Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SKOLYOZ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33686
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 23:05

Konu: SKOLYOZ
Mesajı Yazan: derineser
Konu: SKOLYOZ
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2012 Saat 13:31
merhabalar hocam,

12 yaşındaki kız yeğenime 4 sene önce skolyoz teşhisi konuldu; 8 yaşındaki erkek kardeşine de bu hafta gittikleri doktor skolyozdan şüphelendiğini söylemiş. Ablası  teşhis konulduğu günden beri her hafta yüzmeye götürülüyor ancak boyunun pek uzamadığını söyleyebiliriz; yaşıtlarından daha ufak tefek. Şimdi oğlanı da götürecekler. Bu hastalığın ilerlemesini önlemek için başka ne yapılabilir? iki tane farklı doktora götürüldüler ancak sizin fikriniz benim için çok değerli; paylaşabilirseniz sevinirim.

tşk,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2012 Saat 18:32
Korse gerekebilir, bu is esas Ortopedi isidir, Istanbul'da iseniz; Dr. Burhan Uslu'ya gidin.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2012 Saat 16:37
hocam skolyoz sonradan da farkedilebiliyor  mu?yani yukarıdaki arkadaşın yiğeni 8 yaşındayken teşhis edilmiş..doğuştan değil midir bu duurm?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2012 Saat 18:17
Hepsi degil. Bazen, hizli buyumeye bagli olarak "Ergenlikte" bile baslayabilir. Zaten en fazla Skolyoz, ergenlikte gorulur. Dogumda olanlarda, kemikte bozukluk vardir, bunlarin tedavileri daha zordur, korse yetmeyip, ameliyat olanlar bile vardir. Ergenlikte olanlarda, (ilk basta)  kemik dokusu saglamdir, adelelerin zayifligindan kemikler egrilir. Bu cocuklar, zayif ve astenik olmalarina mukabil, uzun boyludurlar.Bundan dolayi da kaslar gelisince Skolyoz bunlarda nisbeten cabuk  duzelir.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat