Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve kan tahlili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62160
Tarih: 17 Ara 2025 Saat 00:18

Konu: Ateş ve kan tahlili
Mesajı Yazan: melisela
Konu: Ateş ve kan tahlili
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 17:11
Hocam merhaba, kızım dünden beri ateşli. Ateşi 40a kadar çıkıyor. Şurup veriyorum düşüyor etkisi gidince tekrar çıkıyor. Doktora götürdüm kan verdik sonuçlar aşağıdaki gibi. Doktor bu sonuçlara bakarak antibiyotik verdi. Sizce kullanayımmı? Yoksa sadece ateş düşürücüye devam edeyimmi? Birde hgb 12 küsürdü geçen hafta çarşamba, bir anda bu kadar düşmesi normalmi? Geçen hafta lenfosit değeri 2 katı çıkmıştı. Böbrek kontrolü için kan alınmıştı 2 Ocakta.
http://m.YollaYap.com/bbtc/1546869865600.jpg

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 19:27
Hocam kızım 16 aylık bu arada.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 20:27
1- WBC:19,79 Antibiyotik gerekiyor. En az 5 gun verin. 
2- HER enfeksiyondan, mikroplar faydalanmasin diye, vucut demir elementini depolara ceker ve bu tip
enfeksiyonlarda, DAIMA bu sekil nisbi bir HGB dusuklugu olur.. 
Tamamen dogal bir hadise olup, enfeksiyon gectikten sonra, 1-2 hafta icinde eski seviyesine cikar.
SAKIN baska sebeplerle kurcalatmayin.. 

Bobrek kontrolu de NE????  Ayaklarinda sislikler filan mi  VAR???  Yoksa; "Tamamen duygusal mi??" 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 20:31
Hocam size bu konuda da daha önce yazmıştım. Böbreklerinde kistler var medüler sünger böbrek teşhisi koydular. 3 ayda bir Ankaraya götürüyoruz. Ultrason, kan ve idrar bakılıyor. Ömür boyu takip olacak :(

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 20:46
Turk doktorlari; popolarindan hastalik ismi uydurmasini pek severler!! 
Zannedersem, hastalik: Otosomal Dominant Polikistik Bobrek Hastaligi.. 
Bu hastalik ise, bir tedavisi yoktur. Teshis anne karninda iken yapilan U.S. tetkiki ile konur..
Hipertansiyon yonunden takip edilir. Olursa; ACE inhibitorleri ile tedavi edilir. Erkeklerde daha agir seyirlidir.
www.pkdcure.org   sitesinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.  

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 21:09
Saolun hocam bakacağım siteye. Anne karnında hiç bir şey yoktu hocam. Biz 4 aylıkken kendi isteğimle us istediğimde öğrendik. Benim eşimde nakilli. Dediğiniz rahatsızlık var eşimde.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 02:38
Anne karninda KESIN vardi da, gunumuz Turkiye'sinde, her Kadin-Dogumcu'da US varda, onu degerlendirecek
kapasitede doktor YOK!! 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 10:49
Olabilir hocam.. Artık her şey bekleniyor malesef. Böbreklerde artık götürdüğü yere kadar diyoruz. İkizi var onu da sene de 1 defa kontrol ettirin dediler. Çok şükür onda çıkmadı, büyük kızımda yok ama yine de her sene kontrol ettiriyorum onu da. Sizce sonra da çıkabilir mi bu böbrek rahatsızlığı?

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 19:25
Cikmadi ise, yoktur... Ne demekmis ; "Her sene kontrol??"  Iyi yere dukkan acmislar!
Bunlarin mantigi ile hareket edersek, butun insanlarin HER SENE; US kontrolunden gecmesi gerekir. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 00:09
Hocam eşimin doktoru özellikle 10 yaşından sonra her sene kontrol ettirin demiş. Diğer ikizin kızı da her 3 ayda 1 götürüyoruz Ankara’ya. Dediğiniz gibi baya masraflı oluyor. Uçak bileti, muayene ve us parası falan. Ankara başkent ünv hastanesinde takibimiz.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 03:09
Bosverin.. "Buyuran diller yorulmaz!!"... Yolunuz dustugunde, goturun. 

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2019 Saat 11:28
Hocam tekrar merhaba, dün akşam kızımı 40 derece ateşle yine acike götürdük. Serum takıldı ve boğazı çok kötü olmuş. Biz inatla kan sayımı istedik ve wbc 26 küsür çıktı ve biz yine amoklavin 200 başladık. Diğeri biteli daha 5 gün olmuştu. Geçen sene yine böyle 1 ayda 4 kez antibiyotik kullanmıştık. Sizce neden böyle sık ateşlenip wbc yükseliyor? Bize ne önerirsiniz hocam? Kızım ilaç içmekten nefret eder oldu ve kusuyor. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2019 Saat 19:14
Bu ; "Serum takma" sahtekarligi da artik Turkiye'de rutin hale geldi!! Malum, artik oyle bir "muayene ucreti"
 ile eve donmek yok!! 
AMA; kabahat sizde… 10 seneyi geckin anlatiyorum... Ates, oksuruk, Grip arazlari nedeni ile Turkiye'de
 doktorlara gitmeyin..
Siz o "WBC" ye, birde o hastane disindaki bir laboratuvarda baktirin, bakalim kac cikacak!!.
Bu  hastaneler artik tamamen sahtekarlik uzerine calisir oldular.. Kasten, sahte tahlil sonucu ile WBC:26
diye sonuc veriyorlar.. Eski mailleri okuyun.. Nedense bu WBC hep 26 cikiyor!!! 
Disarda OZEL bir laboratuvarda, "Kan Sayimi" yaptirip, hemen bana yazin.. 
VEYA: yuz bin kere anlattigim gibi; ATES+Agizda pis koku+Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi yoksa, 
zaten Viral enfeksiyon demektir.. Kan Sayimi yaptirmaniza bile gerek olmaz!!! 
karar veremiyorsaniz, o zaman Kan sayimina yaptirin.

Doktor ve Laboratuvarin AYNI binada oldugu kuruluslarin doktorlarina ve tahlillerine ASLA inanmayin.. 

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 00:29
Hocam biz doğuda küçük bir ildeyiz. Tek bir özel hastane var. Özel laboratuvar malesef yok. Biz oraya götürüyoruz her seferinde. Birde devlet kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi var. Bir dahaki sefere devlete götürüp kan sayımı isteyeceğim. Bakalım orada nasıl çıkacak. Peki hocam wbc yüksekse ve biz sadece ateş düşürücü ile bir hastalığı atlatabilirmiyiz? Wbc yüksekse illa antibiyotik almalımı? Lütfen bana bir akıl verin şuan 16 aylık ama aldığı antibiyotik sayısı 10 a yaklaştı. Bu kısır döngü sonlansın istiyorum.
Geçen gün büyük kızımın wbc düşük ama crp yüksekti ve doktor antibiyotik vermişti ama ben içirmedim ve şükür kendiliğinden iyileşmişti.

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 03:05
WBC yuksek ise, BAKTERIEL demektir.. Bunlarin bir kismi basit enfeksiyondur, bir kismi ciddi ve hayati
tehlike olabilecek hastaliklardir..
En iyisi: ateslendiginde, agizina bakin.... 

VE, en muhimi OKUYUN...

VEYA: yuz bin kere anlattigim gibi; ATES+Agizda pis koku+Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi yoksa, 
zaten Viral enfeksiyon demektir.. Kan Sayimi yaptirmaniza bile gerek olmaz!!! 
karar veremiyorsaniz, o zaman Kan sayimina yaptirin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat