benimkiler inatlaşıp bişey istediklerinde ve ben yapmayınca delleniyorlarTongue basıyorlar ağlamayı.bense hiç oralı olmıyorum ağlıyorlarağlıyorlar ve sonra tıpış tıpış yanıma geliyorlar.Supermen

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: Asil
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 10:25
merhabalar...
benim de 30 aylık ve 11 aylık iki oğlum var, büyük bebiş (Poyraz Ege) ile 2 yaş sendromunu biz de yaşıyoruz... istediği birşey olmayınca ağlama krizi geliyor, neyseki uzun sürmüyor, çok şiddetli geçmiyor bizim sendrom LOL sanırım gereğinden fazla sabır göstermek lazımKizBebek

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 11:31
Orjinalini yazan: Asil Asil Yazdı:

merhabalar...
benim de 30 aylık ve 11 aylık iki oğlum var, büyük bebiş (Poyraz Ege) ile 2 yaş sendromunu biz de yaşıyoruz... istediği birşey olmayınca ağlama krizi geliyor, neyseki uzun sürmüyor, çok şiddetli geçmiyor bizim sendrom LOL sanırım gereğinden fazla sabır göstermek lazımKizBebek
Maşallah diyelim canım. Nazar değmesin.Big%20smile

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 12:39
valla biz gece uynamalardan çok çeker olduk arkadaşlar yaa.. dün gece 2de uyandı 4e kadar uyanıktı. odadan çıkıyorum ağlamaya başlıyor giriyorum susuyor.. valla biraz direndim başında durdum uyumuyor.. odasından çıktım azıcık ağlasın diye susmadı.. gündüz olsa ben yapacağımı bilirim de gece milleti rahatsız etmeyelim diye pes ettim ve yanına yattım 4de. öyle uyuduk beraberce artık.. gündüz uyutmam deidm bugun yok olmuyor 3-4 kere yatagına gitti ben aldım salona götürdüm gene koştur koştur gitti yatagına. en sonunda bıraktım artıkUnhappyUnhappyUnhappy

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 13:04

İki yaş dönemi çocuk gelişiminin en önemli ve en zor devresi. Sık sık yaşanan öfke nöbetleri anne ve babalara zor anlar yaşatıyor. Ancak problemlere karşı hazırlıklı olarak 2 yaş sendromunun üstesinden gelmek mümkün.

Anne ve babalar bebeklik döneminin yorucu temposundan kurtulduktan sonra her şeyin daha kolay olacağını düşünüyorlar. Ancak, her yaşın ayrı bir zorluğu olduğunu hatırlatmakta yarar var. Özellikle çocuklarda özerklik dönemini diye adlandırılan 12-36 aylarda önemli değişiklikler gözleniyor. 2 yaşla birlikte çocuklar sadece yürümekle, konuşmakla yetinmiyor, kendi bildiklerini okuyorlar. Sinirleniyor, ağlıyor ve öfke nöbetlerine kapılıyorlar. Bu noktada aileler ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Öncelikle sorunlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. İki yaş ve sonrasında anne - babaların kendilerini nelerin beklediğini bilmeleri son derece faydalı. Sebepleri bilindikten ve gerekli önlemler alındıktan sonra iki yaş dönemini atlatmak aslında hiç zor değil.

Doğal bir tepki

Bu negatif dönemde çocuk dengesiz, olumsuz ve inatçı oluyor. Anne ve babasıyla sürekli çatışma halinde olan çocuk onların istediğinin tam tersini yapıyor. Kısa bir süre öncesine kadar neşeli, söz dinleyen ve kolay yönetilebilen çocuk, birdenbire ters ve huysuz oluyor. Acıbadem Hastanesi’nden Psikolog Penbe Yazıcı bu durumun son derece doğal olduğunu belirterek şunları söylüyor: “2 yaş çocuğunda yargılama düzeyi oldukça yetersizken güçlü irade kombinasyonu onun anne babayla sıkça çatışmasına yol açar. İşte bu çatışmaların en üst noktası öfke nöbetleridir. Bu nöbetler çocuğun mutlaka kötü huylu, iyi yetiştirilmemiş ya da sorunlu olduğu anlamına gelmez. Sadece bu yaşlarda doğal kabul etmemiz gereken kontrolsüzlüğün ifadesi diyebiliriz. Çocukların öfke davranışları ; her şeye itiraz etme, ağlayıp kendini yere atma, başını duvara veya yere vurma, yemeği reddetme, yediği yemeği kusma, eline geçeni fırlatma gibi oldukça çeşitlidir.”

Öfkenin nedenleri

İki yaşına kadar edilgen, bağımlı ve güçsüz olan çocuk, yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etmenin yollarını ararken sosyalleşmenin de adımlarını atıyor. Sosyalleşmeye çalışırken de kendilerinde öfkeyi oluşturacak uyaranlarla karşılaşıyorlar. Psikolog Yazıcı bu uyaranları şu başlıklar altında topluyor:

• Oyuncağının elinden alınması
  • Yıkanma
  • Engellenme
  • Baskılı tuvalet eğitimi
  • Yemek yeme

Annenin aşırı koruyucu olması, ailede öfke ve şiddet, çocuğun fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerinin doyurulmaması,aşırı kuralcı anne-baba davranışları, kardeş kıskançlığı gibi durumlarda da öfke davranışlarıyla karşı karşıya kalınıyor.

Anne ve babaya düşen görevler

Bu dönem anne-baba ve çocuk arasında ilk çekişmelerinde yaşandığı bir dönem olduğu için, onların dengeli ve tutarlı davranışları oldukça önemli. Her şeyden önce anne-baba bu olumsuz tutum ve hırçınlıkların geçici bir durum olduğunu bilerek sabırlı davranmalı, çocuğu katı bir düzene zorlamadan, soğukkanlı bir biçimde çocukla gereksiz çekişmelere girmeden ilgisini oyunlara yönlendirmeli. Psikolog Yazıcı anne ve babalara şu uyarılarda bulunuyor: “ Anne - baba çocuğu korkutmamalı, öfkeyi dindirmek için çocuğun her istediğini yapmaktan kaçınmalı,davranışla uyumlu olmayan gereksiz cezalar uygulamamalı, çocuğun öfkeli davranışları anne-babanın öfkesine yol açmamalıdır. Zaten çocuğun problemi, sakinleşememektir. Anne baba da sinirlenirse çocuğun öfkesi beslenir. Doğru olan çocuğun yanından çıkmak, sakinleşene kadar yalnız bırakmak, daha sonra yanına gelmektir. Unutulmamalı ki bu yaşta çocuğun öfkesi sosyal çevreye uyum çabalarının da bir parçasıdır. Çocuğun her türlü öfkesini kısıtlarsak bu kez öfkeyi kendine yönelten çocuk kendini ısırmaya, saçlarını koparmaya yani kendine zarar vermeye başlar."

Bazen çocuğun öfke krizleri karşısında anne - baba çözüm üretemiyor, hatta çocukla ilişkileri bozulma noktasına geliyor. İşte bu noktada sadece öfke gösteren çocuğun değil ebeveynlerin de profesyonel yardım almalarında fayda var.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 13:45
Burcu canım sanırım aynı sorunları yaşıyoruz. Aslında benim de gece uyanmaları konusunda sorunum var ve Nil geceleri hiç uyanmazdı. Uyandığında ağlaması ve benim yanından ayrılmam en büyük sorunumuz. Hele de işe gitmek zorunda olduğum için bu konuda çok zorlanıyorum. Gecenin bir yarısı uyanıyor sabah oldu sanıyor ve süüüüt süüüüt babade diye ağlıyor. Ya da sabahları ben yanına gidene kadar ağlamaya devam ediyor. kayınvalidem de elinde hazır sütle bekliyor ama bu da yanlış. Süt kazara hazır değilse kıyamet kopuyor ne zaman olursa olsun. Ben de kayınvalideme sütü ben hazırlarım dedim sonunda ama bu alışkanlığa dönüştüğü için sıkıntılıyım. Geceleri bazen rüya görüyor uyanıp ağlıyor ben geçmesini bekliyorum ama kayınvalidem gelip "Duygu Nil uyandı" diyor. Ben de duydum diyorum ama bu arada bizim konuştuklarımızı kapıdan duyan Nilcik daha da feryat ediyor. ben aslında düşünüyorum hazır oluncaya kadar bize ihtiyaçları var bebeklerimizin ama dış etkiler bu olayı dramatik hale getiriyor canım.
Sana nacizane tavsiyem ağladığında yanına biraz uzan sevdiği şarkıyı söyle güzelim. Yalnız kalmaya hazır olduklarında zaten bizleri yanlarında istemeyecekler. o zaman da ağlasa da yanında uyuyabilsem diye özleyeceğiz. Ben böyle düşündüğüm için artık uyanmalarına ses çıkartmıyorum ama millet duyacak, kayınvalidem gelecek diye de tüylerim diken diken oluyor. Umarım kolayca bu dönemleri atlatabiliriz.Nuke

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 13:50
Canlar Allah yardımcınız olsun. Geçekten zor dönem. Sizler için araştırdım bu bölümde ''2 yaş sendronumu'' adı altında konu başlığını paylaştım,okuyun. Dilerim yararlı olur.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 13:56

Zulal uzun zamandır yazdıklarını okuyordum ama yorum yazmıyordum. Ellerine sağlık canım. Sık kullanılanlarımda bir bilgi daha oldu bu konuyla alakalı.Approve

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 13:57
amin canım.. öyle yaptım işte ben de.. aldım bir bataniye uzandım yanına öylece uyuduk.. hergece olmasın ama yaa böyle.. ben yerimde rahat ediyorummLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 14:00
Ben okudum canım. Teşekkür ederiz.Approve Bu konuyla alakalı klasör bile yaptım.LOLLOL
İnternette "Terrible Two" diye arattım birsürü makale buldum İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmiş.

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 14:47
Amanınnn yazdıklarınızı okudukça afaganlar bastı beni Confused.
Ama kızlara size birşey diyimmi benimki öyle bir 2 yaş sendromu yaşıyacakki. Burda olursanız demiştin dersiniz.
Daha şimdiden öyle bir sinir inadını var ki anlatamam daha 8 ayını yeni doldurdu beyim. Sevmediği birşeyi yedirirken elini yumruk yapıp ağzına götürüp bağırıyor nasıl bir sinir anlatamam ben tabiki şu anda acayip gülüyorum bu halineLOL. Ama sizin yaşadıklarınızı okudukçaConfused.
Allah size sabır versin. Banada kolaylar gelsinLOL 
ClownClownClownClown

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 15:01
Şehnaz Ablam sende peygamber sabrı var. LOLLOLSeni az çok tanıdıysam İrfan'ım ne kadar huysuz olursa olsun dayanacaksın ve harika geçecektir.Nuke inşallah.KizBebek Ama sen bil ki böyle bir dönem var ve bebekler kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar. Bu da geçer. Sağlıklı olsunlar yeter değil mi?

Bu arada ben de sanırım sabır olayına tam gaz uyum sağlamaya başladım. Yazdıklarıma bakın yahu

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 15:06
bende gardımı aldım bekliyorum Duygu'cum
o zaman gelsin seni çok arayacağım sanırım

-------------

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 15:55
aslına bakarsan korkmuyorum bu 2 yaş sendromundan beni iyi tanımışsın ama yinede büyük konuşmuyayım dedim

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 17:48
Gece uykuları deyince yazayım dedim. Garipsemeyin ama biz geceleri eşim, oğlum ben beraber yatıyoruz. napıyom sabahın erken saatinde kalkıp işe gidiyoruz. Gece uyumazsam nasıl çalışacağım ben

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 23:26
Esra canım bence biraz dayanıp odasını ayırmaya çalış sadece birkaç hafta sürer.. Sonra daha büyük sorun olabilir.Stern%20Smile

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 00:33

çınar da bu gece gene yatmaya direndi. odasına götürünce ağlamaya başlıyor, girip yatagına yatmak istemiyor.. ne oldu bu kadar bilmem. odasında korktugu birşey var dicem ama kolay kolay korkmaz. gündüz güzelce yatıyor ama saat 10a yaklaşırken huzursuzluk başlıyor ve uyumak istemiyor. ben de ağlayınca çıkardım odadan salona gitti. babası maç izliyordu. ben de oturdum geldi dibime uzandı.. kaan da kovaladı beni sen çık odadan diye.. geldim oc başına yaklaşık 15 dk sonra kaan geldi ve çınar uyudu kanepede sen gittiğinden beri diye.. ilgisini dağıtacak şeyler varken hiç uyumazdı şaşırdım kaldım.. yaa değişiyor huylar sanırım.. çok zorlu bir süreçteyiz bakalım bu gece ne yapacak. gerçi muhtemelen uyur. diş sıkıntısan dolayı diye de düşünüyorum abim ağrı kesici ver yatmadan dedi ve verdim. belki bu gece ilaç onu huzurlu uyuturNuke

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 02:21
var olan konunun içine taşınmıştır msj aynıdırWink

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 09:18
Ben kıyamıyorum odasını ayırmaya eşimde öyle. Yanyana yatmak hoşumuza gidiyor. Odasına gidince gece ağlayacakta duymayacakmışım gibi geliyor içim bir türlü rahat etmiyor. Bi de zaten gece uykuya dalma sorunumuz var ayrı odada nasıl yatırırım bilmiyorum. Odamızda önce yanımızda uyuyor daha sonra yatağına alıyoruz. Gündüzleri odasında yatıyormuşama gece ben de daha cesaret edemiyorum sanırım bu gidişle biraz zor olacak.

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 10:00

Arkadaşlar benim oğlumda 20 aylık. Bu dönememe giriyoruz acaba. Bir çok şeye ağlaymaya başladı, yemek seçiyor (eskiden iştahı çok güzeldi ). En kötüsüde geceleri uyutamamam. geceleri bana işkence gibi geliyor sabah 6 da kalkıp işe gideceğim bizim uyuma saatimiz 1 gibi. Uyuduktan sonra uyanmıyor taaakiii sabah 10-11 e kadar ama bana ne fayda... geç kalktığı için öğle uykusuda gecikiyor öğleden sonra 4-5 gibi kalkıyor , benim geceleri uyutmam ise kabus... ne yol denemeliyim bilmiyorum.

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 10:03

çınar da bu gece gene yatmaya direndi. odasına götürünce ağlamaya başlıyor, girip yatagına yatmak istemiyor.. ne oldu bu kadar bilmem. odasında korktugu birşey var dicem ama kolay kolay korkmaz. gündüz güzelce yatıyor ama saat 10a yaklaşırken huzursuzluk başlıyor ve uyumak istemiyor. ben de ağlayınca çıkardım odadan salona gitti. babası maç izliyordu. ben de oturdum geldi dibime uzandı.. kaan da kovaladı beni sen çık odadan diye.. geldim oc başına yaklaşık 15 dk sonra kaan geldi ve çınar uyudu kanepede sen gittiğinden beri diye.. ilgisini dağıtacak şeyler varken hiç uyumazdı şaşırdım kaldım.. yaa değişiyor huylar sanırım.. çok zorlu bir süreçteyiz bakalım bu gece ne yapacak. gerçi muhtemelen uyur. diş sıkıntısan dolayı diye de düşünüyorum abim ağrı kesici ver yatmadan dedi ve verdim. belki bu gece ilaç onu huzurlu uyuturNuke

İşte tam Nil'in yaptıklarına benzer şeyler bunlar Burcu. Bazen babası aynı eşin gibi uyutunca şaşıp kalıyorum. Özlediğine yordum şükür şimdi uykuya geçişte o sorunlar bitti ama yine de bazen şaşıp kaldığımız şeyler yapıyorlar.
Mesela şimdilerde gölgelere takmış durumda. Salonda avize gölgesini görüp "abi orda" deyip günlerce sayıklıyor. Yatarken ben evdekileri sayıyorum, abi yok o lambanın gölgesi diyorum nihayet çözdü. Ama yine de arada bir "abi yok" diyor hatırlıyor. Ama ben de desteklemeliyim onu bekliyor.
Dün akşam maşallah Nil'e sihirli bir el değmiş gibiydi. Sanırım Nil sadece bizim kendi evimizde daha huzursuz oluyor. Yani şımartma faktörü nedeniyle.
Burada benim liseden arkadaşım ve oğluna gittik. Kuzey... Daha önce buluşmalarda da vardı bizimle. Nil o kadar mutluydu ki Kuzey'i öptü kokladı peşinden gitti. Zeynep de hani kızım Nil hırçın falan değil dedi. Ben şaşkınlıkla onu izledim. Allah nazardan korusun çok güzel eğlendik. Yani huyları değişiyor ve gerçekten çok seçici olmaya başladılar. Bizim de bunları kabul etmemiz gerekiyor sanırım. Alışmamız gerekiyor desem daha doğru olur.Wink

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 10:07

Ben kıyamıyorum odasını ayırmaya eşimde öyle. Yanyana yatmak hoşumuza gidiyor. Odasına gidince gece ağlayacakta duymayacakmışım gibi geliyor içim bir türlü rahat etmiyor. Bi de zaten gece uykuya dalma sorunumuz var ayrı odada nasıl yatırırım bilmiyorum. Odamızda önce yanımızda uyuyor daha sonra yatağına alıyoruz. Gündüzleri odasında yatıyormuşama gece ben de daha cesaret edemiyorum sanırım bu gidişle biraz zor olacak.
Bence bir Özlem Hanım'a danışmalısın diye düşünüyorum. ya da bu ıkonuyla alakalı yazıları ya da Özlem Hanım'a sorulmuş soruları incele istersen Esra'cım. Çünkü ileride onun açısından ciddi sorunlar doğabilir. Ama hazır hissetmiyorsa da ufak denemeler yapabilirsin. Bir ara Nil de hep bizimle yatmak istiyordu. Ben de ona kim nerde yatar diye sorular soruyordum. O da mantıkla cevap verdiği için sonucuna alıştı. Yani mesela kızım annenin yatağı yastığı nerde? ordaaaa der, Nil'in yastığı nerde burdaaaa der gibi. Umarım ileride daha zor olmaz.Wink

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 10:14
Orjinalini yazan: Liiiz Liiiz Yazdı:

Arkadaşlar benim oğlumda 20 aylık. Bu dönememe giriyoruz acaba. Bir çok şeye ağlaymaya başladı, yemek seçiyor (eskiden iştahı çok güzeldi ). En kötüsüde geceleri uyutamamam. geceleri bana işkence gibi geliyor sabah 6 da kalkıp işe gideceğim bizim uyuma saatimiz 1 gibi. Uyuduktan sonra uyanmıyor taaakiii sabah 10-11 e kadar ama bana ne fayda... geç kalktığı için öğle uykusuda gecikiyor öğleden sonra 4-5 gibi kalkıyor , benim geceleri uyutmam ise kabus... ne yol denemeliyim bilmiyorum.

Canım bence ilk yapman gereken rutin oluşturup bu rutini her gün düzenli bir şekilde uygulamak. Bebekler bunu o kadar iyi biliyorlar ki rutini bilince kendilerini güvende hissediyorlar. Biz bu şekilde uyku sorununu çözdük. Ben de işe gidiyorum ve uyumak zorunda olduğu için sen de rahat etmek için rutinini birlikte yapmaya çalışın. Yani sen mesela yatağa girerken patiğini çıkartmayı unutmuş gibi yap, o anlatsın sana. Yani Nil mesela bunları hatırlattığında bana, kendine çok güveni geliyor ve mutlu oluyor.
Yemek seçmesi için Burcu'nun açtığı topik var orda bir çözüm vardır ama iki seçenek sunup birini yemesini sağlayabilirsin canım. Allah kolaylık versin sana daStar

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 11:26
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

[QUOTE=Liiiz]

Canım bence ilk yapman gereken rutin oluşturup bu rutini her gün düzenli bir şekilde uygulamak. Bebekler bunu o kadar iyi biliyorlar ki rutini bilince kendilerini güvende hissediyorlar. Biz bu şekilde uyku sorununu çözdük. Ben de işe gidiyorum ve uyumak zorunda olduğu için sen de rahat etmek için rutinini birlikte yapmaya çalışın. Yani sen mesela yatağa girerken patiğini çıkartmayı unutmuş gibi yap, o anlatsın sana. Yani Nil mesela bunları hatırlattığında bana, kendine çok güveni geliyor ve mutlu oluyor.
Yemek seçmesi için Burcu'nun açtığı topik var orda bir çözüm vardır ama iki seçenek sunup birini yemesini sağlayabilirsin canım. Allah kolaylık versin sana daStar

Duygucuğum çalışan anne olarak özellikle senin yazılarının takipçisiyim. İş yerinde okumak  için fırsatım oluyor. Çok teşekkür ediyorum.

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 11:51

Duygucum ben istemiyorum yanımdan ayırmayı zaten bütün gün işyerinde özlüyorum resimlerine bakıp hasret gideriyorum gecede görebildiğimiz kaç saat ki yanımda yatsın boşveriyorum. Bırakıyorum doyalım birbibirimize zaten dalınca yatağına alıyoruz. Yemek sorunu çok fena bizmkisi bakıcının yaptığını bile yemek istemiyor bazen. Bir gün önce yapılan yemeği yemiyor. Bi gün sevdiğini başka gün sevmiyor bu konuda keyfini yapmak bayağı zor oluyor. Aslında tepki vermsi de hoşuma gidiyor. Pısırık olacak değiller ya. Tabi tepki koyacaklar çocuk oldukları için sınırlarını bilmiyorlar o kadar. Olan bize oluyor bu arada. Bir dönem saç sekme hevesi vardı. Güzel güzel oynarken bir anda saçımı olanca gücüyle çekiyordu. Bir gün parmağını hırsla gözüme soktu. Biraz kızarak biraz dikkatini dağıtarak biraz tepki vermeyerek çözdük galiba.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 11:59
Dikkatle okuyorum, anladim ki ben tecrube vermeye degil tecrube almaya ihtiyacim varmis.
Duyguyla ozel gorusme yapmam laziimBig%20smile

Benden tecrube yok kizlar...Confused

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 12:46

bence biraz cesaretli ol arkadaşım.. ne kadarlık bebeğin bilmiyorum ama bu böyle sürer gider.. zaman ne kadar geçerse odasını ayırman o kadar zorlaşır.. duyamam diye korkma bebefonu al dibine aç sesini de duyarsın ilaki. duyamasan bile en fazla ağlar ve dyurur kendini sana bir şekilde merak etme

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 12:51
duygu Nil birşeylerden korkmuş herhalde.. kreştemi oldu acaba.. ya bizde de gündüz uykuya dalma sorunumuz yok.. kendisi koşarak gidiyor odasına. akşam yatırırken sorun ama çok önemli değil o konu aslına. yememeyi de geçti en azından arada sırada sorun yaşamyor da tıkıştırıyorum ağzına birşeyler.. hırçınlık zaten pek kalmadı kalanı da ben önemsemiyorum. ama bu gecenin bir yarısı kalkıp oturmalar can sıkmaya başladı. bir kere yattım ya yanına dün gece de 5 de uyandı gittim yanına beni çekiştiriyor yatağa.. yok dedim o bi kere olur ne yaarsan yap atmıcam yanına. yere uzandım bana baka baka uyudu ama 6da anca..

-------------

Mesajı Yazan: prensim2007
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 13:48
bizde som 2 gündür uyuyamıyoruz. dün gece yarımda yattık. ondan önceki gün çok az uyuduğu halde. sabah 8 de kalktık ama kalkana kadar 3 değişik yerde yatıyoruz bizim oda kendi odası ve salon. 2 yaşında oğlum gece hala 3 kere falan kalkıyo vede ağlıyo. gündüz ağlama yok ama gece oldumu her kalkışında ağlama ağlama. şimdi uyuttum mesela mama sandalyesinde 5 dk geçmedi uyandı. neyse kendi kendine daldı yine. bizdede 2 yaş sendromu inanılmaz başladı. istediği olmayınca ağlamalar çığlıklar kendini yere atıyo bide. hayır olmaz demicem o kelimeyi duyunca çığlıklar başlıyo. kendi yemeğini yemiyo illa o sırada başka değişik bişey vericem onu yicek.

Mesajı Yazan: prensim2007
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 13:52

dün başımdan komik bişi geçti size komik gelir ama beni sinirlendirdi. oğlumu uyuttum büyük uğraşlar sonunda eşimin eve gelmesine az vakit vardı aradım zile basma burak uyudu diye. telefonu kapattım zil çaldı bizimzilde durmak bilmiyo okadar uzunve yüksek sesli. 12 numarayız açarmısınız dedi. gülimmi ağlimmi başka zil yok 28 zilden bizimkini buluyolar buda ilk değil.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 14:08
Orjinalini yazan: prensim2007 prensim2007 Yazdı:

bizde som 2 gündür uyuyamıyoruz. dün gece yarımda yattık. ondan önceki gün çok az uyuduğu halde. sabah 8 de kalktık ama kalkana kadar 3 değişik yerde yatıyoruz bizim oda kendi odası ve salon. 2 yaşında oğlum gece hala 3 kere falan kalkıyo vede ağlıyo. gündüz ağlama yok ama gece oldumu her kalkışında ağlama ağlama. şimdi uyuttum mesela mama sandalyesinde 5 dk geçmedi uyandı. neyse kendi kendine daldı yine. bizdede 2 yaş sendromu inanılmaz başladı. istediği olmayınca ağlamalar çığlıklar kendini yere atıyo bide. hayır olmaz demicem o kelimeyi duyunca çığlıklar başlıyo. kendi yemeğini yemiyo illa o sırada başka değişik bişey vericem onu yicek.

Canım bu topikte yazanlar sanırım hepimize çok faydalı olacak. Umarım bu dönemi kolayca atlatabilirsiniz. Bol sabırlı günler diliyorum.Smile

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 14:45

duygu Nil birşeylerden korkmuş herhalde.. kreştemi oldu acaba.. ya bizde de gündüz uykuya dalma sorunumuz yok.. kendisi koşarak gidiyor odasına. akşam yatırırken sorun ama çok önemli değil o konu aslına. yememeyi de geçti en azından arada sırada sorun yaşamyor da tıkıştırıyorum ağzına birşeyler.. hırçınlık zaten pek kalmadı kalanı da ben önemsemiyorum. ama bu gecenin bir yarısı kalkıp oturmalar can sıkmaya başladı. bir kere yattım ya yanına dün gece de 5 de uyandı gittim yanına beni çekiştiriyor yatağa.. yok dedim o bi kere olur ne yaarsan yap atmıcam yanına. yere uzandım bana baka baka uyudu ama 6da anca..

Burcu canım Çınar artık uykularında daha fazla rüya görüyor. Geçenlerde doktorumuza gittik. Daha doğrusu benimle aynı yaşta bebeği olan bir doktora gittik. Hastanede gece nöbeti olduğundan normal doktorumuz yoktu. iyi ki de gitmişiz. Ona psikolojik sorunlar hakkında da sorular sormuştum. Bu uykudan ağlayarak uyanma ya da korkuları bu dönemde çok fazlalaşıyor dedi. Bak bunu sana da söylemeyi unuttum. Dün akşam misafirliğe gittiğimiz Zeynep de o doktora gider ve çok memnunum derdi. Yani doktorun kendi çocuğu da aynı yaştaymış ve bu sıralarda rüyaları anlam kazanırmış. Nasıl dış dünyayı daha fazla tanımaya yorumlamaya başladılarsa, rüyalarını da anlamlaştırıp daha çok tepki verirlermiş. Hakikaten de Nil bazen rüyasında kahkahalarla gülüyor.LOLLOL Ama bazen de hıçkırarak ağlyor ve çığlık atıyor.Confused Yani çok gerçek olduğunu sandığından devam edeceğini düşünüyor ve bize anlatmaya çalışıyor. Korkmuşsa da gitmemizi istemiyorlar. Hatta belki yatmak istememesinin sebebi aynı rüyayı çok net hatırladıklarından bile olabilir. Maşallah zehir gibi şimdikiler ve unutmuyorlar. O nedenle korktularsa da rüyalarından olabilir diye düşünüyorum. Kreşte olsa bile yine rüyada olmuştur. ama dedim ya kreşte bu konulara da çok dikkat ederler. Ağlasalar hep yatıştırırlar.
Nil'in korkusu sanırım gölgeler. Öyle çok üzerinde durmuyor ama kafasına takıyor bazen. Durduk yere "abi yok" diyor bizim de onayımızı bekliyor. Evde veya başka yerde lambalara azcık ilgisi var ve çok dikkatli izliyor. Geçenlerde de bir misafirliğe gittik mesela. Abi abi deyip durdu. Meğer gittiğimiz kişinin oğlu wc'ye girmiş kapıyı kapatmış doğal olarak Nil de çıktığını görmemiş onun. Orda sanıyor. Beni çekiştirerek abi abi orda diyor. Lamba yak diyor.  Sonra evde de benzeri yapınca yani avizeyi gölge sanınca anladım gölgeleri ve lambaları dikkatle inceliyor. Biraz zor anlatması ama yavaş yavaş anladı. Şimdi "nın" "nin" takılarını bildiği için uygulamalı göstermeye çalışıyorum. O da lambanın golge demeye çalışıyor. Umarım bu dönem çok uzamazSmile

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 14:59
Burcu canım bununla ilgili bir yazı buldum canım. Önce buraya kopyalamıştım ama başka topiğe açayım çok önemli bir konu diye düşündüm. Link vereyim de başka ilgilenenler olabilir.

http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13867&PID=408326#408326 - Rüyadan kaçan çocuk uyumak istemiyor !!!

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 15:50
Duygu, Hansanin neden bensiz uyumak istemedigini, neden aglar gibi sesler cikardigini, neden bazen gulumsedigini, neden nadiren de olsa ciglik attigini simdi daha iyi anliyorum...
Hatta bir kac gun once havlar gibi ses cikarmisti. Ne havlama benziyor ne de baska birsey. Ama havlamayi animsatiyordu... Hatta bazen uyandiginda, "ruya gordun mu kizim" diyorum. "Gordum" diyor... Yatilacagi zaman isigin kapatilmasini ister. Yataklar hazir olunca, "annee isigi kapat isigi" diye bana talimat bile veriyor...
Dun aksam yatagin obur ucuna yattim, oyle israr etti ki yanina yatmam icin. Agladi bile... Bende uyuyacaksan yatarim dedim. Saat cok gec olmustu ve hala uyumamisti... Tamam dedi, ben istedigi yere gectikten sonra uyudu... Ve yazin odasini ayirmak cok zor olacak gibi geliyor. Hic gitmemi istemiyor yanindan. Soba kullandigimiz icin de ayni yerde yatiyoruz...
Bu durum da beni kara kara dusunduruyor....

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 16:01

Hiç düşünme boşver aşlecek birlikte yatın gitsin

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 16:06

Güzelim bu dönem de geçecek bir bakmışsın büyüyüvermiş. Sen sadece olayı akışına bırak. İnan bana o zaman rahatlayacaksın. Yanınızda soba nedeniyle de kalsa bir gün ayrı odada olacak kuzucuk. Uykularında da yaşadığı günlük olayları gerçek sanıyor ve ayırt edemiyor. Gerçekmiş gibi düşününce de korkuyor. Anlamaya başlaması da yaza ancak. Çünkü konuşup dert anlatacak inşallah. O zaman sen de mantığını söylersin nasılsa. Umarım herşey kolay gelişir hepimiz için.Nuke

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 16:45

Hiç düşünme boşver aşlecek birlikte yatın gitsin

Aaaa aşkolsun EsraThumbs%20Down Oda ayırmak 6 aydan sonra başlıyor ve sonra daha zor oluyor.
Tamam ailecek yatsınlar çok güzel ama çocuğun kendine olan güvenine kadar olumsuz etkileri oluyor. Bu konuyla alakalı o kadar çok yazı var ki bence dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.
Hazır olduklarında şunu yaparım, hazır olduklarında şöyle yaparım diye düşündüğümüz birçok şey olabilir ama bu oda ayırma konusu bence o konulardan biri değil.
Kızma ama eksi verdim sana bu konuda katılmıyorum.Embarrassed

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 16:51
Canın sağolsun Duygucum. Bence çocuğun kendine güveni biraz da ailesine olan güvenine de bağlı. Ailesini yanında hisseden çocuk kendine daha çok güvenli oluyor. Zaten yarın bir gün hayatla tek başına mücadele verecekler şimdi bari olabildiğince yanında olalım diyorum. Bu benim kendi görüşüm tabi. Ayrıca artık köylü usulu çocuk yetiştirmek moda. Sürekli kucağında olacak ona tüm sevgini ve şefkatini vereceksin Fransız usulü dadılar eskilerde kaldılar.  Evimize gelen ebede söylemişti mümkünse aynı yatakta yatın diye ben biraz abarttım ama nasılsa bir gün ayrılacak bırakda beraber geçirdiğimiz her anın tadını çıkartalım.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 17:43
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Güzelim bu dönem de geçecek bir bakmışsın büyüyüvermiş. Sen sadece olayı akışına bırak. İnan bana o zaman rahatlayacaksın. Yanınızda soba nedeniyle de kalsa bir gün ayrı odada olacak kuzucuk. Uykularında da yaşadığı günlük olayları gerçek sanıyor ve ayırt edemiyor. Gerçekmiş gibi düşününce de korkuyor. Anlamaya başlaması da yaza ancak. Çünkü konuşup dert anlatacak inşallah. O zaman sen de mantığını söylersin nasılsa. Umarım herşey kolay gelişir hepimiz için.Nuke

Elbette ayrilacak odasi, yasi gecti bile. Insaallah canim... 2 gun aglayacak, 4 gun aglayacak yani yatmak istemeyecek, 1 hafta sonra alismis olacak. Akisina biraktim zaten gulum, yaza kadar benimle yatmanin tadini cikarsin Big%20smile Yazin NAYIRLOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 23:14
kız dünür danışman gibi olmuşsunLOLLOLLOL yazarlarımız bölümüne alsak mı seniLOLLOL
canımsın rüya konusunda okudum ben de birçok şey ama zannetmiyorum çınarınki öyle birşey değil.. hem zaten ağlayarak uyanmıyor. ben çaırıyor ama odadan çıkayım istemiyor.. odada korktugu birşey olsa bana söyler veya adını bilmese bile gösterir.. rüya olsa birkaç kelimeyle dahi olsa anlatmaya çalışır.. bir de çınar gece sessizliğinde konuşulmaması gerektiğini biliyor çok ilginç.. ama ağlanmaması gerektiğini bilmiyor nedenseLOLLOL sanırım bir çeşit alışkanlık oldu. bugece yatırmadan önce kesin konuştum ağlaya ağlaya uyuduUnhappyUnhappy bir süre de hıçkırdı kaldı ama napiim. sonuçta yarım saat içinde kendisi uyudu, bakalım gece ne olcak. ben bir de onu bugun öğlen uykusundan azıcık ses yaparak kaldırdım belki uyur geceEmbarrassedEmbarrassed
Nil'2e gelince.. bak sen cadıya herşeyi de bilirmiş.. cadıLOLLOL gölge oyunları oynasanız. mesela kendi gölgenize el sallasanız falan.. ne biliim işte. ama sen bu işi hafife alma. fazla oralı olmuyor gibi görünse de arasıra bile tekrar ediyorsa o hep var demektir aklında.. abi konusunu unuttur mesela. banyonun ışığını yak ve içeri gir. o da seni seyretsin. anne içerde de.. sonra çık ve ışığı söndür anne içeride yok de.. belki bu konudaki ilgisi kaymış olurWink

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 23:17

Canın sağolsun Duygucum. Bence çocuğun kendine güveni biraz da ailesine olan güvenine de bağlı. Ailesini yanında hisseden çocuk kendine daha çok güvenli oluyor. Zaten yarın bir gün hayatla tek başına mücadele verecekler şimdi bari olabildiğince yanında olalım diyorum. Bu benim kendi görüşüm tabi. Ayrıca artık köylü usulu çocuk yetiştirmek moda. Sürekli kucağında olacak ona tüm sevgini ve şefkatini vereceksin Fransız usulü dadılar eskilerde kaldılar.  Evimize gelen ebede söylemişti mümkünse aynı yatakta yatın diye ben biraz abarttım ama nasılsa bir gün ayrılacak bırakda beraber geçirdiğimiz her anın tadını çıkartalım.
bence yanlış yaparsın. bu ileride birçok şeye mal olabilir. mesela bir evde yalnız kalmaktan korkabilir. sürekli yanında insan isteyebilir. tabiki fransız usülü dadı olmayacağız ama zaman zaman bu yaştada kendi kendini idare edebilmeli, özgüvenin gelişmesi için bence çok gerekli buWink

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2009 Saat 01:26
Burcu haklısın aynen dediklerinin benzerlerini yapıyorum güzelim. Farkındalıklarını o kadar belli etmeye başladılar ki tutabilene aşkolsun.Cool

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2009 Saat 01:37

aslında konuşunca herşeyi anlıyorlar.. daha biraz önce belmayla msn de konuştuk bu konuyu.. o örnekleri burda da vereyim..

eline geçeni tvye vuruyordu çınar.. konuştum, daha önce tv vukuatımız var ya hali hazırdaBig%20smile baban para verdi yaptırdı bu tvyi eğer bir daha bozulursa yenisini alamayız sen de izleyemezsin dedim.. luli falan hiçbirşeyi izleyemezsin.. o oldu.. bir daha vurmadı..
sonra habire elektrikleri yakıyor. özellikle de dışarı çıkmadan önce kargaşa oluyor yaa.. hep atlıyorum ışıklara bakmayı eve bir geliyoruz dışardan bu arada bütün ışıkları yakmış çıkmadan önce.. dedim elektrikçi amcalar bu ışıklar yandıkça bizden para istiyor.  bütün paramızı onlara verirsek sana oyuncak alamayız, biter paramız dedim.. şimdi akşamları otururken bile gidip ışığı kapatıyorLOLLOL 
2 örnek de para ile ilgili oldu ama aklıma bir an bunlar geldiBig%20smileBig%20smile
demem o ki herşeyi anlayıp dinliyorlar aslında, yeter ki işlerine gelsin.. işte o zaman tam gaz uyguluyorlarWink

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2009 Saat 01:55

aslında konuşunca herşeyi anlıyorlar.. daha biraz önce belmayla msn de konuştuk bu konuyu.. o örnekleri burda da vereyim..

eline geçeni tvye vuruyordu çınar.. konuştum, daha önce tv vukuatımız var ya hali hazırdaBig%20smile baban para verdi yaptırdı bu tvyi eğer bir daha bozulursa yenisini alamayız sen de izleyemezsin dedim.. luli falan hiçbirşeyi izleyemezsin.. o oldu.. bir daha vurmadı..
sonra habire elektrikleri yakıyor. özellikle de dışarı çıkmadan önce kargaşa oluyor yaa.. hep atlıyorum ışıklara bakmayı eve bir geliyoruz dışardan bu arada bütün ışıkları yakmış çıkmadan önce.. dedim elektrikçi amcalar bu ışıklar yandıkça bizden para istiyor.  bütün paramızı onlara verirsek sana oyuncak alamayız, biter paramız dedim.. şimdi akşamları otururken bile gidip ışığı kapatıyorLOLLOL 
2 örnek de para ile ilgili oldu ama aklıma bir an bunlar geldiBig%20smileBig%20smile
demem o ki herşeyi anlayıp dinliyorlar aslında, yeter ki işlerine gelsin.. işte o zaman tam gaz uyguluyorlarWink

Süper fikirler Burcu bunlar gerçekten de işe yarıyor. Benim de Serhat'ın da böyle yaptığı şeyler oluyor.
Klimadan korkuyordu odasına ilk takıldığında. Bir kaç gün kapattım. Ama gündüzleri de üşüdüm üşüdüm diyerek bizim odadaki klimayı ya da salondakini açtım. Hemen koşup üşümeden ısınmaya geçişleri yaptım şimdi kendisi bana anne aç üşüdü üşüdü diyor.LOL
Banyoda temizlik ve bakım ürünleri aşağıda bir yerlerdeydi. Ona kullanmadığımız bir sepet ve içine boşalmış kutuları falan koydum. Burası annenin burası Nil'in dedim. Şimdi hep oraya gidiyor.Big%20smile Ama ilk birkaç sefer lenslerimi hep klozete attı kutusuylaConfused
Serhat'ın ve benim gözlüğümü alıp ikişer kez kırdı ona çözüm olarak da kutularına koyup saklama yolunu bulduk. Aradım düşündüm bişi bulamadık.LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2009 Saat 03:11
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Dikkatle okuyorum, anladim ki ben tecrube vermeye degil tecrube almaya ihtiyacim varmis.
Duyguyla ozel gorusme yapmam laziimBig%20smile

Benden tecrube yok kizlar...Confused

Canım ben özelden yazmayı unutmuşum cevabı.Özür. Embarrassed Hemen cevaplıyorum özel mesajını. Ama bende de tecrübe değil, teorik bilgiler var. Uygulamada çakmamak için anne deneyimleri benim için çok önemli.LOL

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2009 Saat 13:53
ahh ahhh bende çok dertliyim bu konuda CryCryhakanda sürekli tv yi kapatuyor hiç ara vermedn bitti attaaa deyip tv yi kapatıyor prizleri söküp takıyor,ışıkları açıp kapatıyor,buzdolabını sürekli boşaltıyor içeri taşıyor mama mama diye rendeyi alıp kaç kez domates rendeledi koltuğun üstünde hiç bişey bulamazsa peçete rendeliyorUnhappyne yaptıysak vazgeçiremiyoruz bunlar kalkar kalkmaz rutin görevleri hiç şaşmazUnhappynapıcam ben yardım edin arada dayanamayıp poposuna da iki patlatıyorum itiraf etmeliyimCry

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat