Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Idrarda yanma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64721
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 23:07

Konu: Idrarda yanma
Mesajı Yazan: yagmurb
Konu: Idrarda yanma
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2020 Saat 16:59
Merhaba hocam kizim 36 aylik salgini hastanesiz atlatiyor derken idrar sorunu basladi iki gun karnim agriyor dedi idrar yaparken agliyor aciyor diyor sık sık altina kacirmaya basladi yapmicam aciyor diyor tutuncada kaciriyor bu hafta gece gunduz kaciriyor ve aciyor diyor idrar cikis yeri ici kipkirmizi olmus iye varmidir tahlil gereklimi yapabilecegim birsey varmi hastanesiz yardim edin hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2020 Saat 19:11
Once; 1-2 gun , gunde 2 defa, sabunlu sicak su icine oturtun. Bactrim surup, gunde:2x1 olcek 5 gun verin. 
Kuru yemisciden; "Kranberry yemisi" alin, her gun 1 corba kasigi kadar yesin. 
Gecmezsa, o zaman bir; "Tam Idrara Tahlili" yaptirip, bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 11:53
Tesekurler kadir bey surup ve sabunlu su ise yaradi acimiyor ve kacirmiyor artik dilde pas agizda joku devam ediyor ama ates yok tahlile gerek varmi yinede

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 20:03
Gerek yok.
Eski mailleri okuyun. 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2020 Saat 08:21

Merhaba kadir bey hastalığı gectı derken şimdi popo kaşıma çıktı banyodan sonra bile kasıyır çok kasınıyor dıyor kaka yaparken acıyor dıyor kabız degıl  karnı ağrıyor önceki hastalığı ile ilgisi olabilirmi baktrim 5 gün kullanınca idrar yanma kaçırma geçmişti şimdi bu hastalık kıl kurdu olabilirmi andazol alıp direk vereyimmi başka bir şeymidir tahlil gerekirmi özel doktorunu aradım kültür ve tahlil lazım dedi surup direk alıp versem baska bir hastalığı varsa tedavide geckmek istemiyorum krese gidiyor hastaligi bitmiyor kil kurdu ise ilac kullansak bile ortak tuvalet kullandigi icin yenilermi 37 aylık 17 kilo kakam acıyor diyor acımasıda bagırsak kurdundan olurmu

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2020 Saat 19:01
Kakasinda, "Kil kurdu" gordunuzmu?? 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2020 Saat 19:12
Tam emın degılım çişli kaka yaptıgı için kakada kıpırtı vardı bugun ilk defa kreste kakasını kaçırmış ishal degıl kabız degıl ne oldu anlamadım kakadında şimdi minik kırmızılık gordum minik yaptı şimdi

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2020 Saat 21:00
Başka ne olabilir sizce Kadir bey bu belirtiler

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2020 Saat 21:02
Yakin plan ve NET resim gonderin. 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2020 Saat 21:48
http://m.yollayap.com/bbtc/1580150770630.jpg    http://m.yollayap.com/bbtc/1580150967443.jpg. http://m.yollayap.com/bbtc/1580151119826.jpg

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2020 Saat 21:54
Şimdide ishal gıbı minik kaka basladı aksamüstu pantolondan tasan kaka vardı

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2020 Saat 03:15
Kil kurdu ile alaksi yok.
Ishal icin ilac kullanmayin. Dizanteri olup olmadigini eski maillerden okuyup ogrenin. 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2020 Saat 11:57
Hocam tum yazışmaları okudum dun aksam kuş pisliği gibi kanlı kakadannsonra bugun aksama kadar kaka yapmadı az önce normal kıvamda kaka yaptı çokça yaptı tahlile gotürecektım çişten sonra yapınca çişli kaka oldu goturemedım. dizanterıde bu kadar ara olurmu sürekli poposunu kasımak istıyor hala ama artık idrar yaparken acımıyor dizanteri olsa belirtiler kaybolmazdi degilmi karin agrisi ve aci bitti kasinti kaldi sadece popo kasintisi ve agzi kokuo dil pembe ates yok

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2020 Saat 20:07
Biraz takip edin. 

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2020 Saat 15:00
Bugun sabah cok normaldi kakasi oglen ikinci kaka da aciyor dedi ama goruntu normaldi öğlen yine kus pislihi gibi hafif kanli yapti. Poposunu sikerken mendilede hafif kan bulasti tahlile gerek varmi neden biri normal digeri sancili acili kus pisligi gibi oluyor az önce uykudan uyandı basım acıyor dedı kopuklu sulu sindirilmemiş kaka yaptı acıyor dedı bugun dort kere yaptı sık degıl ama öğleden sonra yıne acılı ve kotu kakaydı tahlil gereken bı durum varmı öğlen sadece dövme çorbası içtı ciddi bir sey varmı

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2020 Saat 19:27
Is biraz uzadi, siz Flagyl surup baslayin.. Gunde:2x1 olcek, kaka duzelene kadar, en az 5 gun. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2020 Saat 20:53
Merhaba kadir bey fragly den sonra kaka duzeldi yine devam ediyorum bes gun dolsun diye dun gece uykudan uyandiran kulak agrisi oldu saatlerce susturamadik acile gittik. Sag kulagi cok agriyordu. Bir kulak gitmis dedi ne demek pek soramadik ama agumentin aferin ibufort ikide damla verdi sadece agri kesilsin diye ibufordu ixirdim digerleri duruyor siz onceki yazilarinizda kulaga damla damlatmayin demistiniz yanlis anlamadiysam birde iki hafta ust uste baktrim sonra fagyl antibiyotik verince birde agumentin vermek istemedim ates yoj agizda koku yok durdurmayan pis bir agrisi var grip degil ama bugun arazlari basladi gibi illiadin dama ve serum fizy yeterli okurmu mekanik agrilar grip sonrasi olur demistiniz ama bu sefer once agri sonra grip geliyor. 

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2020 Saat 01:56
SAKIN, soylenenlerin hicbirine inanmayin.
Sadece Iliadin DAMLA   kullanin..

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2020 Saat 17:05
merhaba Kadir bey bu hafta yine kesik kesik idrar yaparken yanma sık idrara çıkma ve kaçırma başladı o kadar ilaç kullandı geçti bi hafta sonra yine olunca idrar tahlili yaptırdım kumdan şüphelenmiştik temiz çıktı tahlilde hiç bir şey yok su içsin dedi doktoru. suyu daha artırdık şimdi ama şikayetleri devam ediyor bugün ilk defa altına kaka da kaçırdı otururken durup dururken kaçırdı. ne yapabilirim başka 

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2020 Saat 19:23
Gunde 2x1: sabunlu sicak su icine oturtun..
Cranberry yemisi, hergun 1 corba kasigi dolusu yedirin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat