Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lutfen yardım edın(öksürük)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55242
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 01:38

Konu: Lutfen yardım edın(öksürük)
Mesajı Yazan: Endıselı anne
Konu: Lutfen yardım edın(öksürük)
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2017 Saat 09:24
Kadır bey dun gece sıze ıkı cocugumla ılgılı mesaj attım fakat forumlarda goremıyorum oncelıkle sıze artık cocuklarını boyle gormeye dayanamayan ve yardım bekleyen bır anne olarak yazıyorum                                                                                       Kızım 5 yasında bu sene krese basladı 3 aydır gecmeyen bır oksurugu var buna ara ara ıshal ve kusmada eslık edıyordu ama su son 1 haftadır oksurmekten nefes bıle alamıyor yemek yemıyor yuksek ates 2 gun devam ettı heryerının agrıdıgını soyluyor ve sureklı uyumak ıstıyor doktora goturdugumde krese gıttıgı ıcın sık hastalancagını soyledıler ıgne verdıler evde hava vermemı soyledıler ben bal ıhlamur verıyorum ıyı olması ıcın ne yapabılırım

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2017 Saat 09:28
Oglum 2 yasında 33haftalık cıger sıkıntılı dogdu 21 gun kuvezde makınalara baglı solunum yaptı 2aylıkken tekrar cıgerlerınden yogunbakımda 1 hafta kaldı hava vermıslerdı. su 5 aydırda krup adını koydukları bı hastalıkla savasıyoruz oksuruk hıc gecmıuoru bazı geceler hıc sesı cıkmıyor mosmor oluyor daha once ıgnede oldu sureklı hava verıyoruz ama hıcbıse gecırmıyo alerjık olcagı soylendı alerjı testı yapıldı kandan bahısıklıgı cok yuksek cıktı alerjısıde yokmus ee neden hasta oluyor dedıgımde hıcbıse soylemıyolar onları bole gorunce artık cok uzuluyorum lütfen yardım edın

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2017 Saat 19:52
Keske  eski mailleri bir okusa idiniz..
1- Her cocuk yuva/kerse basladiginde, ilk 2 senesi cok hastalikli gecer.
2- Bunu hicbir sekilde onleyemezsiniz..
3- Bunun "bagisikliginin zayif" olmasi diye bir durumla bir ilgisi yoktur. Bagisiklikla ilgili makaleleri okuyun.
4- Su anda Domuz gribi geciriyor, eski mailleri okuyun.
5- SAKIN; Igne ve/veya "Hava" dedikleri her ne ise kullanmayin.
6- Krup; "3 gece hastaligidir".... Bu sekilde uzun surmez, bir dumen donuyor ama ne!!!
Ayrica da, bu yasta hicbir Allerji testi yapilmaz.. Kullandiginiz ilaclar yuzunden boyle oluyor..
IYi kazik yemissiniz.
7-  "...alerjısıde yokmus ee neden hasta oluyor dedıgımde hıcbıse soylemıyolar ..."  soylemezler tabii..
Turk doktorlari Grip teshis ETMEMEYE yeminlidirler.... ASLA Grip teshisi koymazlar!!

"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazilarimi iyi okuyun... Siz bu 3 safhayi da defalarca gecirmissiniz.
Cok okumaniz lazim.... COOOOOOOK 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2017 Saat 20:09
Tesekkur ederım hocam defalarca antıbıyotık vermelerıne ragmen hıc kullanmadım ama cocukların bu halıne dayanamayıp gneyı dun olmustuk yazılarınızı okuyacagım keske sızı daha once gorseydım

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2017 Saat 20:51
Peki hocam domuz grıbı ıcın ne yapmam gerekıyor kızım nasıl rahatlayacak 2 yasındakı oglumada gecıyor sanırım nasıl iyi olacak cocuklarım

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2017 Saat 23:30
Hicbir sey!!  Verilecek hicbir ilaci yoktur, mevcut "Antiviral" ilaclar da, hastaneye yatirilacak kadar agir
vak'alara verilir.
Siz; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix ile devam edin.
Eski mailleri mutlaka okuyun.

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2017 Saat 00:03
Peki hocam yazılarınızı okumaya baslamıstım aksamdan berı limonlu bal verıyorum havayıda kestım vermıyorum hava dedıgımız ventolın ve pıulmıcort tu.. ayak altına ve gogsune vıks surdum bununla ılgılı bı yazınıza denk gelmedım acaba buda yanlıs bıseymı nefes alıp vermesıde cok yavas dakıkada neredeyse 20 kere nefes alıyor

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2017 Saat 00:09
Bıde 3 gundur sureklı balgam cıkarıyor

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2017 Saat 04:00
Keske Pulmicort'u hic kullanmasa idiniz. Kortizon etkisi ile, vucudun Viruslere karsi direncini baskiladiniz,
is uzayacak..
Ister gogusune Vick surun veya bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin..

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2017 Saat 08:54
Aklım almıyor ya bırısı 5 yasında dıgerı 2 yasında kucucuk cocuklar nası bu kadar yanlıs tedavı uyguluyolar yanlarında bı sıze tesekkur ederım hocam terleme ıle yazılarınızı okudum onuda denıyorum ınsallah sızın sayenızde atlatıcaz sıze tesekkur ederım bısey olursa sıze tekrar yazıcam

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2017 Saat 19:54
Hocam kızımın dılının ustunde sımdıde bahsettıgınız o beyaz tabaka olusmus ve agzı pıs kokuyor oksurugu hala hıc gecmedı durmadan devam edıyor bugun 2 kere oksurmekten kustu onun dısında hep balgam çıkartıyor ama oksurmekten konusamıyor bıle bal ve limona devam edıyorum bıks suruyorum baska ne yapabılırım her gecen dakıka daha kotu oluyor

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2017 Saat 23:33
Nefes alıp vermesıde cok yavas ve sıkıntılı

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2017 Saat 03:43
Bunlar; buyuk kizda oluyorsa, bir Strep-A Testi yaptirin.. Sakin Bogaz kulturu yaptirmayin..
Sonucu konusalim. Her halukarda; Antibiyotik gerekiyor.
Strep-A Testi :(+) gelirse, Deposilin6-3-3 adeleden yapilmasi gerkir...
Strep-A Test : (-) gelirse; Augmentin400 gunde:2x1 olcek(5ml) baslayin, siseyi bitirin.
Bu arada da, eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2017 Saat 05:01
Peki hocam

Mesajı Yazan: zeynepp
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2017 Saat 15:26
Hocam ben araya giriyorum ama merak ettim.Neden boğaz kültürü vermemek gerekir böyle zamanlarda?Bizden mutlaka boğaz kültürü istiyorlar ünv hastanesine götürdüğümüzde.Saygılarımla...

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2017 Saat 17:03
Hocam bugun gıttım doktora testı yapmalarını ıstedım bu durumdakı bı cocugun negatıf cıkma olanagınyok su durumda dedıler hastaneye yatırıp hava vermeyı teklıf ettıler ıstemedık bu eefer eve ventolın ve fılzyotaytmıydı tam hatırlamıyorum dırek agızdan alması gerektıgını soyledı be astım hastası oldugunu soyledıler ıgne bacaktan oluyor bugu 4.ıgnesı bu cocuk hıc duzelmıyor hep daha kotu oluyor dedıgımde bana sureyyaplajı cocuk gpgus hastalıklarına goturun dedıler ınanın artık bende kızımda tukendık su 1 haftada cok cıddı bır kılo kaybı oldu onuda gectı nefes darlıhı yasıyor hıc uyumadan sabah edıyoruz artık oksurukten

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2017 Saat 19:58
- zeynepp: Turkiye'de yapilan bogaz kulturlerinin TAMAMi hatalidir..
1- Kultur, sadece; "Beta-Hemoliz" oldugu gosterir. A-Grubu olup-olmadigi mechuldur.
2- Kulturlerde cogu kere Kan bankalarinin gunu gecik insan kanlari kullanilir. Insan kanlarinin
kullanilmasi ile, ayni Streptokoklar gibi "Beta Hemoliz" yapan, saprofit Hemofilus Hemolitikus bakterileri de
urer ve yanlis sonuc verir.
3- Buna mukabil; Strep-A Test: hem A-Grubunu, hem Beta Hemolizi gosterdigi icin, daha kesin sonuc verir.
Bu sebeple, sahtekar doktorlar, dogru sunuc veren Strep-A Testini degil, genellikle, yanlis (+) sonuc
veren Kulturu tercih ederler..

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2017 Saat 20:00
-Endiseli anne: Ne diyeyim!!!
Siz bu doktorlarin ilaclarini kullandiginiz surece, ellerinden kurtulamazsiniz.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2017 Saat 20:08
Hocam sızınle konustugumuzdan berı ne havaları nede ılacları vermıyorum zaten bugun hastaneye yatırma teklıflerınıde reddettık

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2017 Saat 20:22
Takip edin.. Solunumda bir gucluk olsa; dudaklari morarir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat