Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Evliliği canlandıracak 7 sır:

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24179
Tarih: 20 Haz 2025 Saat 15:42

Konu: Evliliği canlandıracak 7 sır:
Mesajı Yazan: superisi
Konu: Evliliği canlandıracak 7 sır:
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 17:14
Evliliğinizde tehlike çanları mı çalıyor? Eski mutlu günlerinizi mi özlüyorsunuz? Önerilerimizi uygulayın, evliliğinizi kurtarın!

Uzmanlar, başarılı bir ilişkinin hayat boyu mutluluğun anahtarı olduğunu söylüyor. İlişkide fedakârlığın da, işe ayrılan zamanın da doğru dozda olması gerekiyor. Tek tarafın fedakârlığı üzerine mutlu evlilik kurulmuyor. Doğru kişiyi bulmaktan çok doğru ilişkiyi kurmak önemli. 7 küçük ipucuyla mutlu evliliği yakalamak mümkün...

Harvard Üniversitesi öğretim üyelerinden psikolog Ben-Shahar "Happier: Learn The Secrets To Daily Joy and Lasting Fulfillement" adlı kitabında birkaç tavır değişikliğiyle evlilikte ömür boyu mutluluğun 7 sırrını anlatıyor. İşte o 7 ipucu...

Şimdiye yoğunlaşın

İstatistiklere göre, bir çift günde ortalama 2.5 saati beraber geçiriyor. Bunun çoğu ise televizyon başında ve sofradaki vakitler. Bu ilişkiye başladığınız günleri düşünün. Kendinize sorun: ''Onunla yeterince zaman geçiriyor muyum?'' ''Eğer geçiremiyorsam bunu düzeltmek için ne yapmalıyım?'' Evet birlikte olduğunuz zamanı nasıl değerlendiriyorsunuz? Unutmayın, harcadığınız zamanda ne yaptığınız, harcadığınız zamanın miktarından daha önemlidir. Yani aynı evde olmak, beraber olmak anlamına gelmez.

Kurbanı oynamayın

Eşin mutluluğu ya da hatırı için bir ilişkiyi sürdürmek, karşı tarafı da, sizi de hüsrana uğratır. Fedakârlık yapılacaksa iki tarafın birlikte mutlu olacağı şekilde yapılmalıdır. Sizin mutluluğunuz eşinizi, eşinizin mutluluğu da sizi mutlu edecektir.

Eşinize mektup yazın

Eşinize minnettarlık mektupları yazmayı alışkanlık haline getirin. İlişkinizden memnun olduğunuzu, paylaştığınız hayalleri, romantik tatilleri yazın. Bu tür mektuplar ilişkinizin güzel yönlerini ortaya çıkaracaktır. Ayda bir iki tane bu tür mektuplardan mutlaka yazın.

Aşk haritası yapın

Eşinizin her şeyini bildiğinizi düşünebilirsiniz ama onun hayallerini biliyor musunuz? Onun hakkında bilmediğiniz şeyleri öğrenmeye çalışın. Öğrendiğiniz her ayrıntıyı not edin. Bu harita size yön versin.

'Aşkın ne demek olduğunu’ sorun

Önce kendinize sonra da eşinize sormanız için birkaç soru: Âşık olmak ne demek? İyi bir partner olmak için ne yapabilirim? Bu soruları eşinize de sorun. Böylece aşka bakış açınızın aynı olup olmadığını öğrenirsiniz.

Birbirinizi teşvik edin

Bir liste yapın: Mutluluk hedeflerinize ulaşmak için hayatınızda nasıl değişiklikler yapabilirsiniz. Eşinize ona verdiğiniz sözleri tutacağınızı söyleyin. Bu sözlere diyet, fitness, rejim veya iş değiştirme dahil. Sözlerinizi yerine getirmeniz kolay olmayabilir. Eşinizin desteği yol almanızı kolaylaştıracaktır.

İlişkinizi güçlendirin

İlişkilerdeki başarısızlığın en büyük nedenlerinden biri, doğru eşi bulmanın en önemli şey olduğunun düşünülmesidir. Yalnızca bir doğru kişi yoktur, birçok kişi vardır; önemli olan doğru bir ilişkiye sahip olmaktır. İkinizin de seveceği aktivitelere katılarak birbiriniz hakkında daha çok şey öğrenebilirsiniz. Örneğin, o futbolu siz tiyatroyu seviyorsanız, belli aralıklarla, sırayla maça ve tiyatro izlemeye gidin. Faydasını göreceksiniz

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: betulece
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 17:25
mektup ve liste olayını ara sıra yapıyorum ben "duygusal zamanlarımda " heralde : ))ufak bir tartışmanın ardından dün :
memnun olduğum değilde olmadığm bazı şeyler yazmıştım ...anne olmanında duygusallığıyla sanırım
eşime de ben okudum mektubu  : )
bitti ...hiçbirşey olmamış gibidavranıp şu cevabı verdi eşim:
"canım  basın açıklaması gibisin "Pig

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 22:20
Orjinalini yazan: betulece betulece Yazdı:

mektup ve liste olayını ara sıra yapıyorum ben "duygusal zamanlarımda " heralde : ))ufak bir tartışmanın ardından dün :
memnun olduğum değilde olmadığm bazı şeyler yazmıştım ...anne olmanında duygusallığıyla sanırım
eşime de ben okudum mektubu  : )
bitti ...hiçbirşey olmamış gibidavranıp şu cevabı verdi eşim:
"canım  basın açıklaması gibisin "Pig

puhaaaLOLLOL betül kocanın lafı süperdi yaaaaLOLLOLWink otipten bende de varLOLLOL
bende yazardım mektup bir zamanlar baktım adamda tık yok bıraktımConfusedBig smileLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: betulece
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 23:32
ya böle oluyo işte sonuç mektup yazıncaConfusedPig

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2010 Saat 16:32
ben kocamla eskisi gibi aynı yatağı paylaşabilsem.Tongueevlilik canlanacakta şimdilik bekliyokLOLLOL.geçen sordum biz ne zaman kavuşacaz diye LOLseneye bu zamanlar dedi.Cry..LOLLOLLOLLOLLOL.....bekliyok artıkLOLLOLLOL

-------------
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2010 Saat 21:49
Alemsiniz hanımlar...LOL

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 01:15
TongueLOLLOLLOLCevaplar süper ....İnşallah tez zamanda kavusursunuz Bertobat  ...

Betülece umarın senın koca da basın açıklamana gereken değeri verip manşet haber  yaparda hep gözünde kulağında olur ....
  Ben de maç sınema  (yanı actıon filmelri falan )denedim ama tiyatro dans eğitimi   dedim ama tık yok mektup  yazdım ....bizde gece gelınce kumanda savası oluyo ..... ben izlerken zart dıye spor kanalı acılıyo falan ....Hangi doğru ilişki hocam ya ...Modern avrupa adamlarına uygunda gel bide bu istatistiki türkiye de yap bakalım  bize ne öğütler çıkcek dermişim bu saatte bu ümitsizlikle  

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 10:40
ben tek rakibim fenerbahçe
tv de onunla ilgili herhangi bir kelime duyarsa ipler kopuyor eşimde
hani filmlerde hipnoz olanlar varya o misalTongue
ne edeyim kocamdır benimde kaderim eşimi bir futbol takımıyla paylaşmakmışLamp
çok tartışmamıza neden olmuştur bu durum bizde

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: NeLLy
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 23:36
:)))) bende ara ara mesajlar çekerim eğer cevap gelmezse pişman ederim:)

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2010 Saat 21:39
Orjinalini yazan: melek uslu melek uslu Yazdı:

TongueLOLLOLLOLCevaplar süper ....İnşallah tez zamanda kavusursunuz Bertobat  ...

Betülece umarın senın koca da basın açıklamana gereken değeri verip manşet haber  yaparda hep gözünde kulağında olur ....
  Ben de maç sınema  (yanı actıon filmelri falan )denedim ama tiyatro dans eğitimi   dedim ama tık yok mektup  yazdım ....bizde gece gelınce kumanda savası oluyo ..... ben izlerken zart dıye spor kanalı acılıyo falan ....Hangi doğru ilişki hocam ya ...Modern avrupa adamlarına uygunda gel bide bu istatistiki türkiye de yap bakalım  bize ne öğütler çıkcek dermişim bu saatte bu ümitsizlikle  
merhaba ben ayşegül...........canm bülbülle gül kavuşur biz uşaklar büyemeden kavuşamayız gari...LOLLOLLOL...allahtan salon diye bir oda var..LOLLOL....oda olmayaydı yandıydıkLOLLOLLOLtek kişilik koltukta iki kişi zor oluyo emmeLOL idare ediyoz artık.....LOL......yanlış anlaşılmasın tv seyretmek içinLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2010 Saat 23:37
Orjinalini yazan: NeLLy NeLLy Yazdı:

bak onuda denedim ben ama anlamayan adam için yapılacak birşey yokBig smileLOLLOL benimki romantik duygularını aldırmış bir kocaLOLLOL arada çokkk ender  hap niyetine romantık birşey yapar bende garibim onunla bir sonraki hap alışına kadar mutlu olurumLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2010 Saat 12:27
Orjinalini yazan: hülya hülya Yazdı:

Orjinalini yazan: NeLLy NeLLy Yazdı:

bak onuda denedim ben ama anlamayan adam için yapılacak birşey yokBig smileLOLLOL benimki romantik duygularını aldırmış bir kocaLOLLOL arada çokkk ender  hap niyetine romantık birşey yapar bende garibim onunla bir sonraki hap alışına kadar mutlu olurumLOLLOLLOL

aşkım benim ben sana bol bol hap veririm sabret.......az kaldı tatile...........LOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2010 Saat 20:11
off off konuşmak gibi bi adetimiz olsa yapıcaz bir şeyler de benim adama böyle şeyler boş geliyorCry

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2010 Saat 20:35
ağlama kıyamam sana...........benimkide yazın çok değişir.......sıkıntıya hiç gelemez.........bakalım bu yaz nasıl geçecek

-------------

Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2010 Saat 21:01
yazın noluyor ki kocana ayşegül

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2010 Saat 10:39
benimkide romantik değildir...
önceden mesaj atardım karşılığını veriridi...şimdi ne ben msj atıyorum nede o atıyor..
ama hergün arar..napıyorsunuz diye..o bile bana yetiyorLOL

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2010 Saat 14:10
Orjinalini yazan: PinarTN PinarTN Yazdı:

yazın noluyor ki kocana ayşegül

havalar güzelleşince kuyumcuya gitmezse eğer..akşamları çok sıkılır........balık tutmak ister......ps.oynamak ister dışarda...........çoğu gece dışarda oluncada ben biraz laf ederim.........falan filan...............

-------------

Mesajı Yazan: berrubasak
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2011 Saat 13:29
  Herkese merhabalar ...

Erkeklerin bu öğütleri anlamaları için KADINLAR gibi hissetmeleri gerekli sanırım ...Angry

-------------
pamuk şeker kızım

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2011 Saat 08:58

Affetmek, güçlü ilişkilerin yapı taşı olarak görülebilir. Ama yeni bir araştırma, 'Affetmeden önce bir daha düşünün' diyor.

Kolay bir şekilde affedilmeyenlerin, aynı davranışı tekrarlamaları ihtimali
daha düşükken, bunda sevilen kişinin tepkisi, suçluluk duygusu ve tecrübe edilen yalnızlık etkili oluyor.

ABD'deki Tennessee Üniversitesi psikologları tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, eşlerine karşı olumsuz davranışlarından dolayı bir yaptırımla karşılaşmayan, hatalarından kolayca sıyrılabilen ve affedilen kişilerin, aynı şeyleri tekrar yapma olasılığı
çok yüksek.
Öte yandan terk edilen ve asla affedilmeyecek olma korkusunu yaşayan kişiler, bu davranışlarına engel olma eğilimini daha fazla gösteriyor.

Araştırmada ilişkilerde küçük kabahatleri affetmenin, güçlü ilişkiler oluşmasını sağlayacağı yönündeki yaygın kanı sorgulandı.

Doktor James McNulty ve ekibi, 135 yeni evli çiftle çalıştı ve her eşten bir hafta boyunce her gün günlük tutmalarını istedi. Gönüllüler, bu günlüklere eşlerinin olumsuz davranışlarını not etti. Katılımcılar, bu davranışları affedip affetmediklerini ve ne tepki verdiklerini de kayda geçirdi.

Sonuçta, affedilen eşin aynı davranışı ertesi gün bile sergileme eğilimi gösterdiği tespit edildi. Buna göre affedici olma, eşin aynı şeyi ertesi gün yapması ihtimalini neredeyse ikiye katlıyor.
McNulty said, "Makul açıklama, affediciliğin olumsuz davranışlar sergileyen eşlerin bunlara devam etmesine izin verdiği ve bunun da sonunda ilişkiye zarar verdiği yönünde" diyor.

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2011 Saat 09:32
[QUOTE=peperutka]Evlenecek çiftin, sağlıklı bir cinsel yaşantısının olmasını engelleyebilecek problemlerinin olup olmadığının anlaşılması, eğer var ise çözüm bulunması amacıyla muayene olması gerekmektedir.

Erkeğin “cinsel anormalliği” ve sağlıklı cinsel yaşantıyı engelleyecek problemi varsa bu durum tedavi edilmelidir.

Herhangi bir bulaşıcı hastalık (sarılık, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, AIDS gibi) varsa gerekli önlemlerin alınıp tedavi edilmesi gerekmektedir.

Çiftin ileride sorun olabilecek sağlık probleminin (kalp hastalıkları,hormonal bozukluk,gizli şeker gibi..)olup olmadığının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

Erkeklerde bebek sahibi olmaya yetecek sperm sayısının olup olmadığı tesbit edilmelidir.

Kadınlarda bebek sahibi olabilmek için yumurtalıkların ve hormonal durumun kontrolü yapılmalıdır.

Hamilelik sırasında sorun yaratabilecek kan uyuşmazlığı ve kadında toksa plazma gibi durumların olup olmadığı tespit edilmelidir.

Çiftlerin ailelerinde ya da kendilerinde kalıtsal bir hastalık veya anormallik olup olmadığı, var ise derecelerinin araştırılması, değerlendirilmesi ve hamileliğin takip edilmesi gerekmektedir.

Evlilik esnasında oluşabilecek cinsel isteksizlik, korku ve problemleri önlemek için evlilik öncesi cinsel eğitim ve danışma alınmalıdır.

Çiftler aktif cinsel yaşantılarına başlamadan önce uygun korunma yöntemlerini uygulamaya başlamalı ve birbirlerini iyice tanıdıktan sonra çocuk sahibi olmalıdırlar.
Alıntıdır...
http://www.facebook.com/sharer.php?u=http://www.yenibirhedef.com/sorunsuz-bi-evlilik-kurmak-icin-sunlari-yapin-yazi-249.html -   http://twitter.com/share?url=http://www.yenibirhedef.com/sorunsuz-bi-evlilik-kurmak-icin-sunlari-yapin-yazi-249.html -   https://www.google.com/bookmarks/mark?op=add&bkmk=http://www.yenibirhedef.com/sorunsuz-bi-evlilik-kurmak-icin-sunlari-yapin-yazi-249.html -   http://www.myspace.com/auth/loginform?dest=http://www.yenibirhedef.com/sorunsuz-bi-evlilik-kurmak-icin-sunlari-yapin-yazi-249.html -

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat