Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bağırarak istediğini yaptırıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9325
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 16:21

Konu: bağırarak istediğini yaptırıyor
Mesajı Yazan: su_2
Konu: bağırarak istediğini yaptırıyor
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2008 Saat 00:10
özlem hanım merhaba.benim 16 aylık kızım var .şu sıralar aramız sinirsel olarak baya kötü.onun davranışları yüzünden benim sinir sistemim bozuldu.öncelikle şöyle söyleyim:kızım çok agresif.istediği olmayınca çok ağlıyor.her istediğini yapmak istemiyorum normal olarak tabiki.ama bu sınır nasıl olmalı hiç dediklerini yapmayacakmıyız yoksa belli bir tutum mu izleyelim bir de çok bağırıyor.sokakta oynarken hep bağırarak millete dediğini yaptırmaya çalışıyor.inanın şaşırdım artık babasıyla nasıl bir tuutm izlemeliyiz.kızımı güzel eğitmek istiyorum ama benim sabrım artık hiç kalmadı o ağlayınca bende ya ona çok bağırıyorum ya da çok ağlıyorum.dayanamaz oldum.sizce bir psikolog yardımı almalımıyım kızımla birlikte.
çok teşekkür ederim bilgileriniz için

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2008 Saat 16:36
çocuklar istediklerini elde etmek için her yöntemi denerler ve en etkili yöntemi seçerler genelde ağlayıp bağırmak tutturmak sıkça seçilen yöntemlerdir çünkü anne babalar başta hayır dedikleri pek çok şeyi tutturma ağlama sonrasında bıkkınlık sonucu yapmaya başlarlar. önemli olan denge bulmak yani çocuğun istediği her şeye hayır dememek ama çok yanlış bir şey karşısında tutarlı ve sakin biçimde (hem annne ham baba aynı şeyi söyleme koşuluyla)hayırı sürdürebilmek hayır dediğiniz şeye alternatif getirirseniz  daha da etkili olur. bunu yapamazzsın ama şunları yapabiliriz şeklinde . sonunda pes edip evet diyecekseniz, ogün sinirinizin müsait olmadığını hissediyorsanız baştan evet deyin . evetleriniz ve hayırlarınız da tutarlı olun açıklama yapacaksanız kısa ve basit olsun

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat