acill yardımm soğuk algınlığı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31751
Tarih: 25 Mar 2026 Saat 18:39
Konu: acill yardımm soğuk algınlığı
Mesajı Yazan: ışığım
Konu: acill yardımm soğuk algınlığı
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2011 Saat 21:17
|
mrb hocam ben ilk kızım4 yaşında ve 2 yaşına kadar belki daha fazla zaman antibiyotik kullanmadk şimdi ikinci kızım 3,5 aylık ve kilosu 6,950 gr boyu 59 cm ve sadece anne sütü alıyor 2 gündür öksürük var uyuyamıyor tam dalıyor öksürük başlıyor burun için serum fizyolojik kullanıyordum bugün dr götürdüm ve boğazda falan bişey yok ciğerlerinde nefes alıp verirken sıkışma var dedi ve ventolin asist verdi ateşi olursa antibiyotik başlıcaz evde dursun diye duocid verdi ve calpol akşamüstü ateşi 37,3 çıktı poposundan ölçtüm dr öyle dedi ben daha bişey vermedim ne yapmalıyımİ? (yaklaşık 10 gün önce başlayan ve çok ağır seyreden bir grip geçirdim ateşim 39,5 oldu bebeğimede benden geçmiş olabileceğini söyledi dr benimki kadar ağır seyredermi ben antibiyotik kullandım ama hala tam iyileşemedim benim gibimi oldu)ne yapmalıyım çocuğuma boşuna ilaç vermek istemiyorum çok küçük daha hocam yardımcı olursanız sevirim
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2011 Saat 21:20
|
hocam unuttum ben hastayken muayne olmuştum aile hekimi bana aynı şeyi söylemişti nefes alıp verirken sıkışma var diye çocuk dr da bebeğime aynı şeyi söyledi
|
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2011 Saat 23:21
|
hocam bide dr bebek bronşiolit olmuş dedi
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2011 Saat 11:06
|
Merak etmeyin herkeze aynı şeyi söylüyorlar. Maaşallah hiç "Grip" teşhisi koyan yok. herkez; Astım, Bronşit, Bronşiolit.. Siz benim Grip için anlattıklarımı uygulayın. Gribin tedavisi yoktur, kendiliğinden geçer.
|
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2011 Saat 23:23
|
mrb hocam üste yazdıklarımdan sonra kızımın öksürüğü geçmedi son 3 gündür de çok yoğunlaştı bu gün dr götürdük hırıltılı öksürüğü var sanki öksürükten sonra zor nefes almaya başlıyor duocid ve bricanly verdi günde birkezde ventolin içirin dedi 10 gün sonra tekrar gelin dedi hocam nedir bu geçmeyen öksürük birde ben ev kaleriferli soğuk buhar makinası kullanalımmı dedim şimdilik gerek yok gerekirse ventolin makinesi almanızı söylerim dedim bu makineyi astım hastaları kullanmazmı endişelendim ne yapalım şuan 4ay 8 günlük boyu 63 cm kilosu 7350gr sadece annesütü alıyor yardımınızı bekliyorum hacam sağolun
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2011 Saat 09:50
|
Grip, siz ne yaparsanız yapın, 2-3 hafta sürer. 3.5 aylık çocukta Ventolin-Asist çok kötü etki yapar. Eski mailleri mutlaka okuyun.
|
|