Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çok az besleniyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14174
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 19:53

Konu: çok az besleniyor
Mesajı Yazan: tubiss18
Konu: çok az besleniyor
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2009 Saat 12:03
Doktor Bey,

Benim oğlum 3 aylık, fakat maalesef ilk doğduğunda beslenme yetersizliği sebebiyle 1 hafta kuvezde yattı. Ateşi 39,2 idi ve sodyum aşırı yükselmişti. Hastanede biberona alıştığından bir daha emmedi. Fakat ben o günden beri sütümü sağarak veriyorum. İştahsızlık başgösterdi. 2 saatte bir 40 ila 60 cc arası süt içiyor. Bu ay sadece 480 gr almış, Şuanki kilosu 5,90 kg. Doktoru daha fazla beslenmesi gerek dedi, fakat daha fazlasını veremiyorum. Size danışmak istedim. Ne yapabilirim?
Saygılar,

Tuğba A.

-------------
Tuğba

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2009 Saat 14:00
En son damlasına kadar anne sütünü verin, üstüne 30-50ml. mama teklif edin, alırsa hem öğün sayısını, hem miktarı arttırın.İlk doğduğunda olan hadise, "susuzluk ateşi" dir, antibiyotik gerekmez.. ,inşallah vermemişlerdir. Ben bu şekildeki hastalarıma su içiriyorum, 4-5 saatte düzeliyorlar.

Mesajı Yazan: tubiss18
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2009 Saat 14:06
Doktor Bey, maalesef antibiyotik tedavisi uygulanıldı, kültür testi ve CRP negatif çıktı. Fakat Numune Hastanesi araştırma hastanesi olduğundan 1 hafta gözetimde kaldı. Umarım antibiyotik vücuduna zarar veremiştir. Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Saygılar,

-------------
Tuğba

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat