Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anneanne ve babaanneler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6599
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 18:22

Konu: anneanne ve babaanneler
Mesajı Yazan: mine
Konu: anneanne ve babaanneler
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2008 Saat 21:47
belki onlar çok iyi anneler çok güzel iyi evlatlar yetiştirmişler tecrübelerini hiçe sayamam ama çocuklarımız sadece bize ait dünyanın en kötü anneleri olsakta onlar bizim bıraksınlarda ne iyi ne kötü biz karar verelim karışmasınlar sadece sevsinler torunlarını aslında bunları düşündüğüm için utanıyorum fakat annem ne zaman bize gelse çocuğum perişan oluyor bütün düzenimiz bozuluyor daha çocuğum üç aylıkken ağzına karamel vermişti doğum yaptım yapalı onu yapma bunu yapma demekten ben usandım o usanmadı dediklerimin tersini yapmaktan kimseye anlatamıyorum size anlatıp biraz içimi dökmek istedim eminim bir çoğumuz aynı sorunları yaşıyoruz

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Cevaplar:
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 16:02
anlıyorum canım seni aynen bizdede öyle sanki o çocuk benim degilde onların neden anlamak istemezlerki bazı şeyleri bende olmaz hayır saçmalamayın o dahabi bebebk doktor öyle demedi bunlar batıl inanç inanmayın demekten bıktım gerçi ilk dogdugunda karıştıkları gibi karışamıyolar artık bi kaç defa azarlayıncaWinkWinkWink

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 09:36
kızlar
ben de aynı sizin gibi düşünüyordum hatta size bir anımı anlatayım. arda 3 aylık ve ben ie başladım . bir gün eve gittim çocuk böyle kahverengi bir şeyler kusuyor emdikten sonra nasıl korktum anlatamam sadece anen sütü emen bir çocuktan parça parça ne gelebilir ki Confused bir ara çok korktum ardı arkası gelince anneeeeeeeeeeeeeeeee koş deidm kaynanama sen bir şey verdin mi bu ne , dr a götürelim çocuga dedim güldü. öğlen yemekte kendi bulgur pilavı yiyormuş, arda ağzını şapırdatmış ona da vermiş AngryAngryAngry bu sadece yaşadıklarımdan bir tanesi

badisinin yakasında kırmızılık görüpte kan mı sanmadım neler neler onlarında reçel oldugu çıktı ortaya korkusundan söylemiyormuş, yani uzun lafın kısası benimkide beni dinlemedi bu konuda. ne yapablilirdim ki? yoktum akşama kadar. ama noldu büyüdü topaççç gibi bazen de diyorum ki şimdi iyi mi oldu erkenden başlaması hiç yemek seçmiyor çüneme alışkanlığı oluştu, hiçbir yerde sıkıntı yaşamıyorumm buluşmada kızlar şahit oldu ne bileyim. kafanıza takmamaya çalışın Clown

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 09:55
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

kızlar
ben de aynı sizin gibi düşünüyordum hatta size bir anımı anlatayım. arda 3 aylık ve ben ie başladım . bir gün eve gittim çocuk böyle kahverengi bir şeyler kusuyor emdikten sonra nasıl korktum anlatamam sadece anen sütü emen bir çocuktan parça parça ne gelebilir ki Confused bir ara çok korktum ardı arkası gelince anneeeeeeeeeeeeeeeee koş deidm kaynanama sen bir şey verdin mi bu ne , dr a götürelim çocuga dedim güldü. öğlen yemekte kendi bulgur pilavı yiyormuş, arda ağzını şapırdatmış ona da vermiş AngryAngryAngry bu sadece yaşadıklarımdan bir tanesi

badisinin yakasında kırmızılık görüpte kan mı sanmadım neler neler onlarında reçel oldugu çıktı ortaya korkusundan söylemiyormuş, yani uzun lafın kısası benimkide beni dinlemedi bu konuda. ne yapablilirdim ki? yoktum akşama kadar. ama noldu büyüdü topaççç gibi bazen de diyorum ki şimdi iyi mi oldu erkenden başlaması hiç yemek seçmiyor çüneme alışkanlığı oluştu, hiçbir yerde sıkıntı yaşamıyorumm buluşmada kızlar şahit oldu ne bileyim. kafanıza takmamaya çalışın Clown
haklısın bir bakıma ama  ne bileyim işte mesela bebeğimi uyuturken gelip kucağımdan alıyor ben uyutmayı bilmiyormuşum büyüdüğümüzü bizimde birer birey olduğumuzu önemsemiyorlar sanırım daha çok buna bozuluyorum  

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 10:29
Bende bir anımı anlatayım,
Üç hafta önceydi, benim oğlum çok uyumlu ve huzurlu bir bebektir.eziyeti yok anlayacağınız. Uyku problemide olmadığı için sallamaya alıştırmadım. İşten eve gititğim zaman bişeyler hissediyorum ama ne oludğunu kestiremiyordum, görümcem geldi,abla annemler bişey yapmışlar ama sana söyleyemiyorlar bilgin olsun sonra benden neden gizlediniz diye kızma dedi. Meğer eve salıncak kurmuşlar oğlumu orda uyutuyorlarmış.benim işten dönüş saatimde kaldırıyorlarmış. 8 aya kadar çocuk alıştırılmamış o aydan sonra alıştırmanın mantığını anlayamadım. Uyutamıyorlarmış onlarıda anlamam gerekiyormuş. bende çocuk 8 aylık oldu artık her iki saatte bir uyumazki gündüz uykuları azalacak tabiki. tama sizin rahatlığınız için orarada uyutun (sağlığınıda bıraktım) ben anne olarak katlanayım geceleri uyumazsada fedakarlık yapayım yalnız bir yere gitiğimzaman ben salıncağı nerden bulayım dedim. Sonra yatırmadılar sanırmm.......

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 13:23
Ben hep derim bu lafı arkadaşlar sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Allah anneanne ve babaannelerin bebekleri yetiştirmesini isteseydi, menepozu icat etmezdi.Big%20smile

Alıntı : Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 14:31
UnhappyValla benim nelerin beklediğini tahmin ediyordum ama sizinkileri okuduktan sonra daha bir korkar oldum kızlar.
Bakın benim yazdıklarımı okuyunda beni nelerin beklediğini bir tahmin edin teselli olun.
Benim Kayınvalidem biraz eski kafalı ilk hamile kaldığımdan beri görümcemin hazır bez kullanmadığını ona bembeyaz bezler diktiğini söyleyerek bana bez dikeceğinin sinyalini verdi.
Sandıkta bebek kundağı olduğunu isteyip istemediğimi görümcemin kızlarını kundakladığını söyledi.
Bebeğe asla elyaf kullanmamam gerektiğini ona yünden yatak ve yastık dikeceğini söyledi.
Eğer bebeğimin gazı olursa ona kimyon içireceğini söyledi.
Bebek karyolasını şimdilik yanımda tutacağım seneye odasını ayıracağım dediğimde. Olurmu 4 yaşına kadar yanında yatacak dedi.
Sünnet yaptıracağız dediğimde suratını asıp böyle saçmalık görmedim dedi.
Bebeğim doğduktan sonra onu hiç sallamayı düşünmediğimi ama zorunlu kalınca sallıyabileceğimi ama sallama taraftarı olmadığımı söylediğimde ben oğluma salıncak kuracağım dediConfused.
Çok güzel bir tulum almış ama tulum kadife ve ilk aylarda giyilecek kadar küçük. Bende Anne temmuz ayında bu giydirilmez erkek çocuğu sıcağı çok sevmez dediğimde. Olurmu hiç üşür bebek dedi.
Yani kızlar bunlar şu anda hatırladıklarım.
Aslında ben çalışmayı bırakmıyacaktım. Ama bu duyduklarımdan sonra asla çalışmıyacağım bebeğime ben bakacağım dedim. Eşimde kabul etti çok şükür.
Hatırladıkça yazarım kızlar sizlerde biraz rahatlarsınız. Wink

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 14:56
Orjinalini yazan: NazNiran NazNiran Yazdı:

UnhappyValla benim nelerin beklediğini tahmin ediyordum ama sizinkileri okuduktan sonra daha bir korkar oldum kızlar.
Bakın benim yazdıklarımı okuyunda beni nelerin beklediğini bir tahmin edin teselli olun.
Benim Kayınvalidem biraz eski kafalı ilk hamile kaldığımdan beri görümcemin hazır bez kullanmadığını ona bembeyaz bezler diktiğini söyleyerek bana bez dikeceğinin sinyalini verdi.
Sandıkta bebek kundağı olduğunu isteyip istemediğimi görümcemin kızlarını kundakladığını söyledi.
Bebeğe asla elyaf kullanmamam gerektiğini ona yünden yatak ve yastık dikeceğini söyledi.
Bebek karyolasını şimdilik yanımda tutacağım seneye odasını ayıracağım dediğimde. Olurmu 4 yaşına kadar yanında yatacak dedi.
Bebeğim doğduktan sonra onu hiç sallamayı düşünmediğimi ama zorunlu kalınca sallıyabileceğimi ama sallama taraftarı olmadığımı söylediğimde ben oğluma salıncak kuracağım dediConfused.
Çok güzel bir tulum almış ama tulum kadife ve ilk aylarda giyilecek kadar küçük. Bende Anne temmuz ayında bu giydirilmez erkek çocuğu sıcağı çok sevmez dediğimde. Olurmu hiç üşür bebek dedi.
Aslında ben çalışmayı bırakmıyacaktım. Ama bu duyduklarımdan sonra asla çalışmıyacağım bebeğime ben bakacağım dedim. Eşimde kabul etti çok şükür.
Amanınnn bu ne ablaaaa. DeadDeadKabus gibi beeeeee. Sen sen ol çalışmaya devam etsen de sakın ama sakın böyle bişeye izin verme. Ben de çalışmaya ara verdim kayınvalidem bu kadar vahim olmasa da yine de bırakamıyorum. Nolur sen dediğini yap ablacım ve bence sınırını çok iyi çiz ki sana karışamasın. Benimki iyi olmasına rağmen çatışmalarımız oluyor seni hiç düşünemiyorum. Korktum ben valla.ConfusedConfused
Clown

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 15:18

Benim bebeğimde 14 ağustosta doğdu,Denizli çok sıcaktı.Kayınvalidem çocuğu kat kat örtmüştü,aç diyorum açmıyor.Bebeğim ciğer gibi olmuştu,her tarafı kızarmıştıUnhappyAllah kolaylık versin canımClown

Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 15:47
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Benim bebeğimde 14 ağustosta doğdu,Denizli çok sıcaktı.Kayınvalidem çocuğu kat kat örtmüştü,aç diyorum açmıyor.Bebeğim ciğer gibi olmuştu,her tarafı kızarmıştıUnhappyAllah kolaylık versin canımClown

Bu üşüme işini de ben hiç anlayamıyorum. Çocuklar ve bebekler normalde yetişkinlerden çok daha geç üşürler. Yani siz üşümüyorsanız, bebeğiniz hiç bir şekilde üşümez, hatta siz hafif üşüdüğünüzde de üşümez.

En çabuk yaşlılar üşür, vücut ritmi ve sıcaklığından dolayı... Onlar da genelde anne anne ve babaanneler oldukları için, herkesin üşüdüğünü düşünürler maalesef...

Hep görüyorum, bahar havasında anne kısa kollu giymiş, bebeğinin üzerine uzun kollu giydirmiş, kafasına bere takmış, üzerini de battaniyeyle örtmüş. Yazık yavrulara, üzülüyorum bu bebeklere... 

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 15:50
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Amanınnn bu ne ablaaaa. DeadDeadKabus gibi beeeeee. Sen sen ol çalışmaya devam etsen de sakın ama sakın böyle bişeye izin verme. Ben de çalışmaya ara verdim kayınvalidem bu kadar vahim olmasa da yine de bırakamıyorum. Nolur sen dediğini yap ablacım ve bence sınırını çok iyi çiz ki sana karışamasın. Benimki iyi olmasına rağmen çatışmalarımız oluyor seni hiç düşünemiyorum. Korktum ben valla.ConfusedConfused
Clown

Canım benim LOLLOL sağol düşüncelerin için. Korkma o kadar korkulacak bir kadın değil. Hem ben onun sadece söylediklerini yazdım. Ben bunlara topluca cevaplarımı ve tavrımı koydum canım merak etme.
Ama bebek olunca bir gerginlik olacağı belli gibime geliyor.
Canısım çalışmama kararım hem kayınvalidemden çok işimin tutarsızlığından 12 senedir aynı yerde çalışıyorum ve 435 ytl maaş alıyorum. Şimdiye kadar çalışma saatlerim esnek istediğim zaman izin alıyorum diyordum ama yeter artık sömürüldüğüm çalışmıyacağım. Bu paraya bebeğime bakıcı bile tutamam bitanem. 600 ytl bakıyorlar Ankarada. O yüzden bebeğime ben bakıp kendi hamurumla yoğuracağım onu inşallahhhh.

aaaa kızlar unuttuğum birşeyi hatırladım.
Bebek arabasına baktım dediğimde. Ne gerek var bebek arabasına 1-2 yaşına kadar binmiyor ki, hem sen hem bebeği hem arabayı nasıl aşağı indireceksin dedi. Ben söz dinlerim Wink derhal bunada çözüm buldum. Geçen hafta aldım arabasını LOLLOLLOL.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 15:57
Orjinalini yazan: Siddartha Siddartha Yazdı:

Bu üşüme işini de ben hiç anlayamıyorum. Çocuklar ve bebekler normalde yetişkinlerden çok daha geç üşürler. Yani siz üşümüyorsanız, bebeğiniz hiç bir şekilde üşümez, hatta siz hafif üşüdüğünüzde de üşümez.

En çabuk yaşlılar üşür, vücut ritmi ve sıcaklığından dolayı... Onlar da genelde anne anne ve babaanneler oldukları için, herkesin üşüdüğünü düşünürler maalesef...

Hep görüyorum, bahar havasında anne kısa kollu giymiş, bebeğinin üzerine uzun kollu giydirmiş, kafasına bere takmış, üzerini de battaniyeyle örtmüş. Yazık yavrulara, üzülüyorum bu bebeklere... 

Valla yazdıklarınıza yürekten katılıyorum. Ama işte yaşlılara anlatmak mümkün değil bunu.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 17:24
benim doğumda çok kanamam oldu dikişlerimde çok kötüydü yürüyemedim oturamadım o yüzden 15 gün annemde kaldım ve o 15 gün boyunca bebeğimi sadece emzirmek için getirdi yanıma neymiş anne çocuğuna bakarsa nazar değermiş dayanamadım en sonunda kendi evime geldim sağolsun çok yardımı dokundu annemin emeklerini inkar edemem beni bu yaşa ne emeklerle getirdi ama o 15 günü hiç unutamıyorum düşünsenize yavruma doyasıya sarılamadım bile kayınvalidemde hiç arayıp halin ne diye sormadı şimdi bebeğim 9 aylık her hafta gelip bebeğime karışıyor ne hakkı varkiUnhappy

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 00:50

Canım benim LOLLOL sağol düşüncelerin için. Korkma o kadar korkulacak bir kadın değil. Hem ben onun sadece söylediklerini yazdım. Ben bunlara topluca cevaplarımı ve tavrımı koydum canım merak etme.
Ama bebek olunca bir gerginlik olacağı belli gibime geliyor.
Canısım çalışmama kararım hem kayınvalidemden çok işimin tutarsızlığından 12 senedir aynı yerde çalışıyorum ve 435 ytl maaş alıyorum. Şimdiye kadar çalışma saatlerim esnek istediğim zaman izin alıyorum diyordum ama yeter artık sömürüldüğüm çalışmıyacağım. Bu paraya bebeğime bakıcı bile tutamam bitanem. 600 ytl bakıyorlar Ankarada. O yüzden bebeğime ben bakıp kendi hamurumla yoğuracağım onu inşallahhhh.

aaaa kızlar unuttuğum birşeyi hatırladım.
Bebek arabasına baktım dediğimde. Ne gerek var bebek arabasına 1-2 yaşına kadar binmiyor ki, hem sen hem bebeği hem arabayı nasıl aşağı indireceksin dedi. Ben söz dinlerim Wink derhal bunada çözüm buldum. Geçen hafta aldım arabasını LOLLOLLOL.
Ay çok sevindim.LOLLOLLOLLOL
Böyle şakacı ruhunla devam edersen inan o da senden bıkıp mücadeleyi bırakacaktır. Süpersin ClownClown
Zor durumda kalırsan benim aşağıdaki yazıyı buzdolabına büyük puntolarla asıver...

Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 12:25
benim de en kızdığım şeyler bunlar..büyüklerimiz 16-17 yaşlarında anne olmuşlar kendileri büyütmüşler çocuklarını ama biz daha büyük yaşlarda anne olduğumuz halde bizlere güvenleri yok.Halbuki biz daha çok okuyup uyguluyoruz.Onlar kafadan dolma bilgileri hala bize yaptırmaya çalışıyorlar.Cry
Ben temmuz sıcağında doğum yaptım bebeğim incecik body lerle büyüdü battaniye yerine ince bir örtü ile uyudu.Bir şey olsaydı çoktan hasta olurdu.
Ne zaman dışarı çıksam her ne kadar bebeğimi giydirsem özellikle yoldan geçen  teyzeler "kızım bu çocuk üşür üzerine battaniye ört" deyip duruyorlar onları kırmamak için bişey demiyorum ama kızıyorum.Angry
Kayınvalidem bana pek karışmaz ama bazen yedirdiklerim konusunda karışır gibi oluyor.Geçenlerde kremşentili bir pastadan çok az ağzına koydu ben görünce kırmadan izah ettim.Sürekli geçmişte "bebeklere 3-4 aylıkken bile yemekler verilirdi onlara bişey oldumu" diyorlar ben artık bişey demiyorum çünkü anlamıyorlar.Angry

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 12:28
benim annemde takmıs sekerli su ver cocuga susuzluktan kuruycak.
diyorum herkes soyluyor ilk 6 ay sadece anne sutu veriliyor. anne sutunde hersey var.
yine de benden gizli verdigi olmustur. biz sizi oyle buyuttuk ne olcak diyor.
:)2 yasındaki oglum daha 5-6 aylıkken kayınvaliden de meyvalı yogurt veriyordu. ben diyordum vermeyin yok dinletemiyordum.

ama yardımlarını da kimse inkar edemez. isim cıktı mı ya anneanne ya babaanne imdadimiza yetisiyor.
iyi ki varlar...

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 13:43
O şekerli su olayının aynısını ben de yaşadım. Tutturdular Egemen su içsin diye. Gerek yok dedim. Açıkladım... Bakın dedim şu kadar çiş yapıyor, cildi kurumuyor, ağlamıyor susasa bunlar olur dedim ama dinletemedim. Yoğun baskı altında biberona koyup biraz verdim, içmedi. Çünkü çocuk lıkır lıkır anne sütü içiyor, susamıyor ki... Bebek içmeyince kabahatli yine ben oldum. Bunu küçükkenden alıştırmalıydın, bu yaşta biberon almaz dediler. Ama ben biberona alışsın ya da su içsin isatemiyorum ki dedim. Sonra kabul etmeyip biberonuna kesme şeker at dediler. En son dayanamayıp "He attım" dedim. "İçti" dedimLOLLOLLOL Mutlu olsunlar diye... Bebeğime ilk 6 ay sadece anne sütü verdim. Sonrasında da 9 ay ağırlıklı anne sütü yanında ek beslenmeyle büyüttüm. Suyu da oğlum ek besinlere geçince kendisi istedi, aldı. İhtiyaç duyduğu zaman...

Kalın giydirme konusunda da çok dertliyim... Bebeğimin ayağına ikişer çorap giydiriyorlardı. Evimiz de o zaman merkezi sistemdi. Hamamdan az serin bir evdiLOLLOLLOL Çocuğun ayak parmak araları pişince haklı olduğumu anladılar ama ben bu arada nasıl bir psikolojik savaş verdim anlatamam...

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 15:05
off off kızlar anlatılan tüm konularda emin olun az yada çok dertler ortak...Allah izin verirde bizde o günleri görürsek bizde böyle herşeye karışan,bizde büyüttük heralde diyen büyüklermi olucaz acaba Confused

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: seydaulgen
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 22:27
walla bende yaşıyorum bu sorunları. Kaynanam yanımda olmasada uzaktanda müdahalelerine devam ediyo. Geçen eşime sölemiş çocuğu sallamayın drlar dedi beynine zarar veriyomuş. Bu konuyla ilgili bi sürü yazı okudum çok hızlı ve sert sallamak zaten zararlı bunu biliyorum ama benim bebeğimde kolikli bi bebekti. Normal bi şekilde uyumuyodu ki. Doğumdan sonra yanımda kaldı karışmadığı bişi kalmadı. Çok sinir bozucu bi durum. Ben de çareyi araya mesafe koyarak ve sölediği saçmalıklara cevap vererek buldum..  Tongue
Napim.    Thumbs%20Up

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 14:36
valla kolay gelsin arkadaşlar. ben yaşamıyorum bu yazdığınız sorunları her iki annemden yana.. ama eminim ki çok zordur. bir yandan insnaın sabrı ve bir yandan herşeyden önemli anneler... hem de 2 tane... tekrar alah kolaylık versin..

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 22:39
Orjinalini yazan: seydaulgen seydaulgen Yazdı:

walla bende yaşıyorum bu sorunları. Kaynanam yanımda olmasada uzaktanda müdahalelerine devam ediyo. Geçen eşime sölemiş çocuğu sallamayın drlar dedi beynine zarar veriyomuş. Bu konuyla ilgili bi sürü yazı okudum çok hızlı ve sert sallamak zaten zararlı bunu biliyorum ama benim bebeğimde kolikli bi bebekti. Normal bi şekilde uyumuyodu ki. Doğumdan sonra yanımda kaldı karışmadığı bişi kalmadı. Çok sinir bozucu bi durum. Ben de çareyi araya mesafe koyarak ve sölediği saçmalıklara cevap vererek buldum..  Tongue
Napim.    Thumbs%20Up

en doğrusunu yapmışsın ben pek cevap veremiyorum darılmasınlar diye emin ol sen bebeği ayağında sallamak istemeseydin o zaman da biz ayakta sallayarak büyüttük sende öyle yap diyecekti ne yaparsan illaki muhalefet ediyorlar insan yoruluyor

-------------

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 22:52
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

O şekerli su olayının aynısını ben de yaşadım. Tutturdular Egemen su içsin diye. Gerek yok dedim. Açıkladım... Bakın dedim şu kadar çiş yapıyor, cildi kurumuyor, ağlamıyor susasa bunlar olur dedim ama dinletemedim. Yoğun baskı altında biberona koyup biraz verdim, içmedi. Çünkü çocuk lıkır lıkır anne sütü içiyor, susamıyor ki... Bebek içmeyince kabahatli yine ben oldum. Bunu küçükkenden alıştırmalıydın, bu yaşta biberon almaz dediler. Ama ben biberona alışsın ya da su içsin isatemiyorum ki dedim. Sonra kabul etmeyip biberonuna kesme şeker at dediler. En son dayanamayıp "He attım" dedim. "İçti" dedimLOLLOLLOL Mutlu olsunlar diye... Bebeğime ilk 6 ay sadece anne sütü verdim. Sonrasında da 9 ay ağırlıklı anne sütü yanında ek beslenmeyle büyüttüm. Suyu da oğlum ek besinlere geçince kendisi istedi, aldı. İhtiyaç duyduğu zaman...

Kalın giydirme konusunda da çok dertliyim... Bebeğimin ayağına ikişer çorap giydiriyorlardı. Evimiz de o zaman merkezi sistemdi. Hamamdan az serin bir evdiLOLLOLLOL Çocuğun ayak parmak araları pişince haklı olduğumu anladılar ama ben bu arada nasıl bir psikolojik savaş verdim anlatamam...

aynı olayı ben yaşadım babaanne tutturdu şekerli su diye hayır dedim içmcek ben alt kata iniyorum o üst kata çıkıyor bardağın kaşığını duyup yukarı fırlıyorum kafayı yicektim ama tavrımı koydum sonradan bana sormadan iş yapamaz olmuştu halen bile çekinir ama birazda tavır koymak gerekiyor sanırım herşey onların zamanındaki gibi değil ki...herşey çok farklı herşeyden önce onların annesi biziz,onları biz yetiştireceğiz neden hep beraber yıpranalım ki stres yapalım....hepimize yazık ama anlayabilene işte....sağolsun annem hiçbir şeyimize karşmadı,şunu öyle böyle bile yap demedi.....sanırım kızını çok iyi tanıyordu....

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 00:05
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

Napim.    Thumbs%20Up

en doğrusunu yapmışsın ben pek cevap veremiyorum darılmasınlar diye emin ol sen bebeği ayağında sallamak istemeseydin o zaman da biz ayakta sallayarak büyüttük sende öyle yap diyecekti ne yaparsan illaki muhalefet ediyorlar insan yoruluyor

walla haklısın cnm sırf muhalefet olsun die konuşuyolar LOL

Mesajı Yazan: leyla59
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 02:13

ayyy ne zor bee

-------------
herbişeyim canım kızım

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 12:54
Orjinalini yazan: leyla59 leyla59 Yazdı:

ayyy ne zor bee

Yok canım zor değil alıştım artık. Önemli olan tavrını koyman Wink kırmadan.

-------------

Mesajı Yazan: fistiktuanam
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 11:40
ayyy arkadaslar herkesde bu dert var yaa aman amannnConfusedbende kayinvalidemden uzak oturuyorum ama bize geldiklerinde karismadigi zamanlarin acisini cikariyoCrybebegimi sallamaya alistirmamistim kendi kendine uyuyodu kayinvalidem kucagina aldi kucaginda salliyarak uyuttu yapma oyle o aliskin degil dedikceUnhappyahhh ahhh neyseki fistigimi alistirmaya calisiyorum simdi allah kaynanasiyla yakin oturanlara sabir versinnn LOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: brc_brc
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 23:03
kayınvlidemi bugün oğluma türk kahvesi verirken yakaladım.
sonrada kustu tabi yavrumConfused

-------------
http://ticker.7910.org/eng">

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 23:25
Orjinalini yazan: brc_brc brc_brc Yazdı:

E ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaShockedShockedShockedShockedShocked
Allah sana sabır versin canımApproveStarStarStar

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 23:28

al bendende bir ohaaaa bu kadarıda pes yaniAngry

-------------

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 00:06

ayyy nasıl yani yaaaAngryAngryAngryAngry

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: brc_brc
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 00:10

ben söylemekten bıktım o yapmaktn bıkmadı
birde yakalandım sen görmeden vericektim dedi..
anlatıyorum ama anlamıyorki..
hep hayır anne verme demekten bıktım..

-------------
http://ticker.7910.org/eng">

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 00:19

ben söylemekten bıktım o yapmaktn bıkmadı
birde yakalandım sen görmeden vericektim dedi..
anlatıyorum ama anlamıyorki..
hep hayır anne verme demekten bıktım..

Şu yazıyı buzdolabına as canımWink

Allah anneanne ve babaannelerin bebekleri yetiştirmesini isteseydi, menepozu icat etmezdi.Big%20smile

Alıntı : Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 00:19

Nasıl ya, pes vallahi, olacak şey değil Angry

-------------

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 00:24
Bencede pes vallahi minicik bebege kahve mi verilir yaAngry

Allahtan benim kayinvalidem bana o konularda hic karismaz, hep benim iyi bir anne oldugumu söyler ve destekcim olur.O konuda hakkini yiyemem.kendi annemde sürekli ban yardim etmek icin cirpinip durur telefonlarda.Ikisindende Allah Razi Olsun.Clown

Burdaki yazilardan birinde okudum, arkadaslardan birinin kayinvalidesi gazli olan cocuga kimyon verilir gibi birsey demis.ben Almanyada yasiyorum ve burdaki doktorumuz benim kizimada ayni seyi önermisti.Kimyon yagi ile karina masaj yapmak cok iyi geliyor.suyla karistirip kimyonu icmekte cok faydali.Tavsiye ederim nacizane fikrimWink

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 00:27
Orjinalini yazan: fistiktuanam fistiktuanam Yazdı:

ayyy arkadaslar herkesde bu dert var yaa aman amannnConfusedbende kayinvalidemden uzak oturuyorum ama bize geldiklerinde karismadigi zamanlarin acisini cikariyoCrybebegimi sallamaya alistirmamistim kendi kendine uyuyodu kayinvalidem kucagina aldi kucaginda salliyarak uyuttu yapma oyle o aliskin degil dedikceUnhappyahhh ahhh neyseki fistigimi alistirmaya calisiyorum simdi allah kaynanasiyla yakin oturanlara sabir versinnn LOLLOLLOL
İlk doğum yaptığım zaman, kayınvalidem benim yanıma kalmaya geldi, o da aynen senin kayınvaliden gibi, kucağında sallamaya başladı, ilk zamandan bu tür şeylere alışırlarsa, öyle gider, eşim de, bende tepki gösterdik ama kayınvalidem sallanmadan çocuk büyütülmeyeceğini düşünüyor, kucağına aldığı anda sallamaya başlıyordu Confused Ben bunun önüne geçtim, kayınvalidem çok iyi biridir ama hep o şekilde çocuk büyüttüğü için ona göre doğrusunun o olduğunu düşünüyor, birde eşimin abisi anneme dikkat et, sakın banyo yaptırırken bebeğin kuvvetine tuz koymasın dedi, (niçin konulur onu da bilmiyorum) onların bebeğini yıkayacakları zaman, tuz koyarken yakalamışlar LOL Kayınvalidem böyle görmüş, böyle gidiyorlar işte, onlar için de doğru olan bunlar Confused

-------------

Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 02:23

yuhhhhhhhhhhhhhhhAngryAngry

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 03:11

Benden de bir yuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh...
Ama maalesef böle cahil eski kafalar var işte...
Benim kaynanamda bunun gibi şeyler yaptı. Bir keresinde ben yokken çocuğun kemikleri yatmaktan ağrır diye yüzüstü yatırıp çapraz olarak eliyle ayağını birleştirmiş. Bide biliyo kızıcamı sen yokken yaptım diyo.. LOL

Daha küçüktü o zaman kızım 3 aylık falandı. Hadi biraz büyük olsa neyse.. Ama ya yaparken bi tarafını çıkarsa... Bu kadar cahiller işte naparsın..

Ben de şunu derim hep bu da benim sözüm

EN İYİ KAYNANA ÖLÜ KAYNANADIR...  LOLLOLLOL

Clown

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 12:22

Benden de bir yuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh...
Ama maalesef böle cahil eski kafalar var işte...
Benim kaynanamda bunun gibi şeyler yaptı. Bir keresinde ben yokken çocuğun kemikleri yatmaktan ağrır diye yüzüstü yatırıp çapraz olarak eliyle ayağını birleştirmiş. Bide biliyo kızıcamı sen yokken yaptım diyo.. LOL

Daha küçüktü o zaman kızım 3 aylık falandı. Hadi biraz büyük olsa neyse.. Ama ya yaparken bi tarafını çıkarsa... Bu kadar cahiller işte naparsın..

Ben de şunu derim hep bu da benim sözüm

EN İYİ KAYNANA ÖLÜ KAYNANADIR...  LOLLOLLOL

Clown
bu olayı bende yaşadım şeydacım çocuk çok ağlıyor diye yapmış güya ondan sonra bebeğimi saatlerce susturamamıştım ya aklıma geldikçe sinirleniyorum halaAngry

-------------

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2010 Saat 20:43
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

belki onlar çok iyi anneler çok güzel iyi evlatlar yetiştirmişler tecrübelerini hiçe sayamam ama çocuklarımız sadece bize ait dünyanın en kötü anneleri olsakta onlar bizim bıraksınlarda ne iyi ne kötü biz karar verelim karışmasınlar sadece sevsinler torunlarını aslında bunları düşündüğüm için utanıyorum fakat annem ne zaman bize gelse çocuğum perişan oluyor bütün düzenimiz bozuluyor daha çocuğum üç aylıkken ağzına karamel vermişti doğum yaptım yapalı onu yapma bunu yapma demekten ben usandım o usanmadı dediklerimin tersini yapmaktan kimseye anlatamıyorum size anlatıp biraz içimi dökmek istedim eminim bir çoğumuz aynı sorunları yaşıyoruz

KESİNLİKLE KATILIYORUM KENDİLERİNİN BİR ÇOK ŞEYİ BİLDİĞİNİ ZANNEDİYORLAR

FAKAT UNUTUYORLARKİ ZAMAN İLERLEDİKÇE KENDİ DOĞRU BİLDİKLERİ BİLGİLERDE TARİH OLUYOR 

O BİLGİLERİN YERİNİ TAPTAZE BİLGİLER ALIYOR.

ClapBU KONUDA GERÇEKTEN KENDİNİ YETİŞTİREN GÜNDEMİ TAKİP EDEN ANANE VE BABANNELERDE VAR Clap
AngryAngry
AngryAMA BENİM SÖZÜM TABİRİ CAİZSE ESKİ KAFALILARA.Angry

YOK KIZIM ŞÖYLE YAP BÖYLE YAP DİYE BAŞIMIZIN ETİNİ YİYENLEREAngry

ÇOCUK HASTALANDIĞI ZAMAN DOKTOR KESİLENLERE
Angry

ABUR CUBUR YEDİRMEYİ MARİFET SANANLARAAngry

.........................SİZDE AKLINIZA GELENLERİ YAZIN HEPBİRLİKTE YUHLAYALIM VE SESİMİZİ YÜKSELTELİM

BENDE ANNEYİM Star

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2010 Saat 09:32
bizdede aynı sorun var
oğlum 2,5 aylıktı esımın babannesı parmagını tatlıya batırıp oglumun agzına sokacakken gordum ve mudehala etmıstım bıde ben gormeyım dıye tatlıyı ve oglumu baska odaya goturmustu. sımdılerdede oglana cay dokun içsin lafı başladı çay faydalıymış çocugu dinlendirirmişDeadLOL yapacak bişey yok sadece olmaz doktor hayr dedı dıyıp kestırıp atıyorum ama odada ben yokken içiriyorlar emınım bundanPinch

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2010 Saat 14:59
Smile
Orjinalini yazan: demrem demrem Yazdı:

bizdede aynı sorun var
oğlum 2,5 aylıktı esımın babannesı parmagını tatlıya batırıp oglumun agzına sokacakken gordum ve mudehala etmıstım bıde ben gormeyım dıye tatlıyı ve oglumu baska odaya goturmustu. sımdılerdede oglana cay dokun içsin lafı başladı çay faydalıymış çocugu dinlendirirmişDeadLOL yapacak bişey yok sadece olmaz doktor hayr dedı dıyıp kestırıp atıyorum ama odada ben yokken içiriyorlar emınım bundanPinch

çay olayını benim kayınvalidem de çok söylüyor gizli gizli veriyor. halbuki çayda tein maddesi çocuklara bu yaşda çok zararlı.Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat