Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

böbrekteki kum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4013
Tarih: 08 Şub 2026 Saat 12:24

Konu: böbrekteki kum
Mesajı Yazan: asligamze
Konu: böbrekteki kum
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2008 Saat 09:10
Sevgili hocam,
kızım iki aylıkken idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, 10 günlük tedavi sonrasında doktorumuzun isteği ile yeniden idrar tahlil ve kültürü verdikten sonra bir de böbrek ultrasonu çektirdik ve malesef ultrasonda sol böbreğinde kum olduğu tespit edildi. Kızım şu an 3,5 aylık oldu, doktorumuz anne sütüne devam etmemizi ve verebilirsek su içirmemiz gerektiğini söyledi. ben de arada (ki günde 20 cc. anca içiyor)su veriyorum.

Çok ama çok üzüldüm, böbrekteki kum teşhisine, doktorumuz genetik olduğunu söyledi ama ailemizde kimsede yok. Neden oluşmuştur? hamileliğimdeki beslenmemden mi kaynaklandı acaba? Böbrekteki kumun tedavisi var mıdır? İdrar yolu enfeksiyonuna sebep olan bu kum mudur? bundan sonra neye dikkat etmeliyim. Hayatı boyunca artık kızım böbrek rahatsızlığı mı çekecek?? Cevap verirseniz çok sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2008 Saat 21:33
Merhaba...
Ultrasonda böbrekteki kum nasıl belirlendi? Görülmez ki??? Taş mı demek istiyorsunuz? Taş varsa böbrekte bu enfeksiyonlara yatkınlık nedeni olur idrar yollarında... Genetik olabilir de sıklıkla da değildir. Verdiğiniz bilgilerle doğru bir şeyler söylemem imkansız. Doktorunuza danışmanızı önermek zorundayım. Sevgiler...

Mesajı Yazan: asligamze
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2008 Saat 13:41
Sayın hocam; ultrason raporunda aynen şu yazıyor "sol böbrek üst polde akustik gölge vermeyen milimetrik kristaloid ekojenite izlenmiştir."  doktorumuzda bunun kum olduğunu söyledi. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat