Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sut ve gida alerjisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48743
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 00:29

Konu: Sut ve gida alerjisi
Mesajı Yazan: Busemm
Konu: Sut ve gida alerjisi
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2015 Saat 18:26
Merhaba hocam 7 aylık kızım var . Kilosu ve boyunda sorun yok şükür. Süt ürünlerine ve bilmediğim gıdalara alerjisi var.

Ilk basta keci sutlu mama kullanıyordum boynu ağız cevresi kırmızı noktalarla doluydu en sonunda progamin as geçtik
Sanırım bunun icinde gec kaldık . 1 haftadır pragamin kullanıyoruz kullandığım ilk gun boynundaki ve ağız Çevresindeki kizariklar belirli oranda azaldi. Ek gıdaya geçmiştik tekar sil bastan herseyi teker teker vermeye başladım
Cunku sut ürünleri almadığımız halde cene altındaki kizarikliklar geçmiyor . Bugun ispanak verdim ağız cevresi yine kızardı cene altında egzama cikti anında tepki verdi.

Hocam size sorum, besinleri az az deneyerek vericem . Et tavuk yumurta sut ürünleri tüketmiyoruz.
Demir ilacıda almıyoruz . Cok az anne sutu ve progamin as ile besleniyoruz . Kızım kalsiyumu vitamin demiri nasıl alacak?

Teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2015 Saat 19:36
Zamanla gececek, zira bunlar tam bir allerji degil, "Proteinleri" tam hazmedememe durumudur.
Bulabilirseniz; Pankreoflat toz (gunde 1 olcek gidalarina serpistirin) veya; Festal draje, 1 tanesini havanda ezip, gidalarina serpistirin. 1 hafta sonra sonucu konusalim..

Mesajı Yazan: Busemm
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2015 Saat 20:59
Hocam hicbirsey veremiyorum. Meyva olarak armut bile dokundu .
Yarın karnıbahar denicem 1 corba kasigi vericem yinede icine koysam olur mu .
Teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2015 Saat 22:58
Deneyin, sonucuna gore bakacagim. Belki bir sey yakalayabilirim.

Mesajı Yazan: durali
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2015 Saat 10:48
kolay gelsin 2,900 gram ile normal doğan 4 aylık erkek bebeğimiz var kilo alımı gayet güzel ilerlerken 2. aydan itibaren azaldı ve şuan tamamen durdu kilosu 5,600 gram gıda alerjisi teşhisi kondu diyete başlayıp bozarak süt ürünlerine yer fıstığına laktoza alerjisi olduğu tespit edildi ama tam düzeldi derken bir yeni alerji daha ortaya çıktı ve kilo alımına bir türlü başlayamadı son ay 200 gram kilo verdi. anne sütü yeterli o yüzden mama önermediler. doktorumuz prednol başlamayı planlıyor bir daha ki gidişimizde ilacın ağır olmması ve yan etkileri çıkabileceğinden endişeliyiz görüşünüzü söyleyebilirmisiniz teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2015 Saat 17:30
SAKIN; bir daha o agzina; "Prednol" lafini alan serserinin semtine bile ugramayin....
Allah askina; sizin su allerji dediginiz bulgular nedir???
Siz Turk doktorlarinin, allerji hususunda bir sey bildigini mi saniyorsunuz??

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2015 Saat 06:35
laboratuvar tetkiklerinde bol lökosit ve nadir eritrosit mevcut, rota-adeno negatif amip görülmedi ve kültürde patojen üreme yok. bazı gıdaları tüketince başlayan kanlı mukuslu ishal oluyor herzaman olmasada nadiren vücutta küçük küçük kırmızı lekeler ve popoda kızarıklık oluyor ilaveten hapşuruk ve hırıltılı solunum var ama bazen az bazen fazla olarak diyetteyken de devam ediyor ama çocuğun rahatı bulgular varkende yerinde oluyor tek sıkıntımız emmesi normal olmasına rağmen kilo alımı epeydir yok durdu . nasıl bi yol izlemeliyim bilemedim yol gösterip yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2015 Saat 18:59
Bu tip gidalar, bazi bebeklerde, "Ek gidalar" erken baslandiginda olur... Bilhassa, 6 Aydan evvel, sebze, corba, tahil verilenlerde gorulur..
Sadece: Anne sutu ve yetmeyen kismini, sut ile tamamlayin... 2-3 gun takip edip, sonucu soyleyin.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2015 Saat 23:26
eksik yazdım ve yanlış yönlendirdim kusura bakmayın, anna sütü yeterli olduğu için henüz ek gıdaya başlamadık. anne süt ve süt ürünleri ve bazı gıdaları tüketince belirttiğim semptomlar ortaya çıkıyor.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2015 Saat 04:08
Hamilelikte ve emzirme donemlerinde, "allerjik" gidalardan, kasten kacinmiyoruz ki, cocukta allerji gelismesin.

Kilo almamasi, sutunuzun az gelmesinden olabilir. Kutu veya sise sutlerinden teklif edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat