Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SÜT İÇMEYE ALIŞTIRMAK!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20411
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 11:35

Konu: SÜT İÇMEYE ALIŞTIRMAK!
Mesajı Yazan: selican
Konu: SÜT İÇMEYE ALIŞTIRMAK!
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2009 Saat 21:26

kızım ocak 1'de 1 yaşına girecek.dün doktora kontrole gittik.doktorumuz inek sütüne yavaş yavaş başlayabilirsin dedi.deniyorum ağzına bile sürmüyor.tükürüyor.yoğurdu tam tersi çok seviyor.sütü nasıl içiriyorsunuz?tadını güzelleştirmek için ne yapabilirim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2009 Saat 23:20
vay yılbaşında doğddu demek fıstık..hayırlı yaşlar olsun...
ben inek sütüne başladığımda oğlum 13 aylıktı..adım adım geçiş yaptım....önce dörtte bir inek sütü dörtte üç devam sütü karıştırdım...tadına alışınca yarıyarıya inek sütü devam sütü yaptım...tamamen inek sütüne geçene kadar devam sütü miktarını azalttım....şimdi tamamen inek sütü kullanıyorum ama yine de içine bi kaç ölçek devam maması atıyorum...hem tadlandırmış hem de az da olsa devam mamasının vitamin mineralinden faydalandırmış oluyorum diye düşünüyorum.... sen halen emziriyor musun yoksa devam sütü mü kullanıyorsun?eğer emziriyorsan kendi sütünle bu karışımı deneyebilirsin?

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2009 Saat 23:30
teşekkür ederim.ben hala emziriyorum.denerim bakalım ne olacak.Smile

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2009 Saat 23:47
hııııı kendi sütüm..bende deneyeyim bunu....

ben aylardır uğraşıyorum içsin diye hert türlüsünü denedim....içmiyor....

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2009 Saat 23:52
benim oğlumda çok zor süte alıştı,3 yaşında alıştı düşününWacko
Kadir hocam saolsun onun sayesinde oldu...
benim oğlumda yoğurdu sever ama sütü ağzına almazdı..önce yoğurda süt katarak ayran kıvamı verdim...başta yadırgadı ama yavaş yavaş giderek azalttım yoğurt miktarını...arada meyvel, sütelerde vererek alıştırdım çok şükür...

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 00:08
bende tunaya muhallebıyı önce koyu olarak sonra pırınc ununu azlatıp sutu cogaltarak böle böle alıstırdım.bıberondandan muhallebı ıcmesı zor olunca baktıkı olmayacak sutu dahada cogaltık ve ballı sut gunlerımız basladı.1 yasından sonra.ve halen hazır devam etmekta.MASALLAH... ceylın ne ılık sut ne ballı sut ıcmıyodu muhallebıyı cok guzel yemesede.bu taktıge devam ama.sabahları kahvaltıda dolaptan cıkmıs buz gıbı sutede hayır demıyor.bır cay bardagı soguk sut.ne seker ne bal nede baska bısı .....sabah cok guzel ıcıyor canı ısterse..LOLLOL

Mesajı Yazan: balkız
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 10:46
benimkiler ocak 18 de 1 yasına gircekler süt versem erken olurmu doktorumuz 1 yasına kadar verme diyo ama ben birazda saçma buluyorum bizde sütle büyüdük bişey olcanı sanmıyorum önceden mama bile yokmuşşş nolabilirkii eşim verme olmaz diyoo ama alışsınlar diyorum sizce verimmi bebe bisküvisine falan katıp verimmi

-------------
iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 10:54
Bence süt içirmek için 1 yaşını beklemek gerekmiyo,ben hala pişmanım 1 yaş sınırına uyup kızıma herşeyi yedirmediğim için,süt alerjisi varsa zaten hemen belli olur diye düşünüyorum,Balkız bence başla süte..

Zuhalde 1 buçuk yaşında başladı süte,biz devam sütüde içmedik,biberonda sadece su içer başka bişey içmezdi..Antalyaya gitmiştik uçakta minik paket sütlerden verdiler,pipetle sütü bir güzel içtiLOLo şekilde başladık süte,şimdide pipeti bırakmıyoTongue
Ben süte hiçbişey karıştırmadım dolaptan çıkarır buz gibi içirirmLOLyaz kış farketmez..

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 12:23
ben yaklaşık 4 aydır veriyorum..Kadir Beyde verin diyor zaten..Smile çok seviyorlar sütü..
bazen bisküvi katıyorum bazen pekmez..bazende sade içiyorlar..

gülşahcığım bencede başlamalısın..

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 13:19
Oğlum 4 aylıktı üste başladığımızda. 1 yaş sınırı kesinlikle safsata Angry
Çokta memnunum hala da severek içer, hiç sulandırmadım alıştırırken, kayınvalidem sulandır filan ağır gelir dedi ama ben bildiğimi okudum sulandırmadım. Biraz tadını yadırgadı ama sonra alıştı. Şimdi sütsüz duramıyor Big smile Kızım da 9-10 aylık filandi, hiç istemiyordum, eşim mamalara yetişemiyorum artık deyince mecburen kabul etmiştim, oysaki hata etmişim... Ama yine de kızım çok seviyor sütü... Süt olsun onlara, her türlü sütü içiyorlar...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 13:25
aslında şöyle bir şey var biliyormusunuz.hep çevremdeki bebeklerde bunu gözlemledim.bir yiyeceğe içeçeğe ne kadar geç başlarsan çocuk onu ilerde sevmiyor ya da hiç ağzına bile sürmüyor.erkenden her şeyi tattıran annelerin bebekleriyse maşallah severek yiyip içiyorlar.ben çoğu şeye doktoruma uydum.biraz geç kaldım.iyimi oldu kötümü bilemiyorum.selinin ilerde bir kardeşi daha olursa biraz rahat büyüteceğimWinkWinkWink

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 13:29
kızlarım prematüre doğmalarına rağmen 4. aydan itibaren azar azar herşeyden tattırdım..çok şükür şuan herşeyi yiyorlar..

yiğenim 3,5 yaşında ve hala yeme problemi var..100 cc sütü zor içiyor..çorba yemek vs...hiç yemez..
12 kilo..pelin yakalıyacak senin kilonu yesen biraz halacığım diyorum..içim bulanıyor ya hala diyor.. :)

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 14:18
benim oğlumda 1 yaşında başladı süt içmeye şimdiki aklım olsa idi 9 aylıktan başlatırdım devam sütleri ile. oğlumun 2-3 ay sürdü süte alışması alışma döneminde birde gaz sancısı hortladı epeyi kötü günlerdi.

ben süte bebe büsküvise ve bal ekleyerek alıştırdım arkadaşım

Mesajı Yazan: türkan
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 14:46
ben oğluma 10 aylıkken başladım süt içirme çabalarına. heşeyi denedim olmadı. en sonunda bebe bisküvisi ve bal karıştırarak hazırladığım sütü sevdi. onu dakaşıkla yediriyorum. ne bardakla içiyor ne de biberonla. ilk başlarda yarım su badağını zorla bitirirken şimdi bir bardağa çıktık çok şükür. inşallah ilerde daha sorunsuz ve daha severek bardakla içer diye ümit ediyorum.Confused

Mesajı Yazan: balkız
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 15:25
zaten süt kemikleri geliştirir diyolar bide 1 yaştan önce vermeyin diyolar e asıl bu dönemde daha iyi bence kemikleri içinnn bende başlıyorum bugunden itibaren vermeye geç kaldım bileee Big smileBig smilesağolun

-------------
iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 16:03
ben oğluma 3 aydır süt veriyorum yani 5 aylıktı başlattığımda tam olarak sütü ilk başlarda zor içiyordu ama şimdi gayet güzel bir seferde 240 ml sütü içiyor. Ama ben yinede sulandırıyorum biraz sütü 240 ml içine 200 ml süt 40 ml su şeklinde bazende içinde cici bebe yada pekmez katıyorum... Bazen meyve atıyorum bardakla veriyorum her türlü içiyo artık... Bizim derdimiz biberonla içmiyo sütü illa bardakta içecekLOL

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 16:16
Orjinalini yazan: selican selican Yazdı:

aslında şöyle bir şey var biliyormusunuz.hep çevremdeki bebeklerde bunu gözlemledim.bir yiyeceğe içeçeğe ne kadar geç başlarsan çocuk onu ilerde sevmiyor ya da hiç ağzına bile sürmüyor.erkenden her şeyi tattıran annelerin bebekleriyse maşallah severek yiyip içiyorlar.ben çoğu şeye doktoruma uydum.biraz geç kaldım.iyimi oldu kötümü bilemiyorum.selinin ilerde bir kardeşi daha olursa biraz rahat büyüteceğimWinkWinkWink
aynı kanıdayım,ama artık çok geç malesef bizim içinConfusedoğlum 3,5 yaşında ve bir çok şeyin tadını bilmiyor bilmek istemiyor hep reddediyorCryyemedişğim şeleri liste yapamam şuan çok uzun ama yediği şeyler yoğurt pilav

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat