Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35830
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 13:49

Konu: burun tıkanıklığı
Mesajı Yazan: ElifDuruBakır
Konu: burun tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 00:30
merhaba hocam,
1) 9 temmuz 2012 de  doğan yiğenimin burnu sürekli olarak tıkalı. doğduğundan beri hala geçmedi. serum.f veriyoruz sık sık birde otri. verdik fakat fayda etmiyor. geceleri ağzı açık uyuyor. sık sık uyanıyor. ne yapacağımızı şarşırdık..ne öneririsiniz..

2)bir sorum daha olacak  hocam kızım 3 yaşında ve geçen senelerde olduğu gibi şimdi de grip olduk ve yine karnı taş gibi oluyor  aşırı derecede gazı oluyor  balgam kusuyor alttan gaz çıkarıyor ve rahatlıyor. neden oluyor bu durum acaba...?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 03:43
1- Bol buharli, sicak su banyosu iyi gelebilir. Serum fiz.'e devam.
2- Barsaktaki bakterilerin cinsi degistigi icin olabilir. Bu durum da en cok, antibiyotik kullananlarda gorulur. Yemeklerinin yaninda biraz yogurt bulunsun.

Mesajı Yazan: ElifDuruBakır
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 09:21
çok teşekkürler hocam. kızım evet 8 ayından itibaren sık sık hasta oldu ve her gittiğimiz doktor antibiyotik verdi. taki sizi tanıyana kadar kullanmaya devam ettik grip dahi olsa. ama şimdi doktora gitmeden grip olduğunu anlayabiliyorum ve yaklaşık 1 senedir asla antibiyotik yada diğer grip ilaçlarından kullanmıyorum ateş düşürücüde dahil bunlara. size çok ama çok teşekkür ederim.

1)yiğenimin burun tıkanıklığı daha ne kadar sürer ve doktora ne zaman gitmek gerekebilir. iliadin kullanmasında sakınca varmı acaba ? yiğenim 3 aylık ve yaklaşık 8 kg.

2)kızım yoğurt yemiyor bu durumu başka nasıl halledebilirim? bu durumun olmaması için ne yapmalıyım..?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2012 Saat 05:14
1- Tam bilemem, eger burun icinde kalici bir olusum bozuklugu ( polip, deviasyon gibi) yoksa, 1-2 haftada gecer.Iliadin'i 1 defalik, deneme kasti ile bir damlatsinlar, sonucu goruselim.
2- Yogurt yemiyor diye bir seyi eksik kalacak degil. Dunyanin yarisindan fazlasi yogurt diye bir sey bilmez. Tabii yerse daha iyi olur ama, sart da degil. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat