Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hıdrosel

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34482
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 01:17

Konu: hıdrosel
Mesajı Yazan: berkeay
Konu: hıdrosel
Mesaj Tarihi: 15 May 2012 Saat 14:10
Hocam merhabalar, sizin fikrinizide almak istedim.Oğlum premeture dogdu.(36 haftalık iken gelişimi 33 haftada kaldı prekelamsı nedeni ile)15 aylık iken hıdroseli olduğunu farkettik öncesinde bariz belli değildi.2 kere ultrason yapıldı içinde su var.2 yaşına kadar geçer diye bekledik.Geçmedi.Dr muz artık ameliyat edilsin dedi.Bende anestezi alacak diye (anestezi korkum var)erteliyorum.Bilsemki hiç hayatında olumsuz etkisi olmayacak yaptırmam .Siz ne dersiniz.Saygılarımı sunarım.Şuan 4 yaş 3 aylıkız.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 May 2012 Saat 17:41

Yanlis anlamadim degilmi? Hasta KIZ.   Hidrosel, erkek cocuklarinda;  TESTIS kilifi icinde su birikmesidir. Yani "-annesinin; Prostat problemi var-" demek gibi bir sey. Hani;Fitik, Kist veya Higroma dese anlarimda, kiz cocukta "Hidrosel" demek, yeni bir akim olsa gerek. Dogru-durust bir yerde tekrar gosterin.  

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 May 2012 Saat 17:54
Erkek cocukta, bir Fitik gelismedikce Hidrosel'in bir zarari yoktur. Ama 4 yas ustude biraz uzun bir sure; bir Cocuk Cerrahinin gormesi iyi olur.

Mesajı Yazan: berkeay
Mesaj Tarihi: 15 May 2012 Saat 19:57
Hocam yanıtınız için teşekkürler.Erkeğiz.Zehra arkadaşımız gerçi acıklamış, teşekkür ederim onada.B u yaz ameliyat ettirilecektir mecburen.İyiki varsınız

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat